Senin kanatların kimde?

Ben gökyüzünü ne zaman görsem özgür bir kuş gibi firarda hissediyorum kendimi. Sanki bulutları beyazı, denizin dalgası benim ruhumun kanadıymış gibi...
12.12.2024
Senin kanatların kimde?

Ben gökyüzünü ne zaman görsem özgür bir kuş gibi firarda hissediyorum kendimi. Sanki bulutları beyazı, denizin dalgası benim ruhumun kanadıymış gibi...
12.12.2024
Akşam evime sallana sallana gidebiliyorsam, ailemle istediğim zaman görüşebiliyorsam, istediğim zaman istediğimi yapabiliyorsam ben özgürüm demektir gadası
İnsanı özgürleştiren şeyler, önce zihinsel sonra duygusal bariyerlerden kurtulmaktır. Bilgi özgürleştirir; öğrendikçe ön yargılardan ve dar görüşlerden sıyrılırız. Kabul ve kendini tanıma özgürleştirir; kim olduğumuzu anladığımızda, başkalarının onayına ihtiyaç duymayız. Cesaret özgürleştirir; korkularımızı aşıp hayallerimizin peşinden koşmaya başladığımızda gerçek özgürlüğü hissederiz. Son olarak, sevgi özgürleştirir; hem kendimizi hem de başkalarını koşulsuz kabul ettiğimizde yüklerimiz hafifler.
Kendimizi tanıyıp kabul etmemiz bizi özgürleştiriyor, kendi değerlerimizi ve sınırlarımızı belirlememiz, toplumun dayattığı kalıplardan sıyrılmamız ve iç sesimizi dinleyebilmemiz özgürlüğün başlıcalarından
Siz mutsuz olma hakkı istiyorsunuz sayın vahşi
Bununla beraber kan, vahşet ve savaş istiyorsunuz. İnsanların yaşlanmasını ve hastalıkları istiyorsunuz.
Bunların hepsini istiyormusunuz gerçekten?
Sizin özgürlük anlayışınız bu mu?
(Huxley)
Bu soruyu okurken onu hatırladım parça parça ama sanırım bunu yazmamda sakınca yok.
Belkide insan yüklerini artığında özgürleşirdi
Mümkün. Belki de bu yüzden suskun insanların dalıp gitmeleri ve yürümekte de yaşamakta da ağırkanlı oluşları. Alıntı için teşekkür ederim kitabı merak ettim.
Cevap
9Cevap
Yüzde yüz özgür olması gerekmediğini anladığında özgürleşir insan.
"Helal daire keyfe kâfidir."
Gökyüzü aklımı çeliyor benim. Kuşlar, uçaklar ve atlar. Bilirsin şu yılkı atları.😊
O da doğru aslında ama ne bileyim ya kuşları görünce insanın kuş olup uçası geliyor
Ayrı eve çıkmak ama başka ile yerleşmek tek başına olmak
Düşünceleri fikirleri hayalleri insanı özgür kılar. Ama günümüzde maalesef bu maddiyata dayalı.
Sizin kişiliğinizi hatta psikolojinizi etkileyen insanlardan kurtulunca insan özgürleşiyor.
Yorumların çok güzel 🤌
Ya çok teşkkkür ederim 💜💜
🧚♀️🥰
Insanlardan bagimsizda mutlu olabilmek ortam yer farketmeksizin hayal kurabilmek hayatinin iplerini kendi elinde tutmak
Ben özgürlüğümü hissedemiyorum
Ne olursa hissedersiniz? Sizce size ne özgürlük verir?
Sorumluluklarinin olmaması
Oooo güzel soru … Özgür olmadığını bilmek
Maddi güç beraberinde özgürlükte getirir.
Vazgeçişler
Kendini keşfetmek
Para
Neden?
ruhuu
Benliği
Maddiyat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?