1974 yılında bir gemide geçiyor bütün hikaye. Kasvetli, gerilim korku türünde. Sonunu kaptanın intihar notuyla mı bitirsem, yoksa sonunda umut dolu şeyler mi olsa kararsız kaldım. Siz hangisini okumak istersiniz mesela?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Nerede paylaşıyorsun okumak isterim.
Şimdilik sadece arkadaşlarımla paylaşıyorum mecralarda yokum. Nasip olursa bastırmak istiyorum, bu biten ikinci kitabım. Biriktiriyorum, hepsini aynı anda bastırmak gibi bi hedefim var
Bence Umut la bitir bu okuyucu da çok cezbeder
öyle mi dersin.. Düşüneyim, belki biraz umut iyi gelir
Malum Bizim ülkede sağlam insan kalmadı sende bitirme bizi be snjd
Öyle olsun madem qetxdmc
Hayatımda ilk kez bir yazar ile konuşuyorum yazdığın kitaptan benden de bahseder misin adım Harun 23 yaşında hayatını işe vermiş ama elde hiçbir şey elde edememiş birsi
reis be, bende de öyle ahım şahım bi hikaye yok ki. Kitap okumayı da hiç sevmediğim bi vakitte bi baktım bi şeyler yazıyorum sonra heves oldu iyice, 7. sınıftan beri yazıyorum kendimce. Yaza yaza sevdim okumayı, okudukça adam akıllı şeyler yazmaya başladım düşüncelerim hayata bakış açım diksiyonum bile değişti doğrusu. Bende normal bi vatandaşım ki bastırılmış bi kitabım yok şimdilik, bununla beraber iki kitap bitirdim üç tanesi yarım duruyor bi tane yeni hikayem var girişini yaptığım onun dışında da 4 5 yıldır taslak hâlinde olan eserlerim var bitiremediğim. Hayal kırıklığına uğramanı istemezdim ama orta gelirli kendi hâlinde yaşayıp giden biriyim üzgünüm 😅 Yazdığım kitaba ummadığım bi anda başladım bi baktım bi şeyler karalıyorum. Vaay dedim bu çok güzel 😂 İki buçuk yıl gece gündüz yazdım da sana bi şey diyeyim mi, ben ne zaman bu hikayeyi yazsam ya da eksiğini fazlasını görmek için tekrar okusam herhangi bir kısmını, o gece kâbus görüyorum. Genelde geceleri yazıyorum kafam daha çok çalışıyor gece. Yazıp yatıyorum üstüne, normaldir bunun olması ama o karakterleri görüyorum, geminin koridorlarında yürüyüşlerine yanımdan koşup yazdığım olayları yaşayışlarını izliyorum resmen. Arkadaşıma da söyledim, aşırı rahatsız edici bi duygu ama bu. Yine de seviyorum o gemiye girmeyi, karakterlerimi görmeyi 😅
Reis bunu burada söylüyorum ilerde çok iyi yere geleceksin Sana cevap verirken bile heyecanlandım çünkü okumayan bir toplumuz kitap nedir bilmeyiz daha doğrusu Türkçeyi bile adam akıllı kullanamıyoruz bende nerde diksiyonu güzel birni görsem derim bu ermiş kişi ejdjjs şunu söyleyebilirim ki senin karakterleri yaşaman onlar ile iç içe olman okuyucunun dikkatini çekecek dir otomatik olarak da zaten senin yazına yansır bu ülkede eli skinde gezen adam ünlü oluyor senin gibi yazarların sayısını bile bilemiyoruz benden sana tavsiye tabi sen