Ne yazarsa yazsın okurum denir mi bir yazar için? Ya da, konusu iyi olsun da yazar çok da şey değil denir mi?

Ne yazarsa yazsın okurum denir mi bir yazar için? Ya da, konusu iyi olsun da yazar çok da şey değil denir mi?

Bazen okurken insan öyle kaptırır ki, korkular gelir, duygular gelir, bazen birçok şey gerçek gibi gelir. Sonrada aslında o tek kitabın kokusu o duyguları çağrıştırır.
Elbette kişinin ilgi alanı bağlamında o kişi için önemli kılan öncelikle konusudur. Ama yazar da yabana atılamaz zira alanında otorite isimlerdense okuyucu zaten mutlaka okumak isteyecektir.
Bu biraz tartışmalı bir konu ama bence her iki tarafa da hak verilebilir. ✨ Bazı yazarlar vardır ki, kalemi o kadar güçlüdür ki ne yazsa okursun. Mesela Orhan Pamuk ya da Haruki Murakami severleri için olay budur. Ama bazen de öyle bir konu çıkar ki, yazarın adı çok da önemli olmaz, konu ağır basar. Örnek: "Kayıp Sembol"ü, herkes Dan Brown için değil, olay örgüsü için okudu büyük ihtimal. Kimileri de yazar-concept aşkıyla kesişir. Bence bu yüzden biraz kişisel bir tercih diyebiliriz. 😊 O pozdaki kitap okuma ciddiyeti ise bizi derinden etkiledi diyebilirim! ✌📚
Cevap
9Cevap
Benim için bir kitabı değerli kılan konusu kitabin en önemli özelligi AKICI olması. Yani ben kitap okumayı çok seven birisi olmama rağmen bazı kitapları okurken çok sıkılıyorum doğal olarak da sıkıldığım için okuduğumu da anlamıyorum. Bazı kitaplar çok sıkıcı olmasına rağmen yazarın onu kağıda dökmesiyle bambaşka bir hal alıp sürükleyip götürüyor. Yani demem o ki bir kitap sürüklemeli, içine almalı su gibi akmalı burada da yazar ön plana geçiyor yani iki unsur da önemli 📚
Kesinlikle konusu.. çok fazla bilinmeyen yazarların müthiş kitaplarına denk geldim,, tam tersini de yaşadım bilinen yazarlardan zaman kaybından başka bir şey olmayan eserleri.. kitabın konusunun, veya alıntılardan.. herhangi kısmı yani ilgimi çekmesi yeterli, ona göre okumaya karar veririm
Aslında merak ettiğim bir kitap var.. ama ne yazarını biliyorum ne de kitap ismini.. en son kitap çıkaraçağını hatırlıyordum.. 🙂
:)
belki bir öneri gelir..
Açlık, Knut Hamsun
Teşekkür ederim 🌸
Rica ederim
Bence ikisi de değil. Konu çok iyi olabilir ama işleyiş çok kötü olabilir. Yazarın kim olduğu da önemli değil. Bu ikisinin çok önemli olmadığını çoğu filmde de görüyoruz mesela. Bence önemli olan işleyiş ve akış
Ben genelde başta konusuna bakarim konusu tam benlik ise yazarın tüm kitaplarına bakarım. Bazen en sevdiğim yazarlar saçmalıyor o yüzden tüm kitaplarını okumam
Konusu önemli olsa da, yazarı önyargı oluşturabilir. Tiksindiğimiz birisi kitap çıkarsa, konusunu okumaya bile tenezzül etmeyiz.
Agatha Christie, Dostoyevski ve Tolstoy için derim. Tüm kitapları çok kıymetli benim için. Diğer kitapların da hem konusuna hem yazarına bakarım.
Konusu, yazma becerisi... Yazarı gerçek bir yazar hâline getiren unsurlar.
İçeriği, anlatım biçimi beni etkilemedikten sonra yazarı umurumda olmaz.
Konusu tabi ki de, hiç tanınmamış yazarlar vardır ama kitabı çok mükemmeldir
Evet ne yazarsa yazsın okurum dediğim yazarlar da var.. Yazari çok sevmediğim hâlde, keyifle okuduğum kitapları da var...
Bu ikisini nasıl birbirinden ayırıyorsun? Bunu nasıl başardın?
yazarın kalemi gerçekten fark ediyor. tüm akıcılık zaten belki buna bağlı..
Yazar diyelim mesela popcorn olsa o kitabın kapağını açmadan yakarım
Dostoyevski kitaplarını sırf yazarın kendisi için okuyorum mesela
Hayır, aynı konu hakkında yazılmış çok iğrenç kitaplar var ama aynı zamanda o kadar da kötü olmayan kitaplar da var, o yüzden hayır.
Konusudur, yazarına bakmam.
Bence ikiside değerli kılıyor. ===
Benim için konusudur
Ne konusu ne de yazarı.
Yszarın konuyu ele alış tarzı, olaya bakış açısı...
önsözü neden var
Konu da yazara bağlandığı için yazaron emeğidir
Senin ihtiyacını karşılayıp karsilamadigi
Konusu tabiki
Konusudur
Konusu önemli
Yazarı...
Konusudur
Okuyanın kafası
Konusudur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?