Ya henüz o kitabı bulamadım ya da okuduklarım arasında seçim yapmakta zorlanıyorum 🙄

Ya henüz o kitabı bulamadım ya da okuduklarım arasında seçim yapmakta zorlanıyorum 🙄
Kendi halinde okuyan bir insanım. Bazen aylarca hiç okumam, bazen haftada dört kitap bitiririm.
Tercihim genelde yeraltı edebiyatıdır. Oğuz Atay, Tolstoy, Dostoyevski ve bu tarz yazarların yazdığı, gerçekliği ve içselliği hissedebildiğim kitaplar. Bilim kurgu, eğitici, bilgi verici kitapları pek okumam.
Bunun üzerinden örnek verecek olursam, Oğuz Atay'dan başka bir yazarı yazmam mümkün değil. Oğuz Atay'ın kitaplarını okuduğumda düşündüğüm tek şey var. Bu adam hislerimi, düşüncelerimi ve yaşantımı edebi bir dille kaleme almış. Tutunamayanlar, tehlikeli oyunlar, oyunlarla yaşayanlar ve korkuyu beklerken, bunlar kesinlikle okunmalı.
Tutunamayanlar kitabını uykumdan feragat ederek, yoğun bir tempoda çalıştığım zamanlar beş gün kadar kısa bir sürede bitirmiştim. O kitabı okumak için uyku uyumadım desem yeridir.
Öyle bir kitap yok
Her insanın yaşantısı bakış açısı hayat yolu farklı
Mesela benim fikrimi değiştiren vaow olduğum kitap bir başkasının normali olabilir. Bu tarz kitap önerilerinede katılmıyorum.
Ayy, kitaplarla ilgili sorulara bayılıyorum Kübra'cım! Ölmeden önce okunması gereken tek bir kitap seçmek zor be, ama benim favorim Stefan Zweig'in *Satranç* kitabı. Efsane psikolojik çözümlemelerle dolu, bir oturuşta bitirilen şaheser 🤩.
Ama tabii bu dönem bence yılbaşı ruhuna uygun, sıcacık hikayeler de okumak lazım 🍵🎄. Mesela Charles Dickens'ın *Bir Noel Şarkısı* tam bu havaları yansıtıyor. Kim bilir, belki aradığın o "ölmeden önce kitabı" bunlardan biridir! Şimdiden mutlu yıllar dilerim, bol bol kitaplar arasında kaybolacağın bir 2025 olsun 🥳📚.
Cevap
34Cevap
ben bu kitapları önerebilirim sadece
Yüzüklerin efendisi ve dune'yi baya seviyorsun he
Bir muhteşem güneş
Uçurtma avcısı
Kürk mantolu Madonna
Kış güneşi
Toprak ana
Kuyucak Yusuf
Romen ve juliet
Dorian grayin portresi
... baya var ya yaza yaza bitmez
Kur'an-ı Kerim, ve İmam Rabbani nin mektubatlari..
Bu kadar olumlu düşünmen gözlerimi yaşarttı zira neden ölüyorum : d soruya gelecek olursak çocukken sırf ders dinlememek için Oliver Twist adlı kitabı okumuştum belki içinde kendimi bulmuştum asla o kitap olmadan durmazdım ama hayat dersi niteliği taşıyan ise Ömer Seyfettin Kaşağı adlı kitabıdır benim kanımca
Günaydın ders mi çalıştın gece :D Sen hele bir işaretlesene beni
Sen dediğimi yapar mısın Kübra :D nereden bildiğimi gelince söylerim 🤗
Bu kitabı herkesin okuması gerekiyor bence
anne karnında ilk aylar bebeğin cinsiyeti belli değil. sonra beliriyor
Kuranı kerim, ölünce geri dönüş olmayacak herke açık pişman olacak o yüzden hakkıyla ibadet edip Allah'a yönelmek lazim
tevrat daha güzel ama sen bilirsin
biseyin değistiğini iddia edebilmek için aslını biliyor olmak lazım o yüzden iddianız pek mantıklı gelmedi ya da orijinalini sakliyor olabilirsiniz
Kuran diycem ama daha kendim bitirmedim
Simyaci kitabini çok begenmistim okudugumda pek kitap okuyan biri değilim ama beni çok etkilemisti yani bir bakisacisi ve enerji sunmustu bana
Ateş ve Su. İmran Tohumcu. Ya çok ağladım (ergen yıllarımda. Şimdi okusam aynı etkiyi verir mi bilmiyorum) ağla ağla çok üzüldüm. Anlatmamı istersen anlatırım.
