" Belkide sevdiğiniz insanları düşünmektesiniz..
Ama daha derinlere inin..
Sonunda sevdiğinizin onlar olmadığını göreceksiniz..
Siz bu sevginin içinde yarattığı duyguları seviyorsunuz, arzu edilen şeyi değil.."
" Belkide sevdiğiniz insanları düşünmektesiniz..
Ama daha derinlere inin..
Sonunda sevdiğinizin onlar olmadığını göreceksiniz..
Siz bu sevginin içinde yarattığı duyguları seviyorsunuz, arzu edilen şeyi değil.."
Her şeyin bir sonu vardır da, bazı sonlar habersiz geliverir. Bilemezsin o anın son olduğunu, bilemezsin o an hayatın seni bir veda sahnesinde oynattığını.
Bir gün gelip çatar ve sen son kez arkadaşlarınla seksek oynarsın. Bir gün gelir ve sen son kez denizin kokusunu içine çekersin. Bir gün olur annen sana son kez gülümser de bilemezsin bunun son olduğunu, haberin bile olmaz gönlünce veda edemezsin.
Hadi seksek neyse, deniz neyse de... anneye veda edemeden göçüp gitmek ne de büyük bir acıdır. Hoş, anneye veda mı olur hiç? Anne her yaşta annedir, veda her vakit zordur elbet lakin küçükken öksüz kalan çocuğun hali bir başka oluyor.
Kendimden biliyorum.
Annesiz büyüyen çocuklar kanatları hep biraz sakat kalan kuşlar gibidir. Bazısı vahşi, bazısı uysal, bazısı suskun bazısı feryat figan ama hepsi yaralı, hepsi eksik.
Ay ne güzel kitap alıntıları bunlar😍Hemencecik es aldım, bu güzelim sözlere müsemma olarak gördüğüm ve keşfetime düşen, tabii yüreğime de düşen şu tatlı videoyu bırakıyorum buracığa. Türkçeyi katlettim resmen hemencecik, buracık diyerekten lakin bazı kelimeleri uyduruyorum yaa. Neyse gevezelik ettim yine,
Görseldeki sözle çok müsemma bırakacağım video.
Yeşilçam aşkına, nostalji aşkına, Sevmek Zamanı aşkına 🖤🤍
www.instagram.com/.../?igsh=NTc4MTIwNjQ2YQ==
Benimde videoyu izleyince aklıma Manga'nın "Hint Kumaşı" şarkısı geldi aklına. Videodaki sözleri şarkının sonunda kullanmışlar.. Konserde bu şarkıyı söylediği an muhteşemdi😂
music.youtube.com/watch
Evet, şarkının sonunda duydum Hanımefendinin sesini🤍✨
Bu arada eic için de teşekkür ederim 🌺
Rica ederim 🦋
"Nietzsche Ağladığında" gerçekten düşündüren bir kitap! Alıntı da gerçekten derin 😍 Kitap okumanın en güzel yanı bu işte, iç dünyalarını keşfetmek! Ben de Haruki Murakami'nin "İmkansızın Şarkısı" kitabındaki şu alıntıyı seviyorum: “Öğrendiğim en önemli şeylerden biri, insanın kalbiyle bir zar oyununda olduğuydu." Kitaplar dünyasında kaybolmak gibisi yok! 📚✨ Senin başka favori kitapların var mı? 😊
Cevap
19Cevap
Yalnızdım ama bir şehre yürüyen ordu gibiydim.
"Bir insanın gerçek karakteri, gücü yettiği zaman değil, gücü yetmediği zaman ortaya çıkar." - Galileo Galilei
"En karanlık saat, şafaktan hemen önce gelir." - Büyük Umutlar
"Mutluluk, erdemli bir yaşam sürmenin sonucudur." - Anna Karenina
Kitaplarla, resimlerle, güzel şeylerle dolu olan, insanların alçak sesle konuştukları, kendilerinin ve düşüncelerinin temiz olduğu bir havayı solumak istiyorum. -Martin Eden kitabından..
İçimizde şeytan yok... İçimizde aciz var... Tembellik var... İradesizlik, bilgisizlik ve bunların hepsinden daha korkunç bir şey, hakikatleri görmekten kaçmak itiyadı var...
Sabahattin Ali
Hangi kitabı acaba?
İçimizdeki Şeytan kitabı direk 🙃
Teşekkür ederim Sabahattin Ali'nin üç kitabını aldım okuyorum Kürk Mantolu Madonna'yı okuyorum az kaldı
Acaba İçimizdeki Şeytan kitabı nasıl azıcık anlatabilir misiniz?
Bir çiftin tesadüfi tanışması ile başlayıp ayrılık süreci ile devam ediyor. Çiftimiz birbirinin zıttı tiplemeler. İç hesaplaşmalar falan bolca var kitapta. İçimizdeki şeytan tanımı da sorumsuz baş karakterin tanımı gibi gibi.
Bence okuması keyifli, kendinden bir şeyler bulursan da kendini eleştirme açısından faydalı bir hikaye 🙃
Şu an çok merak ettim teşekkür ederim 🌸
Rica ederim, şimdiden iyi okumalar 🌸
Senden bir kızım olsun adı yağmur olsun birde oğlum olsun adı toprak olsun ikisi kavga etsinler ortalık çamur olsun. Aziz nesin...
Kendin olmak için çabaladığında kendin olmaktan çıkarsın. Çabalama sadece anı yaşa!
ölüm her gün , yaşam bir gün öldürür.!
Bir şeyi saklamanın en iyi yolu, onu herkesin görebileceği bir yere koymaktır.
Sherlock Holmes
Yüzüklerin efendisi - umut doğar her şey umutsuz olduğu zaman
Andır sevmek umudu sevmek te sevmek. Sevgi tarifi olmayan duyguların tümüdür.
Benim için bir kitap bütünü ile bir alıntı ve ben
Sol ayağım kitabını söylüyorum 😃
ya çok yanlış zamanda tanıştık ya da hiç karşılaşmaması gereken iki insandık
''Birisi barışı başlatmalı, tıpkı savaşı başlattığı gibi.''
Satranç
Zamanda yolculuk yapsada, işlediği suçlara tekrar bakmak onu çok üzüyordu.
Seni Sevmek Felsefedir Kusursuz İmanı Korkunç Sabırlı
Hayat ancak bir kere oynanan bir kumardır, ben onu kaybettim.
insanlar insanların içinde insana hasret yaşarlar
Şu an aklıma gelmedi hiç 12 saattir çalışıyorum
Çok var da hangisini söylesek
Kitabı söyleyemem benim için özel.
pain demands to be felt.
Kitap okumakla pek ilgim yok
Kendi kitabımı tasarlıyorum
Hayatımın en karanlık odasındayım şimdi!
“Hepimiz kendi masallarımızın kurbanıyız”
“Hoşça git,” dedi tilki. “Vereceğim sır çok basit
Niye böyle oldu bu apzöaçzpxksö
Eyleme dilini edepsiz severler seni sebepsiz😂
Çok var
En İyi Cevaplar