daha iyi bilirsin ama ilk kitabı batır derim son kitabın daha meşakkatli baya emek vermişsin ama sana göre halen karakterler aklında bence bu kitabı tamamla derim ne kadar hislerinle yazsan okuyucu o kadar etkiler o heyecan o macera onu da sarar önemli ollan şey doğru yerde doğru zamanda doğru hamleyi yapmak yani doğru okuyucu kitlesine sahip olursan ilerd yazar olursun sana bu yazdıklarımida olurda dile getirsin inşallah olur ya reis :)
Gaza geldim yahu 😂 23 ne ki daha çok gençsin aga bende yaşlı değilim öyle iki yaş var aramızda, varsa hobilerin onlara odaklan iş ev ortam yerine farklı şeyler yapmayı deneyebilirsin, yapıyor musun bilemiyorum tabii, nasihat gibi olduysa kusura bakma. 😅
Mesela kalk benim kardeşimle konuş ben bile anlamıyorum onu bazen, adam akıllı kitap da okumuyor bazen buluşuyoruz dışarıda da, yabancılarla konuş sana Türkçe öğretsinler diyorum 😂 Toplum gerçekten nereye gidiyor belli değil okuma yok araştırma yok merak yok ilgi yok tek bildiğimiz aşk meşk eski sevgililer aldatmış eşler falan fistan insan boğuluyor. Ermiş detayı da çok hoş ve yerinde bu arada qjoxpqş keşke esprisini yaptıracak bi milletimiz olmasa ")
İlk kitabı bitireli 3 yıl oluyor, yazma süreci iki yıl sürdü. Hâlâ da düzenliyorum. Mükemmel olsun istiyorum ama mükemmel diye bir şey olmadığını da biliyorum. Ama şöyle ki dediğin gibi vaktinde bastırmak önemli benim için çünkü ünlü falan da değilim art arda bastırabileyim. Hani ergen kitabı yazarları okunuyor genelde ve bu tarz hikayeler çok gitmiyor artık ülkede büyük küçük herkes liseli hikayeleri okuyor. Hâl böyle olunca işte adam /kadın kalkıp on kitap yazıp bastırabiliyor çünkü tanınmış okuyucu kitlesi var ek olarak parası da var. Mükemmel olsun mu ya bu mantıklı mı değil mi ben napıyorum ne yazıyorum demesine gerek yok kalkıp "a" yazıp bastırsa yine milyonlar okuyacak. Ama benim öyle bi imkanım yok, iyi düşünüp taşınmam gerekiyor ilk kitabı bastırsam okuyucu kitlem olmasa param da vaktim de umudum da gidecek.. Yıllardır hobi olarak yapıyorum bi sözüm var arkadaşlarıma aileme diyorum, hiç kitap bastıramazsam bile yazmaya devam edicem. Yazdıkça açılıyorum. Derdimi bile yazarak çözüyorum, değişik hisler.
Bu kitap bitti. Aslında Ağustos ayında bitti şimdi düzenlemeye geçince sonunu değiştirsem mi diye arada kaldım. Çünkü kitapta yoğun bi gerilim var sonunu da intihqr notuyla bitirip iyice boğdum yani. Şimdi bi düşündüm acaba çok da boğmasam mı diye 😅
Keşke teknoloji çağında olmasak da Tolstoy'un, Dostoyevski'nin, Sabahattin Ali'nin dönemlerinde ki gibi insanlar okumaya aşık olsa..
İşte p dönemlere de gidemiyoruz mu böyle yazarlarla bir kitap yazsan farz etki onların dönemindesin onlarla aynı yaştasın ve böyle bir kitap yazıyorsun...
