Bir insanin, duygu ve düşüncelerini, hayata bakış açısını kitap okuyarak değiştirmesi mümkünmüdür?

Her kitap insana başka hayatlar, başka insanlar, başka karakterler hakkında yeni bakış açıları kazandırır Böylece empati yetimiz gelişecek ve çok daha açık fikirli bir insan olacağız. Bu bizi daha duyarlı bir birey hâline getirecektir.
Düzenli kitap okumak belki de normal şartlarda tanıma imkânı bulunamayacak farklı kültürleri öğrenme fırsatı verecektir. Kitap okurken belki evimizdeki küçük bir odadayız. Fakat zihnimizdeki hayal diyarlarında belki kıtalar aşıyor olacağız Belki de zamanı... Geçmişte veya gelecekte bilinmez uygarlıkları keşfedeceğiz. Kısacası dostum kitaplar bir mucize..
Belli belli harikasın:)
Çokmu belli ettim kusura bakma 😊ve teşekkkür ederim 😶
Çok belli ettin ve en güzeli harika özendiriyorsun. :)
Kitaplar insanlardan daha iyi geliyor tavsiye değil mutlaka dost edin diyorum iyi geceler 😊
Teşekkür ederim iyi geceler.
Değiştirir kitaba göre şekil alabilirsin 😂
İnsan ilişkilerinde en önemli şey olan empati kurmayı öğrenirsin roman okuyarak
Roman okumak uykumu felan getiriyor
Fazlasiyla degistirir.. Bendeki yarattigi degisimi ben bile hayal edemezdim..
Sen zaten idolumsun abi. :)
Estagfurullah, o gomlekler bize bol gelir.. Biraz iyi ornek olabiliyorsak ne mutlu.. :)
Tüm eigler için ayrı ayrı teşekkür ederim kardeşim.. :)))
Cevap
5Cevap
Mümkündür. Kitap okuyan insanlarin empati kurma kapasitesi de artiyormus.
Okumadanda kurabiliyorum, masallahim var😂
Tabi ki mümkündür. İnsan yaşadığı olaylardan bile kitap okursa, donanımını artırırsa daha kalıcı ve doğru dersler çıkarıyor. Her kitaptan insanın kendine katacağı şeyler vardır muhakkak.
Değiştirir. Çünkü: "Kitap okuyan insan ölmeden önce onlarca hayat yaşar. Kitap okumayan ise sadece bir.."
Bazen okuduğun tek bir anlamlı söz bile tüm hayatını değiştirebilir. Yani evet, değiştirir.
Hep o ali ata bak kitaplarından sonra böyle oldum
halis harikalar diyarını tavsiye ederim😂😂
Onu da okudum lan asdf
Kişiyede bağlı bu, ama kesinlikle artı değer katacaktır.
Sanmam :) Yani kurgu şeyler bence saçma. Kanıtlanmış bilgi olursa evet
Kitap okumak cok guzel bisey
Bırak bakış açısı ni hayatı bile değiştirir
Kişisel gelişim kitapları evet
Benim değiştirmiyor😊
Nato kafa nato mermersen zor
Kelime haznesi katar
İhtiyacım var 😂
Mümkündür tabi..
Evet için de istek varsa neden olmasın
Kesinlikle.
Kitaba bağlı jfh