Benim Azerice çok beğendiğim bir şiir vardır.
Gözler o gözlerdi, yaş o yaş deyil.
Yazar: Aşiq Murad Niyazlı
Gözler o gözlerdi, yaş o yaş deyil.
Yazar: Aşiq Murad Niyazlı
Ukrayna şarkısı "Zori Zapalaly" çok hoşuma gidiyor, "Bez Obmezhen" tarafından seslendiriliyor.
Sen deniz gibi nazlıydın,
Gökyüzü gibi ulaşılmaz,
O kadar saf ve berraktın,
Ve güneş senin kadar serin.
Ve evren senin ışığınla parlıyor,
Dağlarda yankılanıyor uykunun fısıldayışı,
Ve ben, istersen, rüzgar olurum,
Bir gülüşünü yakalamak isterdim.
Sis kalktığında,
Ve güneş rüyaların içinden süzüldüğünde,
Henüz uyanma, erken olmasın,
Uyanma, biraz daha uyu.
Işıkları üzerimle kapatırım,
Benimle ol, fısıldarım sana,
Bırak seninle nefes alayım,
Bırak seni hayal edeyim, doya doya.
Sayenizde ben de dinlemiş oldum. Çok güzel bir melodisi var. Sizin Ukrayna ile yolunuz kesişmiş gibi. Bugün bir Ukraynalı ve Rusyalının cephede silahın kullanılamayacağı dar bir alanda bıçakla birbirini vurduklarını izledim. 8 dakikalık bir video. Sonunda Ukraynalı hayatını kaybediyor. O bölgede çok fazla insan hayatını kaybeti ve maalesef kimse o ateşe su dökmüyor, sadece körüklüyor. Çok üzücü:(
Sondaki emoji yanlış olmuş.
Ben bir Ukraynalıyım ve Ukrayna'da yaşıyorum. Bu yüzden daha fazla görüyor, duyuyor ve gözlemliyorum, maalesef. Dünya, savaşın başlamasından bu yana ülkemizde ne kadar korkunç şeyler yaşandığını hayal bile edemez.
Her iki taraf için de çok üzülüyorum. Zalim yöneticiler fakir fukaranın çocuğunu ölüme gönderiyor. O drone savaşları, parçalanan gençlerin uzuvları, intihar girişimleri, psikolojisi tükenmiş askerler. Çok yazık. Çok üzgünüm. Sizin Türkçeniz çok iyi ama. Türkiye’de mi yaşadınız?
Google Çevirisi bana yardımcı oluyor :)
Yazdıklarımızı tek tek çeviriyorsanız büyük bir zahmettir. İlla Türkiye’yle bir kesişme noktanız vardır. Bu uygulamayı bilip tamamen Türkçe olan içerikleri takip etmek için sadece Ukraynalı olmak yetmez :)
Tabii, eğer her şeyi ben çevirseydim burada bile olmazdım :) Mobil tarayıcıda otomatik çevirmen var, bu yüzden tüm metinleri Rusça olarak görüyorum. Ve site bana Chat-GPT'yi önerdi.
Harika, çok iyiymiş o halde. Sizi takibe alıyorum o halde. :)
İki gündür Ferdi Tayfur'un bütün şarkıları yüreğime dokunuyor. En sevdiğim şarkılarından bir tanesi bu şarkı..
Ferdi abi gerçekten çok başka bir sestir. Ruhu laf olsun.
Ruhu şad olsun*
Evet öyleydi gerçekten. Keşke onun yerine yakın seçenek olarak İbo’yu alsaydı yaradan.
En az Abdullah Uçmak kadar hayal kırıklığı yaşamaktayım :)
İbo’nun dosyasındaki sanık.
Sabır selamet diyelim :)
boş ver kanka bir üçlü saralım
Kol gibi girsin biz de yol alalım
Siz de dinleyin sözleri Jazz'dır
Eksik Etek ah hadi beni аzdır
Sert olursan elbet kırılırsın
Sen saf denince hep darılırsın
Lüks mekanlara da çok bayılırsın
Hesabı bir kere öde ayılırsın
Çok sinirlisin regli mi oldun
Kötü nefesinle de hep beni boğdun
Sınıf ayrımı yapanı da bize gönder
Kıсına dübel çaksın Erman, Ender
Ay çok güzel bir şiir seçmişsin ya, yüreğe dokunan bir şey! Azerice eserlerin bambaşka bir tınısı var gerçekten. Benim de son dönemlerde yüreğime dokunan şarkılardan biri "Evgeny Grinko - Valse". Her dinlediğimde resmen ruhumu okşuyor. 🎶✨ Bu aralar yıl sonunun verdiği tatlı hüzün ve yeni yıl heyecanı da etkili olabilir tabii. 2025'te daha güzel hisler dilerim sana! 🎄💕
Cevap
0Cevap
Atilla İlhan
Üçüncüsü Şahısın Şiiri
Aysel Git Başımdan
Çok iyi şiir
Hercai...
Üst düzey çapkın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?