Sana şunu diyim evet genciz şükür el ayak tutuyor ilerde ne olur bilemeyiz bak seninle konuşurken bile diksiyonum düzeldi ndnd hobilerim var dağa çıkıyorum hayvancılık inşaat tarım bunlar ile ilgileniyorum bende biraz hayalperestlik var doğal olarak çünkü her doğa yürüyüşü yaptığımda tabi böyle ormanda felan değil doğu Anadolu'yu biliyorsun zaten hep çorak banda ilaham geliyor oradaki taşın hikayesi bir tavşanın gözünden bir hayat nasıl olurdu bu dağlarda kim bilir kaç insan geçti kendimi bu konuda şanslı buluyorum yani hayalperest olmam hayatımı olumsuz yapmıyor el sanatları ile ilgileniyorum yani neyi hayal ediyorsam onunla bir bağlantı kuruyorum şimdi diyeceksin ki böyle birisi muhakkak iyi bir eğitim ya da iyi bir ortamda büyümüştür cevap hayır meslek lisesi mezunuyum hayatım boyunca hiç karı kız ortamım olmadı yani iyi ki olmamış diyeceksin ne alaka yazmıştın ya hep aynı muhabbet dönüyor diye işte aldatan kadınlar futbol bilmem ne ben ortamlardan kendimi somutlaştirdim muhtemelen kardeşinede bunları yapsın derdim çünkü haytan zevk almak sadece bunları yapmak değil bu ortamlara girmek çıkmak ne bileyim bı bana saçma geliyor tabiki insan sosyal olabilir ama hep de aynı muhabbet dönmez ya o yüzden seni anlıyorum bu konuda kitap konusuna gelince de evet haklısın ama bu
Yapacağın şeyler ileriki adımlarını tetikliyor yoğun bir çaba içinde yazman mücadele etmen bunun sende daha çok istek uyandırması normal doğal olarak da hislerini yaşıyorsun ama umudun gitmez onu diyim zaten her yazar ömrünün sonuna kadar yazmaya devam eder sende bunlardan birisi olabilirsin insan hislerini duygularını hayatın olağan akışıni hep yazmak ister çünkü başkasına anlatsa unutulup gidecek yazmak insanoğlunun doğasında var bende 20 yaşında askerlik yaptım o süre zarfında yaşadığım olayları yazdım hatta Bir hafta önce işe girdim çıktım o anı bile yazdım çünkü bazen senin yaşantın başkasının umrunda değil hislerini duygularını yazmak birine anlatmaktan daha güzel keşke dediğin gibi o dönemde olsaydık da bu kadar hiçbir şeyden haberi olmayan bir toplumda olmasaydık.
Ya kusura bakma, hem bildirimler kapalı hemde biraz rahatsızım ateşim çıkıp duruyor, sohbet aktığı hâlde erken dönemiyorum
Onların döneminde kendimi hayal edince aşırı tilt oluyorum reis ya, yazdıklarımı kabullenesim gelmiyor bana o döneme gitmek yaramıyor galiba ama yöntem güzel, denedim yani 👌🏻
Ne güzel gerçekten. Ben sık doğa yürüyüşü yapabilecek vakit ve yeri bulamıyorum ama memlekete gittiğimde ilham yağıyor resmen. Bana göre çok şanslısın. Eğer yazmayı seviyorsan rica ediyorum vazgeçmeden yazmaya devam et çünkü o dağlar yeşillik hava resmen huzur veriyor insana ve o huzur içindeyken ne yazsan okunur gerçekten, içe işleyen huzur kelimelere yansıyor çünkü. Ve senden güzel şeyler çıkacağına gönülden inanıyorum ben.
Aslında eğitim hayatı vesair bunların ilgisi yok hayatımızla. Ben insanın kendisini geliştirmesi taraftarıyım. Oku oku nereye kadar? Okuyup da afedersin bi halt olmayan empati yapmayı bilmeyen hatta gördüğü derste tam olarak ne anlatıldığını bile anlamadan mezun olan onlarca insan var. Ben okula bakmıyorum şahsen, okuma yazmayı öğrendin mi, tamam. Çok okuyan mı çok gezen mi derler ya hep, cevap çok gezendir burada. Çünkü gezen insan yeni yüzler görür, hayatlar görür, her türden insan tanır hayatı öğrenir. Okuyan insan olduğu yerde sayar demiyorum ama sadece okumak meslek sahibi olmakla da hayat bitmiyor mükemmelleşmiyor.
