Geçmiş tarihte 20 li yaşlarda 16 yaşlarda ülke yöneten insanlardan nasıl böyle hale geldi acaba , şimdi ki gençlerin neden aklı fikri aşk meşk işleri karı kızda anlamıyorum. Aralarında sayıları az olsa da birşeyler başarmış gençleri taktir ediyorum.
Atalarımız 21 yaşında şehirler ülkeler feth ederken , bizim şimdiki 21 lik gençler neden böyle oldu?
Küçücük çocuklar at ve silâh eğitimi alıp savaşa gidiyorlardı. Şimdi ki çocuklar savaşa gidiyor mu? Hayır. Yani o 21 yaşında fetihlere çıktı dediğimiz atalarımızın bir savaş geçmişi var.
Elbette ama günümüz şartlarında insanlar kendini bile geliştirmekten yoksun, baksana birkaç sapık zihniyet sapık bir toplum doğurdu, görmüyor musunuz kadın ölümlerini bu hangi zihniyetini ürünü olaki acaba
Sankiii tek başına feth ettiler koca ordu vardı arkalarında. Eğitim desen şuankiyle kıyalamak bile saçma. O kadar eğitime orduya feth etsinler bir zahmett.
Eğitim konusunda şimdiki dönemde kim 5 dil konuşuyor bir parmaklarınızı sayın isterseniz. O orduyu yönetmek mesele zaten, kimse bu dönemde çıksın kılıçla ülke feth etsin demiyorum, kılıç devri bitti kalem savaşları başladı.
Ben ne dedim eğitim şuankiyle kıyanlanamaz bile dedim zaten. Valla eğitime orduya rağmen hazıryicilerde vardı.. eğitim yok? Ne kalem savaşı olcak okuduğunu anlamada bile 41. sıraya düşmüşsün müfredattan kaldırılan konulara bir bak her okula da dinci yolluyorlar kalem savaşı biraz zor olur
O dönemin şartları onu gerektiriyordu bir şeyler savaşla kanla kazanılıyordu şimdi teknolojiyle başka şeylerle kazanılıyor o yüzden atalarımızla yeni nesili karşılaştırmak pek doğru değil dönemin şartlarına göre değişiyor her şey.
O konuda tabi haklısınız savaş gerekmiyor bir şeyleri kalemle kazanmak gerekiyor o da bu nesilin çoğunluğunda yok maalesef bir seyleri hep kolay yoldan elde etmek istiyorlar