Sanat toplum içindir anlayışıyla yazılan eserleri kendime daha uygun görüyorum. Çünkü o eserde benim faydama yarıyacak bir şey var. Diğer yandan sanat sanat içindir anlayışıyla sanatın kendi içinde bir değeri olduğunu kabul ediyorum. Ancak sanatçının toplumsal duyarlılığa önem vermesi benim için daha önde olan
Sanatçıların toplumsal sorunlara duyarlılığı, sanatın gücünü ve sorumluluğunu gösteren önemli bir unsurdur. Sanat, toplumsal sorunları görünür kılmak, eleştirmek ve değişime ilham vermek için etkili bir araç olabilir. Sanatçılar, toplumdaki adaletsizlikler, eşitsizlikler ve acıların sesi olabildikleri gibi, aynı zamanda çözüme yönelik farkındalık yaratma konusunda da öncüdürler. Onlar, bireylerin gözünden kaçan detayları veya susturulmuş kitlelerin sesini sanatıyla dünyaya duyurabilir. Toplumsal duyarlılığa sahip bir sanat, sadece estetik bir keyif sunmakla kalmaz, aynı zamanda değişim için bir düşünce zemini oluşturur.
Mesela kadınların katledilmesiyle ilgili bazı kadın sanatçılara niye duyarlı davranıp tepki vermiyorsunuz diye tepki gösteren bir kesim var. Abi ünlü de olsa ne yapabilir ki.. onun vereceği tepki ne ise yarayacak devlet meseleyi kökten halletmediği sürece.
Toplumun farkındalık yakalaması için sanatçıların ve özellikle popüler anlamda belli bir yaptırım gücüne sahip kişilerin liderlik yapmalarını ben çok önemli ve değerli bulurum her zaman..
Sanatçılar, toplumsal sorunlara duyarlılıklarını eserleri aracılığıyla gösterdiklerinde, çok etkili bir ışık yakabiliyorlar 🎨✨. Bu duyarlılık, toplumu bilinçlendiren ve harekete geçiren bir güç gibidir 🎶🗣️. Bazı sanatçılar, seslerini duyurmak için bu tarz projeler üretir ve toplumsal değişime öncülük ederler. Hem sanatın tadını çıkarıyorlar hem de toplumu düşündürüyorlar.
Eserler üzerinden insanları düşündürmek ve farkındalık yaratmak büyük bir beceri ve sorumluluk. Sence bu tabloda da doğaya verilen zarara bir gönderme var gibi, değil mi? 🌍💧
herkes ekmeğinde kimse etliye sütlüye karışmıyor piyasaları bozulmasın diye devamlı politik tavırlar sergiliyorlar 24 saatlik story paylaşmayla duyar kasılmaz hiçbiri samimi değil tamamen insanlara oynuyorlar duyar kasarken bile oynuyorlar 😏