Geçmiş olsun umarım karakterlerde hasta olmaz jdnd dediklerini okuyorum dinlemek anlatmak güzel bir şey teşekkür ediyorum sana bu gece uyu bence dinlen hem daha sağlıklı mutlu bir son yazarsın ben seni daha fazla meşgul etmyin Rabbim Sana Şifa Birde Rahatlık versin inşallah
Kardeşim aslında hani kız düşkünü falan değil, sadece okumuyor, merak etmiyor, ilgilenmiyor.. Başka alanlarda az biraz geliştirmiş olabilir ama hayat böyle bitmiyor işte. Merak etmek araştırmak lazım ama burada da devreye 'herkesin kendi yaşantısı' mottosu giriyor. Kardeş bile olsa bir şey diyemiyorum sonuçta o da bi birey, zoruna giden şeyler oluyor sürekli laf yetiştirsem bi şeyleri yüzüne vursam bi gün kalkıp sen kimsin diyecek. Ben sadece dile getiriyorum ama bilmiyorum artık umarım değişir zamanla.
Ama bi nevi dediğin gibi, girdiğimizde ortama göre de şekilleniyoruz. Ama bence bunda kişinin gerçek kişiliği de önemli rol oynuyor. İçinde bi yerlerde farklılaşmak isteği varsa eğer girdiği ortamda biraz vakit geçirip değişir. Sürekli futbol, kadın araba ilişki konuşulan bir ortamda bulunup artık o da öyle oluyorsa içten içe biraz da istiyordur hani bunu. İçinde yoksa bu istek zaten direkt 'tamam değişmeye başlıyorum, ortamdan uzaklaşmam gerekiyor." diye düşünüp kendini dizgine alır mesela.
Evet haklısın. Maalesef bizi adam akıllı dinleyecek bir insan kalmadı. Hani gerçekten empatiden anlayan, karşındakine değer veren hemcins olsun olmasın insan gibi kulak verip gerçek bir istekle derdini anlat diyecek kimse kalmadı. Şahsım adına konuşacak olursam çok önem veriyorum mesela ama, dinleyemekten ziyade bende panik atak ve okb var biraz dert duyunca elim ayağım tutuşuyor senaryolar kuruyorum. Ben birine derdin mi var desem bile içten bi şekilde, karşıdaki huyumu bildiği için anlatmıyor es geçiyor üzülüyorum doğrusu. Onlar beni dinliyor ama ben onları adam akıllı dinleyemiyorum istediğim hâlde.
Bu arada yazdıklarım birbiriyle bağlantılı mı inan onu da bilmiyorum inşallah bağımsız şeyler yazmıyorumdur şu an, pek odaklanamıyorum ama an'da kalmaya çalışıyorum kusura bakma şimdiden
İnşallah bu durumu atlatırsın ya önemli ollan bu önce sağlık bence sen kendini derdini dinle bende öyle yapıyorum beni anlamayan birini ne yapayım sabah kadar konuşsak boş sen bulunduğun yerde parlamiyorsun kadir kıymet bilen yok
şu hâlde güldürdün he beni ehxjsje onlar kafadan hastalar, iyileşemezler maalesef ")
Bende sana teşekkür ederim bu gece yazamicam hâlim hâl değil pek elim ayağım yanıyor ekrana zor basıyorum ama yazasım var cevapsız bırakmak istemem. Amin reis çok teşekkür ederim, Allah sana da rahatlık versin şimdiden
İyi geceler kaptan:)
Valla çok haklısın. bizim bizden başka kimimiz var ki yalan dünya. En basitinden şu an kim bana yardımcı olabilir mesela ailem şehir dışında arkadaşlarım kendi halinde her biri ayrı kafa benden başka kimim var ki şu an en basit örneği bu. saatlerce anlatırsın dinler gibi yapar bi de üstüne alakasız yanıtlar falan verirler ya bi de çıldırıyor insan bari saygı göster dinlemicem de karşıdaki de konuşmasın
sonu bağımsız mı oldu bana mı öyle geliyor
Eyvallah, iyi geceler dost 🙏🏻
Oldu biraz ama sen uyu reis yazma artık valla bak aklım kalıyor yazma uyu sen tamam mı bu mesajıma da cevap verme kendi istirahatine bak yazma bak tamam iyi geceler kaptan
harbiden bağımsız olmuş ahahahsjx
Teşekkür ederim çok düşüncelisin reis mükemmel bi şekilde kovdun beni sohbetten 😂
Sanada günaydın yok yaw ne kovmasi dinlen diye şey söyledim sohbet sarmıştı bide sen hastaydın çok tutmak istemedim kafa dengi birini bulunca böyle oluyor
yok yok işin esprisindeyim ben 🙂 İki serum yedim iyiyim şimdi, düşüncen için teşekkür ederim.
