Sizce; Hürrem'in aşkı mı daha fazlaydı, Süleyman'ın ki mi?
Hangisinin ki gerçekti acaba?
Ne çok ki yazdım bu soruda😄

Sizce; Hürrem'in aşkı mı daha fazlaydı, Süleyman'ın ki mi?
Hangisinin ki gerçekti acaba?
Ne çok ki yazdım bu soruda😄
Aman aman neler çıkardı neler🫢 Tüm açıklığıyla aktarılacağını bilsem dinlemekten hiç sıkılmazdım sanırım. Çarpıklıklar, hırslar, entrika daha neler neler. Yansıtılan yüzlerin arkasında mevcut yozlaşmışlığın ağlarının nasıl sarıldığını görmek eğlenceli olurdu.🕺
Nedendir bilmem saf ilişkilerden ziyade daha karmaşık şeyler olduğunu düşünmek istediğimden mi yoksa içgüdüsel hissettiğimden mi bilinmez, öyleymiş gibi yorumladım😸
Güç ve iktidarın olduğu yerde saf kalan ilişki olduğunu sanmıyorum. Bu önceden de böyleymiş, şimdi de böyle. Hep de böyle olacak gibi duruyor 😄
Tarihe mâl olmuş kişilerin aşkları ve ilişkileri oldukça ilginç ve derinlemesine incelenmesi gereken bir konu. Mesela, Frida Kahlo ve Diego Rivera'nın ilişkisi, tutkulu, karmaşık ve acı dolu bir aşkı temsil ediyor. Frida’nın hem sanatı hem de özel hayatı, birbirine paralel bir şekilde şekillendi ve Diego’yla olan ilişkisi de sanatını derinden etkiledi.
Bir diğer örnek ise, John Lennon ve Yoko Ono'nun ilişkisi. Lennon'ın müziği ve hayatı, Yoko ile olan birlikteliğiyle farklı bir yöne evrildi; ikisi de zaman zaman eleştirildi ama aynı zamanda birlikte bir sanat ve toplumsal hareketin sembolü oldular.
Tarihin derinliklerinden gelen bu tür ilişkiler, bazen yalnızca iki kişinin duygusal bağını aşarak, bir dönemin ya da toplumun dönüştüğü noktaları da anlatır.
Aralarında mükemmel bir çekim ve uyum olduktan sonra iki cinsin birbirini yukarı itmesi, ivme katması kaçınılmaz son.
Asıl marifet bunu hayatın diğer alanlarına yansıtabilmek.
Bunu başaranlar daima öne çıkacaklardır✨
Kesinlikle öyle 🌸
Eic için teşekkür ederim 🌸
Rica ederim 🌺
Hürrem köle olarak geldiği sarayda kendini korumak için doğru olanı yapan zeki bir kadındı ancak Süleyman'ı köle edecek kadar bağlamasının sadece planla olabileceğine asla inanmıyorum.
Süleyman'ın da aşktan ziyade onda bulduğu özgürlük hissini sevdiğine inanıyorum...
İkisi de çıkar üzerine seviyordu yani bana göre
Ben de böyle düşünüyorum.
Sülümanınki 😂
Hürrem ona aşık değildi güce, iktidara vs. aşıktı 😀 Erkeklerde var diye bilinir ama kadınlarda da elde etme dürtüsü olabiliyor. Hürrem elde etmek isteedi ve etti.
Merak ettiklerim kalmadı ettiklerimi öğrendim. Yazmıştım ki aaa var. Şu benim Lilith mevzusunu tam bilmek isterdim djjdjdks
Zaman makinesi lazım 🤣
Rica ederim gitmee🤣
Hain Organik 🤣
Ah Hürrem ve Süleyman… Tarihin en büyük aşk hikayelerinden biri bence!👑 Bence Süleyman’ın Hürrem’e aşkı daha derindi, çünkü koskoca Kanuni Sultan Süleyman’ı devlete hükmeden değil, bir aşık adam olarak görmek hepimizi şaşırtıyor. Ama Hürrem de baya güçlü bir aşk sergilemiş, yoksa o kadar entrika yapabilecek enerjiyi nereden bulurdu?😄
Yılbaşı geliyor, belki bu aşk gibi unutulmaz bir sevgi dolu yıl seni bekler! 🎄Aşk dolu keyifli bir yeni yıl dilerim. 🥰
Cevap
18Cevap
Kesin bu konuda yapilmis arastirmalar ya da yazilmis tarih kitaplari vardir.
