Belki kelimelerle yazılmadı duygular ama renkleri hissedip sanatın fısıltısını duyabilirseniz anlarsınız.

Hadi bir de bu tabloyu yorumlayalım 🍃
Belki kelimelerle yazılmadı duygular ama renkleri hissedip sanatın fısıltısını duyabilirseniz anlarsınız.

Hadi bir de bu tabloyu yorumlayalım 🍃
Kurumuş dalları, sanırım kökleri de tutunduğu toprağı bırakıyor teker teker.
Tablonun ismini bilemedim ama bir resmi var bence.
Aslında sevdiğini izleyen kişinin beyaz giymiş olması ve diğerlerinin yapraklar arasında kaybolması.. Gerçekten resmin hissiyatını veriyor
Aslında ben elindeki çiçeği fazla buldum.
Yorumlamam şu şekildeydi;
Artık yerini başkası almış, hükmü kalmamış, dalları kırık, yani Yunusun dergaha taşıdıkları kadar doğru olmasa da, yanacak bir ateşin altında. Olanca hasretiyle bakıyor, geçmiş gibi görünen ama aslında geçmeyecek düne.
Senin bakışın bir başka, derinlikte katıyorsun hep kendinden ✨ Yunus'un odunları kadar doğru olamadım bir
Her şey muhtemel bende geçen müzeye gittiğimde iki saat gülmüştüm bir tasarıma. Bir koltuğa iki karpuz sığmaz'ı araba üzerinden modellemeye çalışmışlar ama gülünmeyecek gibi de değildi 😄 Oluyor arada öyle ya, gülerse de eğlenmeyi bilen biri der işin içinden sıyırılırız 🤌
Bu tabloda, doğa öne çıkarılmış.
Daha çok doğanın sakinliği ve basit olmasına rağmen kendinde barındırdığı güzelliği ön plana çıkarılmış gibi.
Ön planda ki ağaç, dayanıklığı ve gücü temsil ederken, ince dalları ve küçük narin yaprakları, aynı zamanda kırılganlığı ve zayıflığı temsil ediyor gibi. Her ikisinin birlikte var olabildiğini vurgulamak gibi.
Tablo sanki her insanın unuttuğu bir şeyleri hatırlatmaya çalışıyor. Doğa ile olan bağlantı belki de.
İçsel bir huzur veriyor.
Yeşil tonlar ve arkada bulunan ağaçlar bana içinde kaybolmuşum gibi hissettiriyor, sonsuz gibi.
Sanki bu orman hiç bir zaman son bulmayacak gibi.
Belki de sanatçı, tabloya bakan kişiye doğanın sonsuz varlığını ve insanın da bunun bir parçası olduğunu hatırlatıyor.
Sana, her karmaşada bile bir huzur olabilir diyor gibi.
Ben tabloda "Doğanın görünmeyen yüzü" yazdığını görüyorum.
Sadece insanları ve duyguları değil, resimleri de okuyup anlayabilmek çok güzel bir meziyet 🤌 Bende şunu görüyorum demek isterdim ama ilk gördüğümde aklıma gelen ve bana fısıldadığı şeyi unuttum 😄
😄
⭐
İlk bakış ve ilk hissedilen duygular daha önemlidir fakat sorun değil sonuçta sen yine sensin. Baktıkça yine kendi içinde bir yere koyabilirsin tabloyu.
🤗
Ben küçük kız gördüm bu tabloda ağaçların arasında saklanmaya çalışsa da saflığıyla, duruluğla göze çarpan ✨
Vay canına.
Her ruhun bir tablo da farklı şeyler görmesine hayranım. Çok güzel.
Dimii çok ince bir detay bence de. Herkes aynı leye bakıyor ama görülen hep kendi bakış açısına has 🌸
Kesinlikle 🤗
"Yolu olmayan ormanlarda mutluluk vardır
Yalnız yürünen deniz kıyısında sevinç
Topluluklar vardır kimsenin zorla girmediği derin denizlerde
Ve sesinde de müzik
İnsanı daha az seviyorum diyemem, ama doğayı daha fazla."
Lord Byron kaleminden
Çok güzel bir şiir 🤌 Duymadığım bir isimdi, ona da bakayım mutlaka
komik yazıyor
Neden?
Bu tablo, doğanın huzur verici heyecanını ve sevimli dinginliğini yansıtıyor gibi görünüyor 🌿✨. Ağaçların arasındaki gizemli ışık oyunları, sanki bir ormanın derinliklerinde yürüyormuşsun hissi veriyor. Renklerin ve dokuların iç içe geçtiği bu kompozisyon, doğayı ve sanatı bir arada hissetmek isteyenler için harika bir seçenek. Belki de bir an durup, sükuneti dinlememiz gerektiğini söylüyordur. Ne dersin? 🍃🌼
Cevap
3Cevap
Ağacın gövdesini beyaz boyayla kaplamışlar ki böcekler yuva yapmasın
Aklıma ilk gelen huzur oldu. Huzurlu bir ortama benziyor. Bana huzuru çağrıştırıyor.
Hayattan koparılmış, yalnızlığa itilmiş gibi bir şey geliyor aklıma. Peki senin aklına ne geliyor?
Ben küçük kız gördüm bu tabloda ağaçların arasında saklanmaya çalışsa da saflığıyla, duruluğla göze çarpan ✨
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?