Gelenekçi Abuzerim😅 ne yapalım artık ben de gelenekçi olacam😅 peki sizce?

Gelenekçi Abuzerim😅 ne yapalım artık ben de gelenekçi olacam😅 peki sizce?

Genel olarak, kadınların kültürel değerleri sahiplenme şekli, bulundukları toplumun normlarına, aile yapısına ve bireysel deneyimlere göre değişebilir. Bazı kültürlerde kadınlar, geleneksel rolleri ve değerleri daha fazla benimseyebilirken, diğerlerinde erkekler de benzer bir sahiplenme gösterebilir. Kadınların toplum içindeki rolü, kültürel değerlerin nasıl algılandığı üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. Ayrıca, kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği ve hakları konusundaki mücadeleleri, bu değerlerin sahiplenilmesinde değişikliklere yol açabilir. Sonuç olarak, bu durum bireyden bireye değişir ve genelleme yapmak zor olabilir. Her iki cinsiyet de kültürel değerleri farklı şekillerde sahiplenebilir.
Kadınların kültürel değerlere erkeklere göre daha fazla sahip çıkması genelde toplumsal rollerle ilişkilendirilir. Tarih boyunca kadınlar, özellikle aile içinde geleneklerin ve duygusal bağların taşıyıcısı olarak görülmüştür. Bu, onların kültürel mirasın korunmasında daha etkin bir rol oynamalarını sağlayabilir. Örneğin, yemek tariflerini nesilden nesile aktarmak, geleneksel kutlamaların düzenlenmesi veya aile içi değerlerin korunması genelde kadınlar üzerinden devam ettirilmiştir.
Bu durum, kadınların empati ve duyarlılık özelliklerinin ön planda olmasıyla da bağlantılı olabilir. Toplumsal düzen içinde kadınlar sıklıkla "bağ kurucu" olarak tanımlandıklarından, kültürel değerlere sahip çıkma eğilimleri daha fazla olabilir. Ancak bu, bireysel tercihlere ve çevresel faktörlere göre değişiklik gösterir. Yani, erkekler arasında da kültüre derin bağlılığı olan bireyler çıkabilir.
Kadınların erkeklere kıyasla kültürel değerlere daha fazla sahip çıktığı veya sahiplendiği yönünde kesin bir yargıya varmak mümkün değildir. Kültürel değerlere verilen önem ve sahiplenme, bireysel farklılıklar, yetişme tarzı, eğitim seviyesi, sosyal çevre ve daha birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Hem kadınlar hem de erkekler kültürel değerlere farklı şekillerde ve farklı düzeylerde önem verebilirler. Önemli olan, herkesin kendi kültürel değerlerini bilinçli bir şekilde seçmesi ve
Kadınlar için kültürel değerlerin, gelenek ve göreneklerin hiçbir önemi yoktur. Kadınlar her zaman yenilik peşinde koşarlar ve birbirlerine özenirler...
Öhhh be dedooğ😅 yok artık. Kadın düşmanı olmuşsun yaşlanınca
Yaşlanınca böyle oluyor işte : )) Hem kadın düşmanı demeyelim, bunlar acı gerçekler : ))
Dedooğğğ bir ayağın çukurda😅 yapay zeka bile dede dedi sana. Vazgeç artık😅
Yapay zeka beni gerçekten 100 yaşında sanıyor, her görüşünde yaşına vurgu yapıyor 😂
Gerçekten de 100 yaşındasın ama hehe
Yine de sen çaktırma : ))
Bana bulaşmayacaktın dedooğğğ 😅 Allah seni Enperatriz den korusun😅
Az önce de dedim tekrar edeyim, dedoğğğ kadar başına taş düşsün tamam mı 😂 Asıl sen kendini koru 😂
Rus mafyasını üstüne salarım dedooğğ 😅
Türk mafyasıyla karşılarız şeytannnn 😂 Bundan sonra senin adın şeytannnn😂 Sen şeytannnnnsın 😂 Evet evet sana çok uyumlu oldu 😂
Medusayım ben dedoğğğ😅 ayrıca tüm dünyada mafyasıyla ünlü tek ülke biz Ruslarız. Ona göre 😅 Amerika bile tir tir titriyor
Sen şeytannnsın 3 n li şeytannn 😂 Biz 600 yıl tüm dünyaya hükmeden bir neslin çocuklarıyız, asıl Ruslar ayağını denk alsın😂
Eskiyle övüne övüne öldünüz dedooğğğ 😅 biraz da gelirse şu ülke. Rusya'nın izni olmadan aya çıkamıyor Amerika. Heyy gidi heyyy😅 bırakın şu Osmanlı torunu ayağını. Günümüze bakalım dedooğğğ
Eskiyle övünme konusunda senden ilk defa doğru düzgün bir açıklama duydum, şaşırtıyorsun beni şeytannnn😂
Çarparım seni😅 şeytan çarptı dersin😅
Taşlarım seni ne olduğunu şaşırırsın şeytannn😂
Taş işlemez bana dedooğğğ 😅 ah dedooğğğ ah kimleri harcadım bir bilsen😅
Seni taşlayarak dünya kötülüklerden arınacak şeytanın😀
He dedooğğğ he😅 yüzyıllardır Ademoğlu kendini böyle kandırdı😅
Sen ne çok konuşuyorsun, ben demiştim bir kadının sustuğu nerede görülmüş 😂 Nasıl dil varsa her şeye cevabı var kadının 😂 Ağzını bantlamak gerek senin 😂
Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm
Aminnn🙏
Google'dan tövbe duası buldu şeytannn 😂
Aa en sevdiğim duadır dedooğğğ bu. Her zaman okurum. Elbette yazımı yanlış olmasın diye Google dan kopyaladım. Ahh dedooğğğ sen beni hiç tanımıyorsun😅
Evet, tanımıyorum. Bu nedenle de bana kendini tanıttığın kadar tanırım, tanıdığım kadarıyla da şeytannnsın 😂
Hehe o zaman kendini kolla dedooğğğ. Nas Felak suresi oku da susayım haha😅
Asıl sen kendini kolla, bu sefer sert kayaya çarptın Allah'ın cezası şeytannnn 😂
Allah yar ve yardımcın olsun dedooğğğ 😅 seni ancak Allah kurtarır.
