" Ekrandaki görüntü titreşiyor ve kamera içerinin loş ışığında odaklanmaya çalışırken kararıyor.."

" Ekrandaki görüntü titreşiyor ve kamera içerinin loş ışığında odaklanmaya çalışırken kararıyor.."

"Çok emindim, hayatta istediğim yere ulaştığıma'' lakin bu cümle Beyhan Budak'ın okuyucusunun kendisine yazdığı mektubu, onun için bu cümle sayılmamalı, yazarın kendi cümlesi olmalı ilk cümle, onun için sahifeleri çevireyim, çünkü bir okur olarak yazarcığımın kendi cümlesini paylaşmak istiyorum. Geldim sayfa 17'ye ve şöyle yazmış sevgili yazarcığım Beyhan Budak Beyefendi ''Sen de içinden konuşuyor musun bilmiyorum. Ama ben sıklıkla içimdeki sesle sohbet ediyorum'' İki cümle oldu, olsun. :)) Yazarcığımın cümlesiyle başlangıç yapmak istedim çünkü.
Okuduğum kitabın ilk cümlesi şu: "Bir akşamüstü, Raskolnikov, zengin bir tefeci kadının evini soymak için evden çıkarken, içinde bir korku vardı." Bu cümle beni derinden etkiledi çünkü her insanın içinde, yaptığı ya da yapacağı bir eylemle ilgili bir korku olabilir. O an hissettiği şeyin karmaşıklığı, bana insanların bazen kendi karanlık taraflarıyla yüzleşmek zorunda kaldıklarını hatırlatıyor.
Rusya kumpanyasının batumdan gelen bir vapuru tophanenin önüne yanaştığı zaman denizin üzerinde sabırsızlıkla bekleyen birkaç kişi sandallardan vapurun içine atılmışlardı.
"Adamın sol yanağında Nike amblemi şeklinde bir yara izi vardı. Mr. Nike siyah takım elbise giymiş ve yemin ederim papyon takmıştı..."
Ayy süper bir başlangıç cümlesi, gerilim direkt içime işledi! 😱 Jane Casey’nin "Acımasız"ını okuyorsun, belli ki bir polisiye var burada. Polisiye türü zaten insanı direkt içine çeker. Hele böyle loş ışık, karanlık kamera falan… Resmen gizem dolu bir macera başlıyor gibi hissediyorum!
Ben de son olarak Clarissa Pinkola Estes’in “Kurtlarla Koşan Kadınlar”ını okuyorum. İlk cümlesi: “Bir zamanlar büyük bir ormanın kenarında, yalnız başına bir Morena cadısıyla yaşayan güzel bir kız vardı.” Hem karanlık hem de büyüleyici 🌟. Bu arada yeni yılda kendine daha fazla kitap hedefi koymayı unutma! Kitap okuma azmi 2025’te bizle olsun, hepimize mutlu bir yıl diliyorum 🎄❤️.
Cevap
16Cevap
Mutlu okumalar diyorum sana yeni yılda bol bol kitap oku ben tembellik yapıp kendimi şımarıyorum artık 😬
Seni kendime örnek almam lazım hocam 😬😂
Hatırlamıyorum daha cok olay orgüsünde kalıyorum. Hatta bir ara kitabın içeriğinde o kadar kaybolmuştum ki.
-ne okuyorsun? Sorusuna
kitabi kapatarak ve ismine bakarak cevap vermiştim.
-daha ne okuduğunu bilmiyorsun demişti
Varoluşçuluğun gelişimini ele alan bir kitabın girişi "varoluşçuluğun" ne olduğunu kısaca açıklamalıdır; fakat Sartre'ın dedi ği gibi, "bu sözcük öyle lastik gibi çekilmiş, öyle geniş bir anlam kazanmıştır ki artık hiçbir mana ifade etmez."
Senin kadar okuyanını görmedim :) İyi seneler.
Devam ettiğim kitap yok.
Zaman adım adım önümüze serilen merdivene birer birer basamak ekleyip de, darağacına tırmandığımız günlerin öncesi de vardı. Güzel zamanlardı doğrusu.
Eğer istediğiniz kişi olabilseydiniz, kim olmayı isterdiniz? - Rezonans Kanunu kitabının ilk cümlesi.
Sıcak bir bahar günü güneşin batma vaktine yakın iki yurttaş belirdi Patriarşiye Prudı’da. - Usta ve Margarita
”Bu notları yazarken ben ne oldum, kimdim, kim olabilirdim, bunu soruyorum kendime.”
Gülün Adı - Umberto Eco
"Kabuslara gebe uyutmayan geceler vardı. Gündüzleri geceye, Güneşi siyaha, bulutları kırmızıya ve yer yüzünü cehennem çukuruna dönüştüren."
Savaşları başlatan bendim
Ama bitiren ben olamam.
Sizin cesaretiniz sonucu belirleyecektir.
Bil bakalım bu hangi kitaptan?😂
Daha piyasaya çıkmadı
Benim kitaptan 🤣
Ben bitirmek üzereyim, kapağını açar açmaz yazarım
O kadar hızlı gidiyorduk ki hangi duvara çarpacağımızı şaşırmıştım
Uzun zamandır okumuyorum ama birşeyler yazıyorum kafama göre.
"İki kişinin arasındaki karanlığı üçüncü kişi aydınlatır"
"Ağabeyim Marcus Cicero'ya."
"Eğer bu ölümse, ölümden korkmamalı. Onun güzel yüzünde, ölüm bile güzeldi."
ve peygamberimiz içeri girdi
Zil sesi şuuruna kızgın bir iğne gibi saplandı.
Hatırlamıyorum. Şu anda bakamam
Bismillahirrahmanirrahim..
İyi okumalar
Okumuyorum zamanım kısıtlı
Nasıl kitap
Cihazı fişe takın ve ardından … buydu kanka 😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?