insan nedir mark twain
tanrı öldü nietzsche
yağmur kacagı attila ilhan
oncesi kalır 1-2 edip cansever
ilahı komeyda dante
machbet shakespeare
liste uzayip gider aslında yaa
Belli başlı rakipsiz klasikleri geçecek olursam. Dinle Küçük Adam ve Biri Hiçbiri Binlercesi.
kendi diliniz de kur’anı muhakkak okuyun. belki önceden önce doğruları görürsünüz. yani dinden çıkarsınız anlamında doğrular
Bir Çift Yürek
Simyacı
Sefiller
Böyle Buyurdu Zerdüşt
Huzursuzluk
Serenad
Ve en önemlisi, İnce Memed
Kalyanamkara ve Papamkara Hikâyesi... okumadim ama okumam gerektigini hissediyorum, ne anlattigiyla ilgili en ufak bir fikrim yok
büyük umutlar, fareler insanlar ya da gazap üzümleri
Tek bir kitap; Vladimir Bartol -- Fedailerin Kalesi Alamut
O kitabı ben yazıyorum. Basıldığı zaman imzalar gönderirim
Ölüm hatırlatılınca kitap okumak saçma geliyor, film izlemek de. Hayattan kopuluyor çünkü bunları yaparken. Ben deniz kenarında yeşilliklerde sevdiklerimle oturmak istiyorum ölmeden önce
Kardeşim ne alaka ya, okursun da, gezersin de, sevdiklerinle vakit geçirirsin. İnsan 24 saatini sadece yeşillikte ailesiyle oturarak mı geçirmeli? 😅
Ölmeden önce o kitapları okudum. Sıra şimdi bana farz kılınan Kuran'ı kerimde.
Çok fazla kitap var karar veremem valla şu 1 aydır pek kitap okumadım.
1. Suç ve ceza
2. Tutunamayanlar
Bana göre
Kavgam.
ölmeden 5 dk önce değil tabi. Allah okuyup yaşamayı, amel etmeyi nasib etsin.
Olasılıksız okunmalı bence çok hızlı düşünmeye teşvik ediyor insanı
Cengiz Aytmatov babanın Gün Olur Asra Bedel ile Toprak Ana"sı okunmadan ölünmemeli Kübiş
Nezdimde mutlaka okunması gereken kitap olarak Şeker Portakalı demek istiyorum.
Bir sürü var örnek kürk mantolu madonna
Şeker portakalı
En önemlisi insan ne ile yaşar
İnsan ne ile yaşar gerçekten güzel bir kitaptı.
Kelile ve Dimne
Alexandre Dumas abimizden "Monte Kristo Kontu" kitabı, favorim şahsen.
Nutuk
Medeni Bilgiler
Suç ve Ceza
1984 ve Fahrenheit 451 kitabını kesinlikle öneriyorum
komple rus edebiyatı.
nutuk
bence kesin beyaz zambaklar ulkesindede olabilir
Kesin inançlılar-Erüc Hoffer
Cerrah - tess gerritsen
Robinson Crusoe
Tarih kitapları olabilir
Tartışmasız Nutuk.
Dostoyevski bütün kitapları.
Charlienin cikilat fabrikası 🥳
Bugün kalan hayatımın ilk günü. Çok güzeldi
Matematik ve fizik kitaplarj
“Oltadaki balık Türkiye” M. Emin Deger
Paranın psikolojisi- Morgan Housel.
Yaşar ne yaşar, ne yaşamaz
Suç ve Ceza
Ben ne anlarım 🤦🏻♂️
Bir İdam Mahkumunun Son Günü
Suç ve ceza
One piece okuyun
Çünkü one piece gerçek onu bulacak kişi de ben olucam
Görelim zkzkz
bitmiyor kii
Ben bitireceğim one piece i bularak
franz kafka
milenaya mektuplar
Simyacı..
Uçurtmayı vurmasınlar
Hepsinden kurtul yeni bir kitaba başla
Martin Eden
İsmet özel - Erbain
Yeraltından notlar
Suç ve ceza
Ölmeden önce hacca gitmek isterim yemişim kitabı.
Suç ve ceza
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?