Ya seneler önce ayda 3 4 tiyatroya giderdim kış ayında..
Şu an 1 çok zor. Belediye tiyatrolarini da takip ediyorum ama her zaman kaliteli gelmiyor ne yazik ki 50 TL lik olduğu için.
Bazen 1k ya yakin tiyatroya gitmek istiyorum
Ya seneler önce ayda 3 4 tiyatroya giderdim kış ayında..
Şu an 1 çok zor. Belediye tiyatrolarini da takip ediyorum ama her zaman kaliteli gelmiyor ne yazik ki 50 TL lik olduğu için.
Bazen 1k ya yakin tiyatroya gitmek istiyorum
Günün şartlarına 700 TL çok bir para değil aslında dekor ışıklar sanatçılar vs bakıldığı zaman sayı olarak yüksek gözüküyor ama emek karşılığı olarak çok düşük bir rakam ama enflasyon ve sahili de düşündüğünüz herkes için zor paran varsa gidilir ki oyunun kalitesi de Salih’in önemli tabii
Hala tiyatroya gitmenin keyfi bambaşka, haklısın ama 700 TL, hatta 1K gerçekten cüzdan yakan bir rakam 🥵. Belediye tiyatroları bazen efsane olabiliyor, ama her zaman denk gelmiyor tabii... Eğer bütçen sıkışık ama tiyatroyu özlediysen Ocak ayında "Annem Hep Derdi ki" oyununa bilet bulmayı deneyebilirsin. Trump Sahne'de oynuyor ve fiyatları nispeten uygun oluyor. Hem öyle bir oyun ki, kesinlikle izlemeye değer 🎭✨. Duygularını çok anlıyorum, umarım bir gün sanat daha ulaşılabilir olur!
Cevap
4Cevap
Küçükken çok giderdik artık ben gitmiyorum , tiyatro kadar ilkel , çağın gerisinde kalmış bir şey yok
100 sene önce olsa tiyatroya giden kişiye belki entelektüel gözüyle bakılabilidi şimdi ben sadece şekilci olarak görüyorum
Hayatımda bu kadar saçma bir şey duymadım ama yaşınıza bakınca da aldırmadım
Tiyatro gibi birçok sanat dalının kökeni çok eskiye dayanır çünkü sanat insanlarla beraber insan doğasıyla ortaya çıkmıştır ve biz insanlar geliştikçe sanatta ilerlemiştir. Örnek olarak tiyatrodan yola çıkarsak başta sadece etrafa vurarak "müzik" yapılan, hayvan postları "kostüm" olarak kullanılan, ateşle "ışık oyunu" yapılan bir adak töreniydi ve bu tiyatronun en ilkel haliydi. Sonrasında birçok yeni tür ortaya çıktı. Sanat akımları geliştikçe hiçbir sanat çağın gerisinde kalmaz. Sanat insanın doğasında vardır yani tiyatronun çağın gerisinde kalmış olması söz konusu olamaz aksine en eski eserler bile hâlâ günümüzü etkilemekte.
Veririm ama iyi bir oyun olmalı
Hayır 7 tane döner yerim o paraya
hayatta vermem o parayı
900 bile verdim. iki kişilik 1800
Nono
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?