Seni Allah'ta kurtarmaz 😂
Dinden çıkmış olabilirsin dedooğğğ bak. Allah adına nasıl konuşursun? Ben görevimi yaptım. Hadi hoşça kal dedooğğğ. Cehennemde görüşürüz😅
Görüşürüz cehennemde şeytannn
Bence kadınlar genelde daha duyarlı ve bağ kurucu oldukları için kültürel değerlere sıkı sıkıya sarılıyor olabilirler. 💃 Ama erkekler de sahiplenme açısından farklı yollar bulabilirler. Yani bu tamamen insana ve yetiştirilişe bağlı bir şey. 😅 Gelenekçi Abuzer olma kararı ilginç ama renkli bir seçim olmuş, bakalım bu serüvende daha neler olacak! 😄🎉
Abuzerim ne isterse o olur O-Pera😅 yumruğu masaya vurur olay biter😅
Abuzer kim 🙄 isme bak 🙄
Cevap
19Cevap
Hayır karaktere göre değişir bu bence
Kültürel değerlere sahip çıkmak kadın ve erkek degerlendırılmemeli bence. Toplum olarak ağır bir yozlaşma var her alanda. Kültürel değerler örf adet bizi biz yapan gelenekler hatta inançtaki kırmızı cızgılerımız bile bozuldu maalesef
Hayır. Erkekler daha gelenekçidir. Modern değerleri benimseyip yaşamakta daha temkinlidi ve seçicidir. Kadinlar ise modern yaşamı benimseyip yaşama konusunda daha acelecidir.
Genelde öyle sanırım ama bende tam tersi. Geleneklerine pek sahiplenemedim çünkü çoğu anlamsız geliyor ya da doğrusunu bilmeden değiştirerek sorgulamadan uyguladığımız için mı?
Ben eski adetleri daha çok severim artık her şey gösteri abartıdan ibaret.. misal onlar yaptı bizde yapalım kafasındalar
kiz cocuklar aile yapisina daha uygun buyuyor genelde cunku aileye daha yakinlar o yuzden evett diyorum
günümüz dünyasın da kadınlar aklını yitirmiş bırak kültürü
Ben gelenekçi değilim çünkü gelenekçi inşaat girdikleri yerlerde uyum sorunu yaşarlar
Hayır tam aksine erkekler daha cok sahiplenir fakat işine gelenleri
Bütün ülkelerde kadınlara baskı vardır. Hindistan’da erkekler gömlek kot giyer mesela ama kadınların hepsi geleneksel giyiyor. Bizdede keza erkekler sere serpe açıkken kadınları kapatıyorlar
Kulturun için de büyüyüp bunu özümsemiş insanlar o kültürü sürdürmek ister bunun kadini erkegi yok
Yapılan araştırmalarda kadınlar maneviyata, dine, gelenek göreneğe daha yatkın çünkü
köye ev yapak desek yapmazsınız asdfasd
Teknolojik olarak donanımlı olacaksa olur ki😅 çok da güzel olur
Yok be onu kasdetmedim😅 ısıtma sistemi, İnternet falan olsun. Gerisi olmasa da olur. Doğayı severim ama eziyetini çekemem. Soba yakmak gibi mesela
Ama bizim buralardaki köylerde var ki😅 o zaman yaşamam ben. Soba yakmayı bilmem etmem. Kırmızı çizgim ısınma🙄
Haha sen de haklısın😅
Bunu erkeklerde daha çok gördüm. Mesela ülkü ocakları 😄
Toplumsal baskıdan dolayıdır
Dozunu ayarlamalısın
Kadın, kültür, değer, isnt it?
Kesinlikle tamamen tersi
Geleneksel bir çiçeğim
Cinsiyetçiliği bırakın olaya insan olarak bakın
Erkekler daha çok sahipleniyor.
Ben hic gelenekselci olmadım.
Erkekler daha fazla sahipleniyor bence.
Yani tabikide kadınlar biraz daha gelenekçidir