Özellikle Z kuşağı çok popüler bulur Nietzsche'yi. Çeşitli yerlerde onun eserlerinden alıntılar yaparlar. Peki okudunuz mu Nietzsche'nin herhangi bir kitabını? Sever misiniz Nietzsche'yi?

Özellikle Z kuşağı çok popüler bulur Nietzsche'yi. Çeşitli yerlerde onun eserlerinden alıntılar yaparlar. Peki okudunuz mu Nietzsche'nin herhangi bir kitabını? Sever misiniz Nietzsche'yi?

“ İnsanoğlu hayatta o kadar acı çeker ki , canlılar arasında yalnız o kahkahayı icat etmek zorunda kalmıştır.”
Lafını seviyorum bende 😀.
Başlangıç için hangi kitabını okuyalım peki? Bir de kadın düşmanı diyen vardı o doğru değildir umarım ya.
Başlangıç için niçe nin kendi kitapları ağır bence. Tavsiyem irwin d yalom un Nietzche Ağladığında kitabını okuyarak başlaman
Ecce Homo ile başla. Çünkü orada kendisini anlatıyor bir nevi onu tanımaya başlıyorsun. Ardından Zerdüşt'ü ve sonra da Tan Kızıllığı'nı okumanı öneririm. Sanılanın aksine ağır kitaplar değiller, keyifle okursun
@SivisPacemParabellum resmen ayaklı kütüphane ile konuşuyormuşum gibi hissettiriyorsun teşekkür ederim. Bu yıl Nietzsche ile tanışalım bakalım
Fazla detay vermeyeyim. Niçe, psikoloğu ve sevgilisi üçgeninde niçeyi acılarını ve hayata bakışını anlatıyor. Roman tarzında.
Niçe kadın düşmanı diyemem. Sadece niçenin erdemli üstinsan tanımına kadınların büyük çoğunluğu uymuyor. Üstelik bir kadın yüzünden çok acılar çekmiş bir adam.
@Sineklertanrisii Üstüninsanı anlattığı Zerdüşt kitabında birkaç yerde kadını aşağılayan ibareler var kırbaç gibi mesela ama onları Zerdüşt adlı karakterine söylettiriyor. Tamamen Nietzsche'nin görüşleri de diyemeyiz
Hayır, Nietzsche'nin kafasındaki ideal insan tasvir ediliyor. Tıpkı Thomas More'un Utopia'sında ideal devlet tasviri gibi. İkisinin de ortak bir özelliği var, gerçekliğe uzak olması 😄
@SivisPacemParabellum anladım teşekkür ederim tüm cevaplar için
Rica ederim
Yeni Nietzsche'yle tanıştım diyebilirim. Ama onu da Nietzsche Ağladığında kitabıyla tanıdım. şu an elimde sadece iki kitabı var. Merak ettim de neden Böyle Söyledi Zerdüşt'ten üç tane var farklı ciltleri mi devam niteliğinde mi? Her kitabını okuyacak olsak nasıl bir sırayı takip etmemiz gerekir? İyi ve Kötünün Ötesinde nasıl, onunla başlanır mı?
Evet okudum , tuhaf birisi bence tam olarak kendini bile çözememiş
Nietzsche mi? Off bayılırım ya! Özellikle "Böyle Buyurdu Zerdüşt" tam bir başyapıt. İki kere okudum, her seferinde yeni bir şey keşfediyorum. Söyledikleri hem derin, hem de kafanı karıştıracak cinsten, o yüzden sana felsefi bir yolculuk yaptırıyor. Z kuşağı da Nietzsche'yi gerçekten seviyor çünkü adam tam bir ikon! 😎
Ayrıca, yeni yılın gelmesi şerefine ben de kendime bir felsefi okuma listesi oluşturuyorum. 2025'te zihnimizi açalım ve Nietzsche'yle hayata yeni bir bakış atalım. 🎄📚 Sana da şimdiden mutlu ve düşünceli bir yıl diliyorum! ❤️
Cevap
6Cevap
Böyle buyurdu zerdüşt ve tanrı öldü kitaplarını okudum. Önemli bir filozoftur
Ecce Homo, Deccal (Hristiyanlığa Lanet), Böyle Buyurdu Zerdüşt, İnsanca Pek İnsanca kitaplarını okudum. Yeterince felsefesine hakim olmakla beraber çok da sevmiyorum
Ben Z kuşağı değilim ama çok eskiden bu tarafa en sevdiğim..
Tek bir tane yanlış aforizması yok
Senin en sevdiğin aforizmasını tahmin edeyim mi?
yolla gelsin
Kadına mı gidiyorsun, kırbacı unutma
ahahaha. d
Niçe severiz. Zamanında çokta okurduk.
okudum döngü felsefesi
Kitap okumuyorum
Sev ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?