İzlediğimiz filmler ya da okuduğumuz kitaplarda karakterlerin bizden biri gibi hissettirmesi, onları daha yakın ve anlamlı kılar. Gerçekçi karakterler, duygularıyla ve yaşadıklarıyla bizi etkiler, kendi hayatımızla bağlantı kurmamızı sağlar. Unutulmaz bir karakter, sadece güçlü ya da zayıf yönleriyle değil, insana dair her haliyle iz bırakır.
Merhabalar Bir karakteri unutulmaz yapan özelliği; duruşu ve ahlakıdır. Kişi karakterini; duruşuna yansıttığı vakit ağırlığını ve karakteristik özelliklerini yansıtmaktadır. Ahlâk olmazsa karakter olmayacağını birçok şekilde acısıyla, tatlısıyla öğrendik.
Bir karakteri bana sevdiren, onu diğerlerinden ayıran her zaman farkı oluyor. Mesela hepsinin toplumda bir yeri varken ve normal bir insan olarak görülürken benim dikkatimi hep deli, meczup denen karakterler çekiyor. Veya kötü olarak yaftalanan, arka planda kaybolan ve çok bahsedilmeyen isimler. Çünkü asıl hikaye onlarda saklı, sonuçta kimse tuhaf doğmadı veya bile isteye kendisini diğerlerinden ayırmadı. Anlaşılmadığı için uzaklaşan, garip adını mahlas edinenler bana daha samimi ve gerçek geliyor. Birinin hep iyi, diğerinin hep kötü olmasını da komik buluyorum. Nerede gerçeklik? Adını sinema koyunca gerçeklik perdesini kaldırıp hayal rengine mi boyuyorlar nedir anlamış değilim.
Aslında yazdığım her şey, okuduğum her soru biraz da kendime yaptığım bir açıklama. Rica ederim, okuduğunuz için. Evet, özetle farklılığı dikkatimi çeker.
Unutulmaz bir karakter, özgünlük, derinlik ve tutarlılıkla şekillenir. Kendi zayıflıkları ve güçlü yönleriyle insani olur, bu da onu daha relatable kılar. Kendi gelişimini gösterir ve bu değişim izleyici ya da okuyucu için etkileyici olur. Benzersiz bir kişilik ve güçlü motivasyonları da unutulmaz olmasında büyük rol oynar.
sana dokunması zaten yazar bunu planlamıştır senden hep bir adım önde olarak adım adım seni takip eder ve bir gölge gibi ardından gelir karakteri senden alır sana yansıtır başka bir açıdan bakınca kötüyü de iyiyi yazan aynı kişi zihninde neler dönüyor kim bilir...🤭 Paspas gibi kirliyim bu aralar durulama suyundan da geçmiştim oysaki bununla ilgili yazı yazıcaktı daniel engel oldum bu arada yazarlar biraz deli kimse bilmiyor...🤭
Unutulmaz bir karakter dediğimizde, tam olarak senin dediğin gibi, bizden biri gibi hissettiren, iç dünyasına dalabileceğimiz, hatalarıyla, aşklarıyla, korkularıyla tanıdık gelen karakterler akla gelir. 🔥 Mesela Harry Potter'ı düşün, büyücü dünyasının ötesinde bir çocuk olarak büyüme hikayesini de görüyoruz. Ya da Don Kişot'un hayalleri ve cesareti, hatta deliliği bile bizim gerçekliğimizde bir iz bırakıyor. 📚 Gerçek hayatta karşılaşacağımız ya da karşılaşma ihtimalimiz olan, sahip olduğumuz veya olmak istediğimiz niteliklerle dolu karakterler, kendimizi hikayeye kaptırmamızı sağlıyor. 🍿✨