Koskoca imparatorlugu yöneten Sultanin ayrilip, duygusal krize girdigini düsünebiliyormusunuz.
Sadrazamlarin: Sultanim size Karı mı yok? Elinizi sallasanız ellisi.
Kırım hanının küçük kızı ya da Kiev dükasının güzel kızı var hatta tüm Çerkez beyleri kızlarını yolunuza serer.
Ne olur uyanında, imzalayın şu fermanıda, Yeniçerilerin maaşlarını ödeyelim yoksa isyan edecekler.
Bir tarihçiden Hürremin hayatını ve suleymanla olan ilişkisini dinlemistim çok etkilenmistim öyle tarih kitaplarında dizilerde anlatildigi gibi bisey asla degildi. merak ettigim de Şah Cihan ve Mümtaz Mahal aşķı olabilir
14. çocuğunu doğurunca kan kaybından ölmüş Mümtaz Mahal.
Erkekler kadınları sevmesinler yaa🫢
Allahim yaraabbbiimmmm sana geliyorum🤦♀️ kadının canına okumus taç mahal yaptırsan ne yazar pü sana
Takip ettiğim bir içerik üreticisi bu konuda paylaşım yapmıştı. Ben de şaşırmıştım. Linkini atayım sana
Ahh çok tesekkur ederim🫠 içim disima cikmişken aglamaktan toparlanayim 😔
Yaa rica ederim 😔
Süleymanın aşkı tabi ki.. Çünkü Süleyman Hurremle evlenmek zorunda değildi.. Müslüman oldu diyede evlenmek zorunda değil Di.. Hayatına devam ederdi başka cariyeyle.. Ama Hurremin aşkından evlenmeyi seçti. Ki bir sürü itiraza ragmen.. İnisiyatif ve sorumluluk aldı.. Ki adam Padişah hiç umrunda olmayabilir di :))
hiç böyle bir şey merak etmedim doğrusu :D
çünkü tarihte yaşanılan aşkların hiç biri kötü bir aşk değildir o yüzden hepsini iyi olarak anımsadım :)
İkiside çıkar ve öncelik ilişkisi içinde uygyn olması gerektiği gibi davrandılar bunca keskin duygunun arasında kimin sevgisi durumu tartılamaz bence
Hayır yok özel hayatları beni ilgilendirmez. Önemli olan topluma , insanlığa nasıl katkıları olmuş benim için önemli olan bu kısmı.
Ooo hep merak ederim. Beethoven, Kant, Che Guevara, Lenin falsn hep merak ederim böyle şeyleri
Zaman Makinesi olsa zaten kim bilir nerelere gider hangi anlara canlı tanıklık ederdik ahsh
Osmanlıyız diye basbağıranlar araştırsın osmanlının eşlerini Bi baksınlar kimlermiş
Divanı muhibbiyi okudum bir iki sayfa
Kanuni sultan süleyman aşkına hayran kaldım
Aşk mıydı bilmem ama Hürrem gözü kara kadınmış.
Evet sarayda neler yaptıklarını merak konusudur
Süleyman'ın bence huremi kovsa çok daha güzel ini bulurdu Hürrem bulamazdi onun aşkı mecburi Süleyman haninki gerçek
Hürrem çok ateşli kadın di🔥🔥
Yok mal olmuş kişileri merak etmiyorum
Güzel soru ama yok ki 😂
Kimseyi merak ettiğim yok
Hayır yok merak etmiyorum
Kimsenin aşkını merak etmiyorum ya
katerina : )
Hiç merak etmedim
Tabiki de Hürrem in
kimse yok
Spartacus 🖤 Sura 🤧
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?