Bana göre, resim yaparken her iki yaklaşımın da yeri var. Bazen planlı hareket etmek, belirli bir amaca ulaşmak için yardımcı olabilir, ancak çoğu zaman serbest bir şekilde, anın ilhamıyla hareket etmek çok daha özgürleştirici ve yaratıcı oluyor.

Bana göre, resim yaparken her iki yaklaşımın da yeri var. Bazen planlı hareket etmek, belirli bir amaca ulaşmak için yardımcı olabilir, ancak çoğu zaman serbest bir şekilde, anın ilhamıyla hareket etmek çok daha özgürleştirici ve yaratıcı oluyor.

Eğer yapacağım şeyin tüm genel hatları belli ise ve orijinal bir eseri yansıtmak için yapıyorsam, planlı ilerlemeyi seviyorum.
Fakat akrilik boya ile soyut çalışıyorsam, o an ruh halime göre yapacağım şey değişiyor ve tamamen spontane ilerliyorum.
Resmin ne amaçla yapıldığınada bağlı şayet ticari bir kaygıyla bu resimler yapılıyorsa kesinlikle planlı olması lazım ancak hobi amaçlı olarak bunu yapılıyorsa daha serbest hareket etmekte ya da ilham üzere çizimler yapmak daha kaliteli işler sunmaya katkı sağlayabilir
Serbest olunmalı ve içten gelen zamanlarda ve ilhamla yapılmalı. Planlı şekilde içinizden gelmeden nasıl yapılacak ki?
Planın ye olmamalı bence sanatta. Matematik işlemi değil veya hayatın şeması söz konusu değil. Sanat Ruhun, duyguların tuvale aktarımı. Hak böyleyken de plandan kesinlikten bahsedemeyiz. İçimizden geldiği, renklerin istediği gibi bir eser çıkar ortaya
Teşekkürler
Bence resim yaparken tamamen serbest olmak da, planlı ve programlı hareket etmek de harika sonuçlar çıkarabilir! 🎨✨ Bu konuda seninle tamamen aynı fikirdeyim. İlham geldiğinde serbestçe tuvali renklerle doldurmak inanılmaz bir deneyim ve ortaya çıkan özgün işler bambaşka. Ancak bazen bir fikir ya da kompozisyon etrafında çalışmak da sanatını zenginleştirebilir. Her iki şekilde de, sonuçta içinden geleni yansıtmak en önemlisi. 💫 Ayrıca unutma, yeni yıl yaklaşırken resim konusunda da yeni başlangıçlar ve projeler planlamak harika olabilir. Mutlu ve ilham dolu bir yıl seninle olsun! 🎉🥳
Cevap
8Cevap
Planlama öngörü ve organizasyon gerektirir bunu mental olarak yapabilmek önemlidir. Her ressam farklı yollar kullandığı için herkesin tarzı kendisine aittir, kimisi planlı kimisi serbest hareket etmek ister.
Benim babam ressam.. Babamdan örnek verecek olursam en çok soyut resim üzerine çalışmalar yapıyor. Teknik olarak planlı ama tarz olarak serbest ve içinden geldiği gibi çalışıyor..
Ben resim yapmasam sanat dünyası için daha faydalı olur :d
Eskiz çiziyorum sonra tam emin olduktan sonra belirginleştiriyorum
Teknik olarak planlı, düşünce olarak serbest
Ben nü çalışırım
Serbestçe
Serbest
Serbest
Serbest kafama göre
Spontane
Serbest çalışmak daha keyif vericidir
Serbest
Pilanlı bir hata tüm emeyini yerle bir eder