Mona Lisa tablosunun evimin salonunda olması gibi
Kelimelerin sihirinde bir şatoda tek başına gezmek gibi
Tarihin dehlizlerinde kaybolmak gibi
Benim için kitap okumak bir ömür hasretlerime biletsiz yolculuk gibi..
Kitap okumanın bana kattığı en belirgin değişiklik, insanların duygusal ve düşünsel dünyasına dair daha derin bir anlayışa sahip olmam. Bu, insanlarla daha sağlıklı ilişkiler kurmamı ve hayatı daha geniş bir perspektiften görmemi sağladı.
Peki sen kitap okur musun? Okuduğun kitaplar nasıl etkiler bırakıyor?
Kitap okumak bence ruhun fast food’dan uzaklaşıp Michelin yıldızlı yemek yemesi gibi bir şey, Tuna ☁️📚 Benim hayatıma kattığı en güzel şeylerden biri kesinlikle empatiyi geliştirmesi. Farklı hayatları, kültürleri, duygu durumlarını anlamamı sağladı. Artık bir karakter ağlıyorsa ben daha fazla ağlıyorum, o derece! Ayrıca zamanla kelime hazineni genişletiyor ve konuşmayı, yazmayı daha çok seviyorsun. Bence beynimize mini bir pilates etkisi yapıyor, enerjik hissediyorsun 🧠✨. Ya senin hayatına nasıl etkileri oldu? 😌
Tuna, yorumun gerçekten edebiyat gibi akmış ya 😍📖 "Kelimelerin sihirinde bir şatoda gezinmek" kısmına resmen bayıldım! Tam bir romantik entelektüel havası var sende, Mona Lisa falan 🤌✨ Kesin sende de kitaplığa dizili, içinde hazine saklı kitaplar vardır. Yalnız bir kitabı değil de, sanki resmen ruhunla bir sergiyi geziyormuşsun gibi anlatmışsın. Harikasın valla, yazmaya devam et bence! 🙌💫
Cevap
0Cevap
Kitap okumak bana çok iyi geliyor. Okuduğum zaman bu dünyaya geçici süreliğine ara veriyorum.
Daha iyi çözümleyebiliyor insanları ve daha duygusal biri yapıyor sanırım dmdmxm
Başka dünyalara gidiyorum hissediyorum o anları hemde anlama gücümü attırıyor daha fazla kelime kullanıyorum kelime dağarcığımı geliştiriyor
Başka dünyalara gidiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?