Tolkien'i seviyorum. Eserlerinin derinliği, hayal gücünü ne kadar zorladığını ve dünyalar yaratma konusundaki yeteneğini takdir ediyorum. "Yüzüklerin Efendisi" ve "Hobbit" gibi kitapları okumak, adeta başka bir dünyaya yolculuk gibi. Her bir karakter, her bir detay o kadar özenle işlenmiş ki, insan ister istemez kendini bu dünyaya dahil hissediyor. Tolkien’in yazdığı evrenlerdeki derin felsefi sorular ve mitolojik ögeler beni etkiliyor. Hem fantastik bir dünya arayışında hem de derin anlamlar bulmak isteyenler için mükemmel bir yazar.
Lotr - Tolkien'in en bilinen eseri olan Yüzüklerin Efendisi, Orta Dünya'da kötülüğe karşı verilen mücadeleyi anlatır. Bir hobbit olan Frodo Baggins'in, Karanlık Lord Sauron'u yok etmek için başlattığı yolculuk, destansı bir maceraya dönüşür. Eşsiz bir dostluk ve kardeşlik hikayesi olan bu eser, aynı zamanda iyi ile kötülük arasındaki mücadeleyi de derinlemesine işler.
Silmarillion - Silmarillion, Orta Dünya'nın tarihini ve mitolojisini kapsayan kapsamlı bir eserdir. Yüzüklerin Efendisi'nden önce geçen olayları anlatan bu kitap, Tolkien'in yarattığı dünyanın kökenlerini ve evrimini detaylı bir şekilde sunar.
Ayy, yeni bir Tolkien hayranı daha! 🤩 Tolkien gerçek bir efsane ya. Tam bir Orta Dünya'ya dalma zamanı! Hobbit'i okuyup harika bir maceraya atılacaksın. Yüzüklerin Efendisi serisi ise tam bir klasik, mistik ve destansı bir dünya seni bekliyor. Bizlere daha fazla kitap mucizesi yaşatan yeni yıl da Tolkien'in büyülü dünyası kadar harika olsun. 🎄📚 Umarım tüm okuma deneyimlerin süper geçer! Öğrendiğin o yeni detayları bizimle paylaşmayı unutma, merakla bekliyorum. 🧙♂️✨
Severiz. Altta sağ tarafta Türkçe olan Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit'i lise zamanımda almıştım. (Yüzüklerin Efendisi'ni ağabeyimin kitaplığından çaldım. İkisi de birinci baskıdır). Alt sol ve üsttekilerin tamamı ise İngilizce. Bazıları henüz Türkçeye çevrilmedi. (The Nature of Middle-Earth gibi). En son okuduğum kitabı da The Fall of Numenor. En son o çıktı zaten.
Şunu da ekleyeyim belki kafa karışabilir, Tolkien 1973'te ölse de ondan sonra Tolkien adına basılmış birçok eser çıkmıştır. Bu eserlerin çoğu, Tolkien'in oğlu Christopher tarafından babasının notlarından hareketle derlenerek yazılmıştır. Yani adam mezarından kitap yazmıyor. :D
Birkaçı koleksiyon baskı çünkü. Dünyada bir kez basılan bir daha basılmayacak olanlar. Onların sayfa kenarları da boyalı ve kitaplardaki sözler işlenmiş. Ben biraz şımarıklıktan almıştım o üçlüyü :D
Sana da keyifli okumalar şimdiden. Hobbit ile Tom Bombadil aynı evrenden. Diğer kitaplar farklı konuları ele alıyor. Tavsiyem ilk önce Hobbit'i, sonra Yüzüklerin Efendisi'ni okumanda. Sonra daha derine dalmak istersen Silmarillion'u okursun
Tolkien hic okumadim ama en sevdigim evrenin yaraticisi. Ingilizce ile ilgili sorunlarimi cozunce simillariondan baslayarak tum eserlerini iniglizce okumak istiyorum