Yaşam felsefesi, yaşamın anlamı ya da yaşamın nasıl yaşanması gerektiğine ilişkin herhangi bir genel tutum ya da felsefi
Varoluşsal felsefe ile örtüşüyor bakış açım.

Yaşam felsefesi, yaşamın anlamı ya da yaşamın nasıl yaşanması gerektiğine ilişkin herhangi bir genel tutum ya da felsefi
Varoluşsal felsefe ile örtüşüyor bakış açım.
Çok düşünüp, irdeleyerek hayatın seyircisi değil, yaşamın içinde onun oyuncusu olmak bana uygun geliyor. Artık bunun adını ne koyuyorlar bilmiyorum. ☺️
Nihilizm
Gerçekçi ama temelde şüphe üzerine bilginin doğruluğunu yararcılığını araştırır.
Nihilizm, her şeyi, her gerçeği ve değerleri reddetme şeklinde ortaya çıkmıştır. Her türlü bilgi imkânını reddeder ve hiçbir doğru, genel geçer bilginin olamayacağını savunur. Varlığı her şekliyle şüphe ile karşılar ve hatta yok sayar.
Nihilizm temelde yararcılığı ve bilimsel usçuluğu savunur. Toplumsal bilimleri ve klasik felsefe sistemlerini bütünüyle reddeder. Yalın olgucu ve maddeci bir tutumla yerleşik toplumsal düzene baş kaldırmayı temsil eder; devlet, din ya da aile otoritesine karşı çıkar.
Yalnızca bilimsel doğruları temel aldığı düşünülse de nihilizm, bilimin toplumsal sorunlarının üstesinden gelemeyeceğini de kabul etmektedir.
Nihilist düşünce Nietzsche, Feuerbach, Buckle, Stirner, Camus, Schopenhauer, Sartre ve Spencer gibi düşünürlerin etkisinde kalmıştır.
İnsanın beden ve ruhtan oluşan düalist bir yapısı olduğunu reddettiği için dinlerin şiddetli tepkisine yol açmıştır.
Güzel açıklama camus severm
Cevap
2Cevap
Sevgi içeren hayat bana uygun felsefe olarak sadece
Zaten ölücez kimseyi takma mantığı rezil olucam ay böyle oldu korksuuu yok rahat
Doğrudur ((:
Kafaya taktığın şeyler kesinlikle olucaktır da çoğu olayda bu şekil bakmakta fayda var
Evet evet aynen öyle yapıcak bişey yok hayatın kanunu böyle yoksa çok acı çekeriz kafaya takmanın ne yararı var zararı olarakta ciddi sonuçları var
schopenhauer, Bukowski ve Camu felseferinin karışımı bana uyuyor 😂 biraz ondan biraz bundan
Kur'an metodu uyuyor bana
Buna pek felsefe denilmez. Çünkü inanca giriyor. İnancım, metafizik hakkında kesin yargılar sunuyor ama felsefe başka. Felsefe biraz daha arayışta olmak gibi.
O olmadan insan eksik kalır ama. Düşünün fizik ötesi şeyler sadece ölümden sonrasını değil şu anımızı da etkiler. psikolojimizi etkiler.
Metafizikten bana ne diyen bir insan ile Kur'an öğretilerini benimsemiş bir insanın yaşamı aynı olabilir mi?
Beni inanca götüren asıl temelde pragmatizm var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?