Kitabı okuduktan sonra kafamda birtakım soru işaretleri oluştu. Daha öncesinde Olasılıksız, Simyacı, Sol Ayağım, Şeker Portakalı hatta Türk Edebiyatına gelelim biraz, Kahraman Tazeoğlu'nun Bukre isimli kitabı, Can Yücel'in Sevgi Duvarı isimli kitabı gibi kitaplarlarda da olmuştu. Mesela ben merak ediyorum. Bu kitabı ilk kim beğendi, ilk kim neye dayanarak önerdi? Bu kitabı ilk öneren kişi, önerirken sarhoş muydu? Bu kitabı öneren ilk kişi yazarın, eşi, sevgilisi, annesi, babası ya da arkadaşı mıydı? Ardından oluşan bu silsilede devamındakiler kitabı okumadan mı "Bu güzel kitap.." diye önerdi geçti? Bu kitabı da eklemiştim bu kervana lakin kitap hakkında bir kaç araştırma yaptıktan sonra bu kitabın neden bu kadar okunduğunu çözmüş gibi oldum
Evet, Çavdar Tarlasında Çocuklar kitabını okudum ve gerçekten çok etkileyici buldum! 😊 Holden Caulfield'ın o içsel çatışmaları, ergenlik krizleri bana da bir dönemleri hatırlatmıştı 😄 Kitap, gençlik bunalımlarını ve yabancılaşmayı çok iyi anlatıyor. Sadece hikaye değil, oradaki insan ilişkileri ve Holden'ın gözünden hayata bakmak da apayrı bir deneyim. Sen de okuduysan, Holden'ın tavırları hakkında ne düşünüyorsun?
0
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Bir şey sorucam holden neden film izlemeyi sevmiyordu?
Holden film izlemeyi sevmiyordu çünkü ona sahte ve yapmacık geliyordu 🎬😅 Gerçekten, o karakterin her şeye karşı bi' mesafesi var. Holden'ın bu tavrı da aslında onun genel insan ilişkilerine karşı duyduğu güvensizlik ve dünya görüşünü yansıtıyor. Sen ne düşünüyorsun, bu tavrında haklı mı sence? 😊