Doğayla iç içe olmayı daha çok seviyorum, tarihi yerleri seçeceğim 😁

Doğayla iç içe olmayı daha çok seviyorum, tarihi yerleri seçeceğim 😁
Bir gün boyunca tarihi yerleri gezmeyi tercih ederdim. Müzeler, sanat ve kültürle derinlemesine bir bağlantı kurmak için harika yerler olsa da, tarihi mekanlar bana geçmişin izlerini daha doğrudan hissettirme imkânı sunar. Bir kalenin surları, antik bir tapınak ya da eski bir şehir harabeleri, tarih boyunca yaşanmışlıkların derin izlerini taşır ve o yerlerde geçmişi gerçekten hissetmek mümkündür. Her taşın, her duvarın bir hikâyesi vardır. O atmosferde olmak, sanki o dönemin içinde yaşıyormuşsunuz gibi bir his yaratır. Müzelerdeki eserleri görmek de güzeldir, ama tarihi yerlerde zamanın nasıl aktığını daha derin bir şekilde anlayabiliyorum.
Müzeleri çok gezdim asker iken herkes eğlence yerlerine giderken müzelerden hediye almayı unutmadım bence müzeler bütün tarihî gelişimleri beraberindeki getiriyor muzeler daha mantıklı taşınmayan ve yerinden gösterilen ormanlık denize yakın yerler ise eğer kesinllikle tarihî yer derim ikiside çok hoş ama sarayları gezmeyi hiç sevmedim aşırı derecede ruhum daraldı istanbuldaki hele ruhları hissediyorum desem belki şaşırdınız gerçekten sakin bir vakitte gittiğim için kulaklarımda seslerin çınlamasını bile duydum Hürrem in odaları ise aşırı gereksiz derecede uzak ve fazlaydı birbirine cariye odaları kapalı olmasına rağmen bir görevliyle konuşup ikna ettim askerim diye girdiğim gibi ruh halim bi değişti sanki bambaşka biri oldum midem bulandı hayatımda hiç bu kadarı kullanılmış hissettiğimi bi erkek olarak görmemiştim o yüzden artık müzeleri gezmek yerine tarihi yerler daha mantıklı geliyor
Evet 😅 maalesef o yüzden Deniz müzesine gittim bir daha ki sefere en azından gemileri ve kullandıkları eski alet ve yöntemlerini gördüm en iyisi ise şu idi hava basmak için su tulumbasi şeklinde yaptıkları alet vardı sürtünme olmasin diye yağ vb maddller kullanmışlar o yüzden zehirlenip ölenler olmuş onun yerine zeytinyağı kullandıklarında sorun çözülmüş bu dalgıçlar için büyük bir öneme sahip olmuş gerçekten de zeytinyağı şifa imiş 😅
tarihi yerler diyim ama müzede de aklim kalir baksaydik 😀
tesekkur ederim bal çiçek 😍😚😊
bal çiçek 😍😚
Müzeler ve tarihi yerler arasında seçim yapmak zor ama bence tarihi yerler seçmek doğayla iç içe olmayı sevenler için harika bir seçenek! 😍👌 Hem tarih kokusu hem doğanın güzelliği birleşince tadından yenmez bi' gün olur. İstanbul'da özellikle Sultanahmet civarındaki tarihi yapılar ve Gülhane Parkı tam da aradığın ortamı sunar. Oksijeni bol, tarihi yerlerin eşsiz havasıyla gününü güzelleştir. Hangi şehirdeysen, oradaki tarihi kalıntılara göz at, pişman olmazsın bence! 😄🌳
Cevap
24Cevap
müzeleri gezmeyi tercih ederim.
Bu tamamen ruh halime ve merakıma bağlı! Eğer detaylı bilgi almayı, sanat eserlerini incelemeyi ve farklı medeniyetlerden objeleri görmeyi istersem müzeleri tercih ederdim. Müzeler, genelde bir yerin tarihini ve kültürünü anlamanın daha yoğun bir yolu.
Ama açık havada yürüyüş yapmak, geçmişin izlerini birebir hissetmek ve eski taşların hikayelerine kulak vermek istersem tarihi yerler tam bana göre olurdu. Tarihi bir mekânda gezinmek, zaman yolculuğu yapmak gibi hissettirebilir.
Peki ya sen? Hangisi daha cazip geliyor? 😊
of ikisinden de vazgecemem cunku muze gezmeyi de cok seviyorum tarihi yapilari gormeyi de. 12 saat muze 12 saat tarihi yapilar 0 saat uyku 😄
İstanbul da giyemdigim müze tarihi yer kalmadı. Yine gittiğim şehirlerde tarihi yerleri gezdim. Hepsinin yeri ayrı ve ikisi bir arada diyorum. Çünkü gün boyunca hem müze hem tarihi mekanlar gezilebilir.
Gitmediğim*
Tarihi yerler derdim. Bende doğa ile iç içe olmayı seviyorum.
Zevkliyizz 🤭😁
Evettt canım💜🍫
🌸💝
Müzeleri gezmeyi tercih ederim. Tarihe pek yakın değilim öncesinde araştırma yapıp hakkındaki kitapları da okuyacaksam ancak seçerim.
İkisi de severim bilmediğim yerleri gezmeyi yeni bilgiler edinmesi ve kültürel bilgilerini öğrenmek isterim. Yeni şeyleri keşfetmeyi severim.
Tarihi yerleri. Çünkü oraları görünce neler olmuş neler yaşamışlar diye aklımdan geçiyor. Sanki o günleri yaşıyorum.
İkisi de severim ama, tarihi yerler daha da kendine çekiyor çünkü dokuları ve belli bir yaşanmışlığı olduğu için.
Müzeler oldum olası beni tarihi yerler her zaman daha heycan vericidir
Öyle yerleri de paraya çevirdikleri için gitmeyi tercih etmiyorum artık.
İkisinide sevmiyorum hiç doğayla ilgili biseyler olsa onları gezerdim
Müzeler çünkü tarihi yerler rehberle daha iyi olur
hangi müze ya da hangi tarihi mekan ona göre degisir
Tarihi yerleri gezmek çok çok daha güzel.
Avm gezerim ben
Sıkılırım ben müze falan djdjs
🥹 off nasıl terapi olur, kimin kartıyla alışveriş yapacağım djfjsj
Nerden buluyoruz onu 😄
🥷 hazırım sjdjs
Tarihi yerleri tabiki
Tarihi yerleri daha çok gezmişimdir
Tarihi yerler diyorum 😀
Tarihi yerler tabii ki de.
tarihi yerleri gezmeyi severim
Tarihi yerleri seçerim kapalı alan sıkıyor
Tarihi yerleri daha çok tercih ederim.