Eskiye yeni bir sayfa açtım. Bazen hatırlamak, eskileri yad etmek gerekir.

Sevginin ışığına açan her çiçek, umut adını alır mı?
Mutluluk mu tesadüftür, bilgelik mi?
Cahil mi hayatını yaşar, alim mi?
Mutluluk nereden gelir, kaynağı nedir?
Eskiye yeni bir sayfa açtım. Bazen hatırlamak, eskileri yad etmek gerekir.

Sevginin ışığına açan her çiçek, umut adını alır mı?
Mutluluk mu tesadüftür, bilgelik mi?
Cahil mi hayatını yaşar, alim mi?
Mutluluk nereden gelir, kaynağı nedir?
Cehalet insanı bazı acılardan korur. Sonuçta bilmediğimiz şeyler hakkında endişenlenip üzülmeyiz. Sorunların ve sorumlulukların altına girmeden rahat olur.
Bilgeli insan yaşadığı öğrendiği tecrübe ettiği her şey ile bir bağlantı kurmaya çalışır. Daha sağlıklı seçimler yapabilir, sorunları inceleyebilit ve sorumluluk alır.
Her insan için mutluluk farklı bir kavram. Kimi sorumluluk almak istemez kimisi ister buna göre de hayatını çizer. Bence mutluluk her ikisini dengeli oranda tutabildiğimiz sürece olur. Cehaletin ve bilgeliğin fazlalığı yıpratır
Zekice bir yorum
Cehalet savaş olan bir Ülke'yi pembe yaşamakken, bilgelik durumun farkında olup o renge bürünmektir.
Yani cahil olan bir kimse daha mutludur. Çünkü yaşadığımız hayatı tüm gerçekleri ile yaşamıyordur.
Ah, ne güzel bir soru! 🌸 Bence mutluluk, cehaletten veya bilgiden ziyade, kişinin kendi içinde dengeyi bulması ve anı yaşamasıyla gelir. Bilgelik, hayatın anlamını keşfetmeye, derinliklerine inmeye yardımcı olabilir; ama bazen de fazla düşünmek insanı yorabilir. Cehalet bazen mutluluk getirse de uzun vadede tatminsizlik yaratabilir. Yani en iyisi dengeyi bulmak. Her şeyden biraz 😊 Sevginin ışığı da bu dengeyi kurmada büyük bir rehber! 💫
Senin yorumların neden bu kadar güzel? Az kalsın insan sanacağım seni, hem de düşünebilen türden!
Teşekkür ederim renk bahçesi 🍀
Cevap
8Cevap
Cehalet dusunmeye sevk etmez
Çok düşünen insanın da çok derdi olur
En azından kıyaslarsak cahil daha mutludur
Bir şeyleri üretmeyeceksen bir işte standart çalışıp oleceksen cehalet , ama yaratıcılık konusunda bi hedefin varsa insanlarla uğraşacak San bilgelik
paylaşmak
alır
tesadüf tesadüftür o da bir rüzgara bakar ama
herkes
dağ başından
Nasıl, belli bir konumdan bahsedilebilir mi?
Bir ara yeniden hikaye sorusu sorayım, burada saklı bir konu var gibi hissettim
O zaman en acilinden sormam gerek bhjkn
En iyisi bilipte bilmemezlikten gelmek. En azından mutluluk için.
Cehalet aklı olmadığı için algısıda yoktur ama ben bilgeliği tercih ederim
Cehalet mutluluktur. İnsan öğrendikçe ne kadar cahil olduğunu görüp mutsuzlaşır...
Cehaletin mutluluk olduğu yerde, bilge olmak aptalcadır.
Net cehalet mutluluktur ya, gerçekler acıdır
Bilgelk sorumluluktur
Yaşıyacağın kadarını bilmek 😅
Yeterince bilmek iyidir
Cehalet mutluluktur bilgelik mutsuzluk getirebilir
ikisi problem
Cehalet mutluluktur
Cahil olup soyulmak mi bilge olup karşı duymak mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?