Ve bu bizim hakikat ve rasyonalite ile olan ilişkimizi nasıl etkiliyor?”

🔺Bir ülkede saygı göstergesiyim; başka bir ülkede hakaret. Ve yine de ben sadece basit bir el sallamayım. Neyim ben?
🔹Bazı kültürlerde “iyi” anlamına gelen, bazılarında ise hakaret olan başparmak işareti👍
🔺Ne kadar objektif olduğumu düşünürseniz, sizi o kadar çok kandırırım. Yetiştirilme tarzınızdan, dilinizden ve kültürel geçmişinizden etkileniyorum. Neyim ben?
🔹Bilişsel bir önyargı.🗣️
🔺Nerede doğduğunuza bağlı olarak doğrusal veya döngüsel, hızlı veya yavaş, kutsal veya saygısız görünebilirim. Yine de herkes için aynıyım. Ben kimim?
🔹Zaman algısı 🕰️
🔺Bir kültürde bir lütuf haliyim, diğerinde tedavi edilmesi gereken bir hastalık. Şamanlar beni arar, doktorlar benden korkar. Ama ben kimim?
🔹Trans veya mistik deneyimler gibi değişmiş bilinç durumları) 🧠💨👁️🗨️
🔺Anahtarsız ve kilitsiz bir kapıyım ben, ruhun zırhsız gezdiği.
Bazen bir elçi, bazen bir serap, anlamım dilinize göre değişir. Ben kimim?
🔹 Rüya 😶🌫️
🔺Sessizliklerde dans ederim, görünmez ama güçlü, Bazıları bana fısıldar, diğerleri beni saklar, temkinli. Dilim toprakla birlikte değişir,
Yine de bensiz, ruh dolaşır. Ben kimim?
🔹Duygu ❤️💔💢🤣😭🤪🤗😜🙈🙃🙄
🔺 İnsanlar baharda beni düşünür, ama asla uzun sürmem. Güzelliğin ve kırılganlığın sembolü, her şeyin yok olup gitmesi gerektiğini hatırlatan biriyim. Kimim ben?
🔹 Kiraz çiçeği (sakura) Japonya 🌸💮
🔺Ben hem ışık hem gölgeyim, hem dolu hem boşum, hem güçlü hem esnekim. Ben olmasaydım, dünyanın dengesi imkansız olurdu. Ben kimim?
🔹Ying ve yang ⚫⚪
- kültürel bilişsel önyargı ve empoze etmenin nelere yol açabileceğine dair birkaç ipucu. Köklü soy mirasınızda ve kültür ediniminizde sizi en çok etkileyen şey nedir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer