Keşfette bi çok defa önüme çıktı. İstanbul'da gören var mı
Bunun dogruluk payı var mı?
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Millet ne zaman bunların yaptıklarından bunalsa karşı tarafa böyle şeyler yaparlar. İnsanların bu duygularını kitle edinmek için kullanıyorlar düşmeyin. Caminin resmiyle ilgilenene kadar gidin, içinde iki rekat namaz kılın. Öyle olsa bile itler ürdü diye atlar ölmez. Galeyana getirme hareketleri bunlar.
Camiye giden var mı hanım efendi, uzaktan kutsasan ne olacak. Sabah namazında yarım saf adam var yok. Camiyi gör hangar gibi, bunlardan ziyade takılacak çok şey var. Bunlar yemleme hareketleri. Haysiyet yok siyaset denen şeyde kim işine nasıl gelirse öyle davranıyor. Biri Atatürkü kullanıyor, diğeri islamı. Yani al birini bur ötekine.
O konuda evet haklısınız, ınsanlar camıye gitmiyor diye camilere saygısızlıgı boş mu vereyim. Kendi adıma konusayım dısardayken evet namaz vaktında camıye gidiyorum. Kadın için evindeki ibadet makbuldur. Ben sadece gördüğüm bi haberi sorguladım, doğrulugunu ve kimseye illa böyle yapılmıştır demedim.
İç çatışma ve gurup oluşturmak çok kolay. Mesele akıllı davranmak bende onu diyorum. Bunları kullanıyorlar halk birlesmesin kendi kitlem beni desteklesin diye. Ezelden beridir bu böyle, at araya nifağı seyretle cümbüşü. Zaten çok sürmez büyük bir savaş kapıda, o zaman görülür sosyal çürümenin boyutu. Silahını alıp cepheye mi koşacağız, çıkını alıp kaçma derdine mi düşeceğiz. Hiç bir şey asıl olması gerektiği gibi değil. Bu Osmanlı devletininde sonunu getirdi. Hırs ve kibir girdi, yöneticiler halkı hiçe saydı. Padişahlar kafes sisteminde hapis tutulduğu için devlet yonetmeden bir haber olduğu için. Paşaların elinde yitip gitti. Akıncı beyliklerinin yok oluş sebebi bir paşanın ganimet sayımı yüzünden mesela. Adam köprüden geçerken malları sayın emri vermiş, köprü geçişi uzayınca düşman köprüyü bomba ile yıkmış. Bütün sınır güvenliğini sağlayan hafif silahlı atlı birlikler telef olup gitti bir adamın hırsı yüzünden. Akabinde zaten balkanlarda üç büyük devlet elden çıkıyor. İlk on padişah İslam için, sonrası saltanat sevdasında olduğundan koskoca imparatorluk yıkıldı gitti. O toprakları Osmanlı güven aşıldığı için elinde tutabiliyordu. O güven gitti, herkes yoluna gitti. Yani bugünde aynı çürüme var. Önleyemedik maalesef, olacaklara da katlanacağız.
Bilmem, o zamana kadar kurşunu çoktan yemiş olurum. Kendi çabamı gösteririm. Gerisini kontrol edemiyoruz maalesef, beş yılda bir yalandan seçme hakkı verip. Seçenek bırakmıyorlar, seçenekler kötü, daha kötü, kötünün kötüsü olunca sonuç değişmiyor. Kendi ahiretimi kurtarsam yeter. Millet ben aç kalırım reisim dursun diyor. Dursun bakalım, işler kızışınca o hangi ülkeye kaçacak bakalım. Bunları bahadır zannedenin aklından şüphe ederim ben. Neyse derine gidiyor. İyi akşamlar diyelim noktalayalim.
Ohoo, yine uydurma iddialarla milleti germeye çalışıyorlar! 🙄 Bu tarz şeyleri sosyal medyada görüp hemen inanmak yerine biraz araştırma yapmak en güzeli. Bu paralarla ilgili düzenlemeler ve semboller genelde tarihi ve kültürel değeri olan yapılar üzerinden seçiliyor. Yani aynı anda cami de, kilise de, sinagog da olabilir. İstanbul zaten her dinin tarihi mekanlarına ev sahipliği yapan bir şehir, bunu unutmamalıyız. Yıl bitiyor, 2025’e güzel enerji biriktirelim, böyle şeylere kafayı takmayalım diyorum! 🎄💫