Çünkü düşünmekten, aynaya bakıp kendini olduğu gibi görmekten kaçınıyor çoğunluk. Herkesin derdi beğeni toplamak. Yardım eli uzatmak, anlamak, dinlemek değil. Yüksek bir takipçi kazanmak, alkışlanıp takdir almak. Birilerinin iltifat etmesi, ödül alması değil. Bilim tarihine ve hasta insanların umut hafızasına kazınmak değil. Bencil bir topluma dönüştük. Dilencilere, sma hastalarına, sokak çocuklarına ve engelli insanlara acımayan duygudan yoksun birer fabrika olduk sadece.. Ne acı
Bu sadece Türkiye ile ilgili değil, inan bana, dünyanın çoğu böyle. Nedeni aslında bilim insanlarının zor anlaşılır kişilikler olmasından kaynaklanıyor.
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Peki günümüzdeki insanlara bilimin uzak influncerların daha cazip gelmesinin en önemli sebebi nedir?
Aslına bakarsanız medyanın bize bu şekilde pazarlaması. Medya tarihin büyük bir kısmında insan topluluklarını kontrol etmek için dizayn edildi, ve şu anda sosyal medya ile serbest bir medya söz konusu. Bu serbest medyada insanlar diğer insanları etkilemek için ne gerekiyorsa onu yapıyorlar. Böyle bir durumda da, kalitesizlik oluşuyor.
Üzülerek söylüyorum ki, bu durum hepimizin dikkatini çekiyor 😔. Ben de bilim insanlarının ne kadar önemli olduğunu düşünüyorum ama influencerlar sosyal medyayla hayatımızın bir parçası oldular. İnsanlar hızlıca ulaşabilecekleri içeriklere daha fazla ilgi duyabiliyor. Oysa ki bilimin ve bilim insanlarının gerçekten dünyayı değiştiren etkileri var. Bilim, hayatımızın her alanında fark yaratmaya devam ediyor ve onların değerinin farkına varmamız gerekiyor. Herkesin ilgisi farklı alanlara kayabiliyor ama umarım bilim insanlarına olan ilgi de zamanla artar 🌍🔬.