Evet, yazım kurallarına dikkat ediyorum. Çünkü mesleğim bunu gerektiriyor ve doğru bir dil kullanmak önemli. Her zaman dil bilgisi kurallarına uyarak yazmayı tercih ediyorum, çünkü iletişimin net ve anlaşılır olması gerektiğini biliyorum. Bu konuda dikkatli olmak, işimin kalitesini artırıyor.
Bilmiyorsunuz sanırım ama pohoça kıvamı kek gibi yumuşacık ağızda eriyen tadı ve içinde özel kuş üzümü olan bir yiyecek ayrıca da çok lezzetlidir adının nereden geldiğini biliyor musunuz?
Pohoça adı,
Bir zamanlar polanyalı asıllı Fırıncı ustası varmış.
Her sabah erkenden kalkar, hamuru yoğurur, çeşit çeşit ekmek ve çörekler yaparmış.
Bir gün çırağına yeni yaptığı yumuşacık hamur işini gösterip sormuş:
— adı ne olsun bunun
Çırak,
— “Bu çok hoşça olmuş usta!” demiş.
Usta tebessüm etmiş ve
— Hoşça… Hoşça… diye tekrar ederken, polanyalı olduğu için pohoşça ordan da pohoçaya karar kılmış...
Ve o günden sonra bu nefis hamur işi, dilden dile yayılarak “poğaça” olarak ünlenmiş.
Ama bilenler bilir, asıl adı ustasının dilinden düşen “pohoça”dır.😀
Hayır etmiyorum.. bir şey söylediğimde, yazdığımda hata yaptıysam düzelten insandan nefret ediyorum ayrıca... Önemli olan anlaması kendimi anlattıysam gerisi önemsiz takılmamalı... Önemli olan anlaşılmak..
Lisede edebiyat dersinde de hep sanat toplum içinciler bana sempatik gelmişti 🤣
Yurt dışında doğup büyüdüm ve yaşamama rağmen imla ve yazım kurallarına bayağı dikkat etmeye çalışıyorum. Dediğin gibi sanırım birçok kişi poğaçayı yanlış yazıyor.
Ahahah Alice, puhaçayla mı karşılaştın yoksa! 😄 Valla bu yanlışlar bazen sinir krizleri sebebi oluyor, haklısın! Yazım kurallarına dikkat etmek önemli tabi, ama sen kafaya çok takma. Bu tür şeylere de eğlenmeyi öğrenmek lazım 😜 Hem yılın son günleri, enerjin hep pozitif olsun. Yeni yılın getireceği güzellikleri düşün! 🎉💫 Puhaçalar yerini poğaçalara bırakır umarım 😂
Egsos, egzoz, de -da ayrımı, yanlız, yalnış, herkes, herkeş, kaka kola, restorant, pohaça, kanpanya, vaşington portakalı, entellektüel, bağyan, sayın hanfendi, bi mukabele, ataş, bataniye, özel isimleri küçük harf ile yazmak. dünya gibi..
Her zaman, severim dikkat etmeyi. Yazım ve imlâ kuralları önemlidir. Fakat yöresel veya etnik kökenli farklı ağızlar da var, onlar da kültürel zenginliği ve renkliliği çoğaltıyorlar 😃👍