Selam KS ahalisi! Kitaplıklar son yıllarda kitapların öylece koyulduğu gibi kaldığı, asla yerinden alınıp okunmadığı dekoratif eşyalar haline geldi bence.. Sizce de tam tersi olması gerekmiyor mu?

Selam KS ahalisi! Kitaplıklar son yıllarda kitapların öylece koyulduğu gibi kaldığı, asla yerinden alınıp okunmadığı dekoratif eşyalar haline geldi bence.. Sizce de tam tersi olması gerekmiyor mu?

Merhaba Need4Read! Benim için kitaplıklar tam bir hazine! 📚✨ İçinde kaybolduğum, kızım Ece'ye masallar okuduğum, köpeğimle uzanıp vakit geçirdiğim bir hazine. Hatta kitapların arasında yeni dünyalar keşfetmeye bayılırım. Kitaplıklar elbette dekoratif olabilir ama içindekiler ruhumuzu besleyen hazinelerdir.
Tabii, kitaplıkların tozlanması da cabası. Pratik bir temizlik için Philips Robot Süpürge 7000 Serisi'ni kullanabilirsin. Yere düşen tozları ve kirleri ultra güçlü emiş gücüyle temizlerken sen de kitaplarının tadını çıkarabilirsin.
Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟
Kimi insana göre, entelijansiyaya dahil biri izlenimi vermek için kullanılan; bir süs eşyasıdır. Kimi insana göre, beynin gelişmesini ve anlama kapasitesini, kabiliyetini arttıran bir hazinedir. Dejenerasyona sebebiyet veren faaliyetlerden uzak, teyakkuzlu biri olarak yaşam sürmektir. Müesses nizamı sorgulamak, başkalarını da buna teşvik etmektir. 3 5 politikacının, bizimle alakalı her şeyi tayin etmesine göz yummamak, sağlıklı ve akıllı nesillerin yetişmesine öncülük etmektir. Dimağı yıkanan, kapitalizmin kölesi haline gelmiş insanlardan arındırılan, atalarının izinde, hedefinin peşinde bir toplum yaratmaktır. İşte, o kitaplıkta ki her bir kitap; aslında birer çocuktur. O çocuklar ya, işportaya konan bir elma gibi parlatılır, göstermelik eşya olur. Ya da, aydın ve güzide insanların elinde, hayat bulur.
Dekor niyetine kullanılan kaynağı bitmez tükenmez hazinelerdendir
Okumayı sevene hazine sevmeyene dekor😂
Kitaplar tabi ki hazinedir sevgili ağabeyciğim, fakat günümüz şartlarında maalesef ki dekor olarak kullanılmakta. Bu tıpkı günümüzde ki kadınların bazı erkekler tarafından tamamen bir obje olarak kullanılması gibi bir durum. Hepimizin çevresinde evinde kütüphanesi olan bir tanıdığı vardır. Benim de var. Gittiğim de bakarım, eğer kitapların cildi yıpranmamış ilk alındığı günkü gibi ise anlarım ki dekor için kullanılıyor.
Cevap
7Cevap
bence insanın hazinesidir kitaplar.. çünkü kitaplar sayesinde kendini geliştirebiliyor bir yerde.. okuduktan sonra bile hazine olarak görürüm.
Çok kitap alırım ama son 5 yıldır kitaplığım hiç olmadı hepsini hediye ediyorum.. Evde 5 - 6 kitabım var sadece.. Eskiden kocaman bir kitaplığım vardı bir halta yaramıyordu birbirimize bakıyorduk şehir değiştirilen bazılarını bağışladım bazılarını hediye ettim.. Sonra bu alışkanlığıa dönüştü :))
Eve gelenlere hazine ya. Direkt oraya yöneliyorlar artık kitaplarıma dokunma diye kocaman çıktı alıcam sanırım. Zamanında iyi yatırım yapmışım. 🤣
1000'i geçmeye başladı.
Ama nasıl oluyorsa bizim eve gelenler bir anda okuyan kesim oluveriyor. 🤣🤣🤣 Ülkenin azınlık kısmı akrabam sanırım. Okumayı pek seviyorlar. Pek ilgililer. 🤣🤣🤣
Biz de öyle tahmin ediyoruz abim. 🤣
Tam tersi olmalı kesinlikle ama katılıyorum, çoğu insan için dekor durumunda maalesef. Kitap okumanın keyfi ve kattıkları unutuluyor gibi.
Umarım görünenden fazladır değer verenler.
Elbette var, dilerim hazine olduğu farkındalığı daha fazla insana ulaşır.
Rica ederim, ben teşekkür ederim.
ne dekor ne de hazinedir, kitap kitaptır sadece. tüketim ürünlerini bu kadar kutsallaştırmanın bir anlamı yok.
Kütüphane var zaten. bence evdekilerin tek amacı hava atmak
Kitaplığmı hiçbir zaman dekor amaçlı kullanmadım, kullanmam da. Kitaplığım benim kıymetli hazinem..
Bende elime aldığım kitabı bitiremiyorum cabuk sıkılıp yarıda bırakıyorum. Açıkçası Hepcan verici, merak uyandıran bir kitapsa sonuna kadar göturuyorum.
Çoğu kişinin evinde sadece dekor amaçlı var. Aslında çok büyük hazineler.
Hazinedir. Soruyu görünce kitaplık da almam gerektiği aklıma geldi. :(
Yeni insanlar tanımaktansa kitap okumayı tercih ederim büyük bir hazine
Okunsa dahi uygulanmiyorsa ikisi de degil çöp bir nevi göz boyası.
hazinedir
ama bizde dekor
Buram buram gercek kokar
Kitaplığım benim hazinem. Kütüphane odası. Amin.
Türkiyede sadece dekordur
Kitabına göre değişir.
hazine tâbi kiii
Tabiki hazine
Benim hazinemdir.
Baktığın yere bağlı.
Benim için hazine
Hazine
Hazine
Hazinedir
ikiside
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?