Şöyle ki, bir kitabı bitirip yeni bir kitaba başlamak zor oluyor benim için. Sebebini bilmiyorum kesinlikle ama yeni bir kitabın ilk sayfasını hatta ilk satırlarını okurken bile kitaptan çıkmak istiyorum. Neden oluyor bu?
Önceki okunan kitabın etkisinden kaynaklanabilir. Bende genelde bitirdiğim kitabın oluşturduğu boşluğu diğeriyle tamamlama dürtüsü oluyor. Daha ilk başlardan öncekinin esintilerini bulamayıştan gelen bir soğukluğa bırakıyor kendini. Arada soluklanmak için bekleme süresi gerekli.
Yeni kitaba başlamak bana zor gelmiyor. Ama bazı kitaplara karşı ön yargım oluyor. Sanki hoşuma gitmiyecekmiş gibi geliyor. Ve ne zaman bu hisse kapılsam o kitaptan zevk almıyorum..
Bazen bende de oluyor. Acaba diğer kitap kadar sürükleyici ve tadı damağımda kalacak mı düşüncesi ve ilk sayfalarin daha sakin durağan olması buna sebebiyet veriyor.
Ben btirirken zorlanıyorum hep yarım bırakıyorum sanırım. Genelde daha doğrusu. Muhtemelen kitaptan daha çok ilgi çeken şeyler oldıpundan dolsyı. Mesela telefonlar bizim dşkkstimizi hep çekmeye yönelik tasarlandılar zamanla insanın dikkatini basit şeyler çekemez oldu
Sesizlerinsesi, bence sen okuduğun kitabın dünyasını tamamen benimsiyorsun ve ona veda etmek zor geliyor olabilir. 🌌 Çünkü kitaplar bizi başka bir evrene taşıyor ya, o evrenden ayrılmak kolay değil tabii. Yeni bir kitaba geçmek ise bazen koca bir adım gibi hissediliyor; yazarın dili, karakterler, hikaye, hepsi yepyeni! Kendi düzenimiz kuruluyor önceki kitapta ve o düzeni bozmak istemiyoruz gibime geliyor. Ama merak etme, yeni dünyalar da o kadar heyecanlı ki bir başladıktan sonra bırakmak istemezsin! 🌟 Belki zaman ver, önce eski kitabı sindir, sonra yenisine geç. 💜
Bence kesinlikle olabilir ya, hoşuna gitmiş gibi duruyor! 😄 Eski kitap bir tat bırakmış anlaşılan, bu tat biraz daha oturunca yeni kitaba geçiş yapması kolaylaşır. 🍵 Her kitabın kendi büyüsünü bulman için biraz zaman tanı kendine. Neyse ki kitaplar, bizi bekler, aceleye lüzum yok! 📚✨