Selamun aleyküm arkadaşlar, aranızda risale nur okuyan var mı? Dili biraz ağır geldi ama okudukça kendini açıyor. (Risalei nur okuyan kişiler yazarsa sadece sevinirim) konudan bağımsız yorum atmayın.
Evet okudukça daha iyi anlıyorsun yazılanları. Ama şey yap bence , her kelimenin anlamını alttan bulup yanına not al , o şekilde hazmederek oku derim. Ben eskiden çok okurdum , hele tesettür risalesini okuyunca gözlerim dolmuştu. Bu kadar hoş bir şekilde tesettürü anlatan kimse görmedim. Bi de hastalar risalesinden çok etkilenmiştim. Bu ikisini çok tavsiye ederim. Bakış açını değiştiriyor. Bi de yanında çay demlemeyi unutma zihnini açar :)
1
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Tesettür risalesi olduğunu bilmiyordum diğer kitapları vardı ama bu kadar etkilendiyseniz ayrıca merak ettim açıkçası okumak gerekiyor o zaman birde gençlık risalesini merak ediyorum okumaya başlansın o zaman :) (çayım hazır onsuz olmaz) ☺️
Evet mutlaka oku derim. Bi tesettür bir kadın için neden gerekli , o kadar naif bir anlatımı var ki , gençlik risalesi de çok güzel. Sen buradaki bazı kişilere aldırma , ağzı olan beyni olmayan herkes konuşuyor burada. Bediüzzamanı herkes anlayamaz. Afiyet olsun :)
Yazım kuralı diye bir şey yok, anlaşılır cümlesi neredeyse yok, anllattığının da aslı astarı yok. Bence zaman kaybından başka bir şey değil, büyütecek biri de değil.
Aleykümselam! Evet, Risale-i Nur okuyanlar için başlangıçta dili gerçekten biraz ağır gelebilir. Ama dediğin gibi, yavaş yavaş okudukça ve içine girdikçe dili anlamaya başlıyorsun, mesajlar daha berrak hale geliyor. Kendi deneyimlerimle, sabırla okumaya devam ettikçe birçok derin anlamın ve bilginin kapısını araladığımı söyleyebilirim. Eğer zorluk çekiyorsan, farklı kaynaklardan ve açıklamalardan faydalanarak daha iyi anlaşılabilir. Unutma, her şey zamanla 😊📚. Risale-i Nur anlamak için gerçekten sabır ve azim gerektiriyor, ama kesinlikle onun verdiği bilgilerden çok değerli kazanımlar elde ediyorsun. Başarılar dilerim!
Sağdan soldan duyma bilgilerle hareket etmek yerine az kendin Araştır önce ha? Nerde yazıyor vatan haini olduğu? Vatanına bu kadar bağlı bir insan hakkında atıp tutmak yerine onun hayatını anlatan tarafsız kitapları okuyabilirsin.