Ya ben dün soruyu sorduktan sonra hesabı kapatmayı düşünüyordum da senin sohbet sarınca kapatamadım. Bugün hesabı kapatıcam da normalde yapmam sana diyesim geldi, var mı son bi diyeceğin dostum ben gidiyorum 🙂
Bende düşünüyorum ama burada insanlara satasiyorum ehjdjs
Reis Allah'a emanet ol muhtemelen bende kapatırım sağlam insan yok burada her şey gönlünce olsun unutma beni olurda yazar olursan beni bir karakter yap valla mutluluktan ağlarım, jdjdjsjdn neyse vedalar zamansızdır Kendine dikkat et İnşallah istediğin herşeyi olur unutuma ilk sağlık sonra her şey normalde para ama sana göre para bir kağıt parçası:)) kendine iyi bak
o da eğlenceli de yok ya. Eskilerden üyeyim zerre tadı yok artık kaç hesaptır kapatıyorum ama bu harbiden son bi daha dönmem.
Sende Allaha emanet ol dostum, hayalin hedefin varsa vazgeçme yeter. Seninde her şey gönlünce olsun, kalbin gibi hayatın olsun karşına senin gibi düşünen seviyeli saygılı adam akıllı insanlar çıksın inşallah 🙏🏻
Valla yazdım kenara, harbi diyorum adında ve yaşantında olan bi karakter yazıcam 🫰🏻
Hoşçakal kardeşim Seni yazdım agliycam şimdi dnndjs Yazma bak sen yazıyorsun bende yazıyorum Allah'a emanet ol 🥲🥺
😂😂 Tamam tamam gidiyorum. Adını kağıda dökmeye gidiyorum kendine çok iyi bak bi gün kendine benzer birini sayfalarda görürsen şaşırma ✍🏻
Tamam git artık 🥺
Neden 1974
Nedenini bilmiyorum ama o tarihi seviyorum
Neden
Gözüme kulağıma hoş geliyor herhalde, tam nedenini bende bilmiyorum doğrusu.
1975
öyle olsun ") var mı bi fikrin peki, ya bırakıcam ya da sonunu değiştiricem çünkü
Kız güzel mi
Evet güzel ama, Kaptan olan kız değil. Kızla kaptanın da arası iyi değil ama kitabın sonunda ikisi kalıyor. Birbirlerinden hâlâ nefret ediyorlar, en son Kaptan oturup intihar mektubu yazıyor karısına ama bulunur mu o da belli değil, sonra bitiyor şimdilik. Ya böyle kalacak ya değiştiricem işte
Kaptan ölmesin kız ölsün, kaptanın karısıda kızı öğrensin. Kaptan karısını aldattığını itiraf etmek zorunda kalsın ama kız tekrar canlansın ve nafaka olarak gemiye el koysun.
😂😂 aralarında aşk meşk olmadı, yardımcı kaptanlar öl3ü diye kız gidip mürettebattan geçici yardımcı kaptan olarak seçilen birine cilve yaptı ama adamın da umrunda değil. Genel olarak aşk meşk yok yoğun bi psikolojik gerilim var. Kız da sonradan geliyor diye kimdir necidir derken zaten kitabın sonuna geliyorum artık ve bitiyor bi şekilde
Kitabın adı ne
şimdilik 'Huzursuz', sonra değiştirir miyim bilmiyorum
İkisi de klişe