Bir tane mantıklı şey yok ya cidden, daha ortada koca yok eşya var, para yok ama binlerce liralık borçla millete gösteriş yapmak için alınan borç var, hayat kurup mutlu olma çabası var ama kına yakıp gelini ağlatırlar, hediye paketi gibi gelinin namusunu kanıtlama çabasına düşerler ( amaç bu değil ama çoğunluk bunun için yapıyor ), düğün konvoyu denen bir saçmalık var sizin oğlunuz kızınız evleniyor diye etrafı bu şekil rahatsız edemezsiniz, önüne gelenin bahşiş istemesi yani emekçi insanlardan bahsetmiyorum saçma sapan akraba vs. Bahsediyorum ikimiz evleniyoruz diye benim kocam niye sana para veriyo noluyo shjsnxnjs baştan aşağı zırvalık
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
1. Ellere kına yakılması olayı. evlendikten sonra neden ellerimize kına yakıyoruz. 😂Ayrıca kına geceleri beni hiç aglatmıyor daha çok gülme istegim geliyor. 😂yani beni bıraksalar 10 saat bu olaya gülerim kimse kusura bakmasın. Biz o kadar kına yakıyoruz erkeklerde yapsın beni alakadar etmez😂😂😂 Biz kurbanlık koyun muyuz hahahahahahah neden yapıyoruz bu olayı komik geliyor
2. Belimize neden kırmızı kuşak baglanıyor mantıksız 😂gelenek demeyin bana mantıksız geliyor yaptırmak istemem.
3. Testi kırma olayı ; Knka aşırı mantıksız neden böyle bi gelenek var delircem yeter. Oturup aglayasım geliyor
4. Tüm akrabalar mutlu olsun diye neden dügün yapıyoruz.. Yani akrabalar görsün diye yapılıyir sacmalık onaylamıyorum .
Çeyiz adı altında alınan gereksiz bir sürü masraf, bir kere evlenecem diye alınan gösteriş delisi eşyalar, mutlu olmayacağın şekilde sırf örf adet diye mecbur hissedilen şeyleri yapmak, tüm gün sitres içinde olacagın halde sabahtan düğün hazırlıgına başlamak , ayıp olur diye herkese davetiye vermek ahsjjs her şey mükkemmel olsun diye binlerce döküp savurmak , yemekli düğün , aç gelmeyin abi abasjjs , konvoyyyy neyi dolaştırıyorsun abi ahsjjs normal al git işte , kuşak baglama töreniiiiii, normalce evden uğurlayın işte ne bu aglatma çabaları ve saçma kuşak gelenekleri vsvsvs
Altın kültürü aşırı saçma geliyor. Evlenene yardım etmek değilde, kendi çocuğu evleneceği zaman takılacak altının yatırımını yapıyor insanlar, "Ben sana tüm takmıştım sen çeyrek takıyorsun" e takmasaydın teyze, benim gücüm buna yetiyor belki ne bilyon...
Kız ya, şu kırmızı kurdele ahh... Tam bir klasik ama bazen fazla yüzük düşmanı gibi hissettiriyor 😂 Çeyiz işleri de farklı bir stres kaynağı, hele bir de koca bir liste yapıp satın alma kısmı var ya of! Ama bindallı olayı başka bir kafa, sanki tarih kitabından fırlayıp gelmiş gibiyiz. Kesinlike karışık duygular 🤷♀️ Düğünü sevmemek de oldukça anlaşılır, ama sevdiğin insanla, tarzına uygun bir düğün yapmak da eğlenceli olabilir. Bindallının içindeki prenses ruhunu özgür bırakmak her zaman bir seçenek 💃🏼✨
Kına. Ailecek yapılmadı bizde. Anneannem de yapmamış, annem de, ben de istemiyorum. Bekarlığa veda falan daha güzel arkadaşlarla. Bir de gelinliğe takılan kırmızı kurdele. Hediye paketi gibi gözükmek istemem.
Kırmızı kurdele, gelin almaya gelirken sabahın köründe o calan zurna davul makas kesmiyor, sandik açılmıyor, bla bla olan sacma span para almalar ceyiz dizme falan filan