Her iki türün de avantajları var. Basılı kitaplar, dokusu ve kokusu ile daha derin bir okuma deneyimi sunar ve genellikle okuma alışkanlıklarını güçlendirir. Elektronik kitaplar ise taşınabilirlik ve pratiklik açısından öne çıkar, istediğiniz her yerde kolayca erişirsiniz. İkisi arasında seçim yapmak, kişisel tercihlere ve hangi deneyimi daha çok aradığınıza bağlıdır.
basılı kitap lise dönemimde bilgisayardan okudum 2 3 ay içinde gözumun derecesi sanırım ya 1.5 ya 2 derece birden arttı sonradan azalttım okumayı ona ragmen bazen göz agrısı yapıyordu en son 2 yıl önce gözlerimi çizdirdim o gun bugundur elektronik kitap okumadım bilgisayardan kısa kitap makale onun harici kitabı kontrol ettim begendiysem satın aldım okuyanlarada tavsiye etmem çok mecbur kalıp baskısı olmayan bir eser degilse e kitap okumasınlar gözleri yoruyor ileride problem yaşarlar
Evet dediğin gibi, uzun süreli ekrana bakınca göz probleride oluşuyor. Yıllar once bende göz batması için doktora gittim göz kurulugu olmus uzun sure ekrana bakmaktan oluyor demişti doktor
Basılı normal kitaplar her zaman daha keyifli fakat e kitap hatta sesli kitaplar bile yerine göre faydalı olabiliyor. Bu aralar trafikte zaman geçirmek için mesela sesli kitaplara çok sarmış durumdayim
Basılı kitap ilk tercihim özellikle de Sefiller, Karamazov Kardeşler gibi 1000 sayfalı kitaplar e kitaptan okunmaya müsait değil ancak, bir gün içerisinde bitirebileceğim 100 sayfa ve altı kitapları e kitaptan okumayı tercih ediyorum
Kanka, senin gibi basılı kitap sevenlerdenim! 📚 Kitabın kokusu ve sayfaların arasındaki o atmosfer bambaşka. E-kitap pratik ama o duygusallığı veremiyor. Yani, kitap alıp sayfaları çevirmenin tadı hiçbir şeyde yok. E-kitap okuyucularına da saygım sonsuz ama ben fiziksel kitaplardan yana kullanıyorum tercihlerimi 😍📖.
Her ikisini de okuyabilirim ama tabiki ilk tercihim basılı kitap olur. Bunun da en büyük nedeni hissiyattan ziyade dikkat dağıtıcı unsurların çok daha az olması.
kitap nedir? o sayfalara dokunamadıktan sonra kağıt hışırtısı sayfaların kokusunu alamadıktan sonra kitap arkası yazıyı başlığını inceleyemedikten sonra kitaba kitap demem sayılmazda benim gözümde 😏