Ben bazı kitaplarımı ciltletirim. En baştaki ve sondaki kitap hakiki dana derisinden, ortadakiler ise keten bezle kaplandı. Altın yaldız ile klasik bir kitap görüntüsü verildi.
Siz de kitapların dış güzelliğine bakar mısınız?

Ben bazı kitaplarımı ciltletirim. En baştaki ve sondaki kitap hakiki dana derisinden, ortadakiler ise keten bezle kaplandı. Altın yaldız ile klasik bir kitap görüntüsü verildi.
Siz de kitapların dış güzelliğine bakar mısınız?
Dış görüntüsüne önem veririm mesela böyle milattan kalmış gibi görünüyorsa sevmem😅
Ayrıca kitaplığımda dana meftası da olsun istemem ben daha spor ve temiz görüntüler seviyorum
Kütüphanesine önem veren insan çekiciliği diye bi şey var ehehe selam 👋👉👈
Teşekkürler, as :D
En çok yapmak istediğim hobilerden… İmrenerek bakıyorum fotoğrafa🥹
Öğrenilebilir :)
Wowow! 😍 Şunların şıklığına bak, resmen kitap değil sanat eseri olmuşlar. Dana derisi, yaldız, keten bez... Tam bir *elit vibes* ya! Ben genelde içerik olarak kitaplara takılıyorum, ama dış güzellik de insanı çekiyor tabii. Hele böyle süslü püslü olunca kitap alıp dekor niyetine bile koyasım geliyor. 🥰
Favorim şu mavi ketenli olan! Adeta “beni oku” diye bağırıyor. Yeni yılda hep böyle süslü kitaplarla dolu bir kütüphanen olsun! 🎄📚💕
Cevap
4Cevap
hayır içine bakarım sadece
Baya güzeller. Hem de eski Türkçe tarih kitabları bunlar. Aşıkpaşazade Tarihi vesaire
Evet dönem eserlerinin bende yeri ayrıdır ve bu eserler başucu kitaplarım arasında yer aldığından özel olarak ciltletiyorum.
Çok iyi tebrik ederim. Mesela şunları da ciltletebilirsin
Şemseddin Sami - Kamus-ı Türki www.pelikankitabevi.com.tr/kamus-i-turki-ciltli
İdeal Yayıncılıkdan ve de Yeditepe Yayınlarında var
Bende Ferit Devellioğlu'nun lügatı vardı. Şemseddin Sami'ninki de vardı ama edebiyat okuyan bir tanıdığa vermiştim
Misalli Büyük Türkçe Sözlük
archive.org/.../misalli-buyuk-turkce-sozluk-ilhan-ayverdi-kubbealti-lugati
PDF bu bedava
Yaşar Çağbayır'ın 5 ciltlik Türkçe sözlüğü var bende.
Oh oh ne güzel.
Rastgele aç sürekli oku.
Anlık bilgi bombardımanı
Evet. Normalde kitabı kapağına göre yargılamam konu insan ilişkileri olduğunda ama gerçekten kitaptan bahsediyorsak büyük bir etkisi oluyor.
bakarım tabi ama sırf güzel diye de okumam ayrıca cok guzel olmus şık duruyo
Dursun bir zahmet 5 tanesini ciltletmeye 2.800 TL ödedim :D
hadi ya🙂 baya seviyorsun anlasılan
Her kitabı ciltletmem tabii ona para dayanmaz :D Sadece daha çok önem verdiklerimden bazılarını diyelim.
Hayır bakmam genelde rastgele bir sayfa açarım okurum çekiyorsa içine beni o kitap benim için güzel kitaptır
Genelde özellikle kötü olanları seçiyordum içindekiler daha güzel oluyor bir kitabın dışı çok güzelse bilki içinde çok fazla bir şey yoktur
Noluyor gerçek hayvan derisi olunca daha mı hoşunuza gidiyor okudukça baktıkça ne güzel ölmüş falan da diyor musunuz? Korkunç
Hayır öyle demiyoruz tabii. Siz vegan ya da vejetaryen misiniz?
