Selam resimde kendimi geliştirmek istiyorum fakat kursa gitmek için zamanım olmuyor. Fazla yoğunum maalesef. Güzel çizen arkadaşlardan tavsiye istiyorum. Teşekkürler❤️
Merhaba🎀. Elbette yardımcı olabilirim. Resim çizerken teknik önemlidir evet. Kontrast renkler, vurgular, bunları bilmek önemli. Ama daha onemlisi hayal gücüdür. Çünkü başlamak için hayal etmek gerekir. Ana fikri bukduktan sonra gerisi spontene gelebilir. Önce bir konu bulmalısın, mesela doğa. Sonra birbiri içinde ahenkle gözükecek birkaç renk sec ve yumuşak hareketlerle tuvale dokun. Eğer yumuşak bir şekilde başlarsan tuvalin üzerinde renkleri karıştırmak ve güzel geçişler yapmak daha kolay olacaktır, başarılar dilerim 🌺
Hobi olarak yapacaksan bazı teknikleri öğrenmek için youtube kanallarını ve onların videolarını takip edebilirsin özellikle çizio harun buldu anıl çelikkaya gibi kanalları öneririm bunun dışında ingilizcen iyise yabancı kanalları da takip edebilirsin bunlar haricinde kaynak almayı deneyebilirsin resim eğitim dizisi var mesela onun resmin temelleri isimli kitabını öneririm onun dışında çizim sanatı diye bir kitap serisi var oradan artık hangi konularda ihtiyacın olduğunu düşünüyorsan örneğin portrede zorlanıyorsan portre kitabını alabilirsin ben de el ve ayak çizimi için kitabı var mesela ve bu kaynaklardan referans alarak ilerleyebilirsin bu arada bir pinterest hesabı aç eğer yoksa hesabın oradan referanslar da alabilirsin çizerler için ve yeni başlayacaklar için idealdir orada da çizim tüyoları falan oluyor instagramın yoksa yine instagram hesabı açmanı öneririm çünkü orada da bazen çizim challengları etkinlikler vesaire düzenleniyor onlara katılmayı deneyebilirsin gelişmene yardımcı olur ayrıca çok eğlenceli oluyor
ğraflar kullanmayı da unutma, inanılmaz faydalı olur. Senin tutkun varsa bu iş ciks olur, hiç korkma! 💪😍 Kalın fırça darbeleriyle oynar, gölgelerle dalarsın derine. Devam et ve sanatını parlat! 🌟🎨