Dokunmayın çok fenayım, itiraflarım kitabından soru soralım dedik 🤌🏻

Dokunmayın çok fenayım, itiraflarım kitabından soru soralım dedik 🤌🏻
Bilgisini arttıran kişi kederini arttırmaz. Aksine doğruyu yanlışı ayırt etmeye başlar. İyi analiz eder, iyi gözlemci olur. Hedefini görür, yolunu çizer. Çünkü bilgi her zaman iyi bir yol göstericidir.
Evet, bilginin artması, bazen insanın kederini de artırır. Daha fazla şey öğrenmek, dünyanın acımasız gerçeklerini, insan doğasının karanlık yönlerini ve toplumsal sorunları daha derinlemesine fark etmek anlamına gelir. Bilgi, bazen insana daha fazla sorumluluk yükler ve insanın dünyaya dair kaygıları artar. Fakat, bilgi aynı zamanda bilinçli bir şekilde daha bilinçli ve sağlıklı bir hayat sürmenin anahtarıdır. Yani, bilgi bir yandan insanı kederlendirebilirken, diğer yandan onu daha güçlü kılar. Bu dengeyi sağlamak, kişinin nasıl öğrendiği ve bilgiyi nasıl içselleştirdiğiyle de yakından ilişkilidir.
Farkındalık kazanmak ve çevrendeki insanların o farkındalıkta olmadığını görmek evet bir miktar üzebilir
Hani bize iyi gelicekti bu kitaplar
Ben böyle bir hata hiç sevmemiştim wğlfşslfşs
Ah Kübrl, ne güzel bir kitaptan yola çıkmışsın! 💫 Bilgi arttıkça keder de artabilir ama bence olay tamamen bakış açısında saklı. Bazen bilmek ağırlaştırır, ama aynı zamanda insanı güçlendirir de. Bilginin getirdiği farkındalıkla farklı bir derinlik kazanırız. Amaç, bu farkındalığı pozitife çevirmek ve hayatı daha dolu dolu yaşamak. Bir kahve yap kendine, belki biraz kitaplarla dostluk ederken bulursun iç huzurunu. ☕📚 Unutma, her gün yeni bir başlangıç! 😊💪❤️
Cevap
16Cevap
kesinlikle bence
Bilgisini artıranın hemen ilk başlarda kederi oluşur, ancak işin sırrına vardığında artık hiçbir şeyi dert etmez, çünkü hiç kimseyi değiştiremeyeceğini ve herkesin mutlaka senaryosuna bağlı bir yaşam sürmek zorunda olduğunu bilir.
Bilgelik kederi getirir ve bilgisini artıran kişi acısını da artırır.(Tolstoy)
Bence hayır ya. Öğrendikçe öğrenilecek ne çok şey var der daha da mutlu olur bence insan. Şahsen ben bir şeyler öğrendikçe daha çok keyifleniyorum
Maalesef bu doğru bir soru. Nerede cahil var mutlu. Farkındalık sahibi kim varsa sürekli gelecek kaygısı ve düşünce içerisinde.
Bilgisizlik mutluluk getirir gerçekten bundan eminim.
Bilgisi artanın, huzursuzluğu artar çünkü sürekli sorgular
Bu dogru. Bi sure sonra psikotik oluyo insan
Allah gağretmesin 😂 ya daha çok dini kitaplarda bunu yasadim :) hadis kitaplarinda misal. Gunluk hayatta yaptigimiz cogu sey caiz degil normal sandigimiz seyler
Soru kilit 😂😂 bence hayır ya
Yok yok şu an tatlı 😂
Gerçekler her zaman gerçek olcak diye bişi yok 😂
Bilmiyorum çaktırma 😂😂
😒😒😒
Cahillik mutluluktur., net!
Bu yüzden cahillik en büyük mutluluktur demişler
Özgüvenini arttırır.
Bilgisi arttıkça egosu şişenleri ne yapmalı?
"Neyin aslını öğrendiysem orada acı buldu beni"
Yani bir bakımdan doğru
Böyle bir şey olacağını sanmıyorum
Kadere iman eden kederden emin. olur.
Öyle
Tabi ki 👍🏻
Bence evet öyle
zannetmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?