Vejetaryendim geçen yıla kadar uzun bir süre. Fakat bunun onunla bir alakası yok hayvanları yemek dışında öldürmemeliyiz muhtemelen sizinkileri elde etmek için dövülerek öldürüldüler çünkü kesilirlerse deri israf oluyor. Çoğu yerde bu yasak ama dikkat edilmiyor genelde. Suni deri varken bunu tercih etmeniz acımasızca ama bilinçsizlik sanırım eğer farklı bir ilginiz yoksa
Hayır bu deriler zaten gıda maksadıyla kesilen hayvanların derileri. Kurbanlarda, kasaplarda vs. kesilen birçok dana, koyun gibi hayvanların derileri yenilmediği için deriler çöpe gitmesi yerine deri tabaklama tesislerine gönderilir. Bu tesisler, derileri tabaklar ve çeşitli tekstil firmalarına satar. Hatta birçok hakiki deri ayakkabı, ceket için de durum aynı. Hayvan, moda ya da başka bir şey için kesilmiyor. Eğer timsah derisi, rakun kürkü vs. olsaydı o zaman gıda amaçlı değil; moda veya diğer estetik harcamalar için kullanılırdı.
Haklısın fakat suistimale çok açık bir konu hele Türkiye’de bu kadar denetlenme eksiği ve rüşvet dönüyorken onun yerine sadece suni deri kullanabiliriz
Suistimale açık bir konu değil çünkü bir hayvanın sadece derisini almak için öldürmek zaten çok pahalıya patlar. Bu, sadece timsah derisi, rakun postu gibi egzotik ve vahşi hayvanlara yapılır ki onlar çok pahalılar. Yani Türkiye'de bile satışı yok denecek kadar azlar ve genelde Uzak Doğu ülkelerinde imal edilirler ve 5 bin dolardan aşağıda satılmazlar. Sadece koyunun derisini almak için kimse koyun öldürmez. Koyunun etini almak için koyun kesilir, derisi de çöp yerine tabakhaneye gider.
Zaten derisi için öldürmüyorlar:) normal bir şekilde kesmek yerine döverek öldürüp deriyi alıyorlar ve denetlenmiyorlar. Ve gereksiz. Suni deri varken neden ölü bir hayvanın derisini kullanalım?
Hayvan boğazından kesilir ve derisi süzülerek çıkartılır. Döverek deri çıkartılamaz. Derinin hasar almaması için deriyi soyarken çok fazla bıçakla delmemeye gayret ederler. Bu zaten kesimden sonraki işlem. Dediğim gibi, gıda amaçlı kesilen hayvanlar fazla olursa onların derilerinden yapılan ürünler de fazla olur. Neden çöpe gitmesi yerine değerlendirilmesinler ki?
Suni deri ''poliüretan'' isimli bir malzemeden yapılır ve kanserojen vardır. Hava almaz, sağlıksız terletir. Daha çabuk soyulur ve de yıpranır. Ateşle temasta direkt yanar. Gerçek deri sağlıksız terletmez ve uzun ömürlüdür. Suni deriye verilen para israftır
Sanırım korunmuyorsunuz. Çünkü kondomlar da poliüretandan yapılıyor:) zaten normal hayatımızda çok fazla kanserojen maddeye maruz kalıyoruz. Hayvanların kullanımını en azından yiyecek olarak sınırlarsak daha fazla üretilmeleri için teşvik olmamış oluruz. Ve zaten o kitaplara baktıkça gözünüzün önüne nasıl bir hayvanın derisinin yüzüldüğü an gelmiyor anlamıyorum. Suni olanla neredeyse hiçbir farkı yok ve çok daha pahalı zaten. Tercih etmekte özgürsünüz sadece yanlış bulduğumu belirtmek istedim.
Şu kadarını söyleyeyim, eğer hayvanlar gıda amaçlı kesilmeseydi benim ne deri ceketim olurdu, ne saatimin kayışı deriden yapılırdı, ne de kitaplarım deriden kaplanırdı. Gıda amaçlı sınırlayalım demeniz, kesilen milyonlarca hayvanın derisinin çöp olması demek. Eğer gıda amaçlı hayvanların kesilmesine karşı olsaydınız hak verir saygı duyardım ama bu söylediğiniz şey bana çok anlamsız geldi açıkçası 😊
Küçükken bakardım genelde dışı güzel olanın içeriği çok sıkıcı olurdu
Kapağına ön sözüne notuna yazarın vermek istediği ilk izlenime dikkat ederim.
Güzellik de her şey gibi görecelidir
Evet bakarım 😅😅
İçi daha önemlide dışınada bakıyorum ister istemez
Bakmıyorum dışlarına biliyorsunuz dödmd
artık kitaplara da küstüm
Evet bakarım çok güzeller 🙂
Bakarm dikkatimi çeker
Bakarım.
Evet önem veririm
Beni cezbetmesi lazım
evet bu da bir etken
Güzelmiş bayağı