kitap insana yaşamadığı bir duyguyu ona benimsetir. Bilmediğim , hissetmediğim , anlam koyamadığım bu duyguyu görmek , bilmek ve anlamak bana kazanç oluyor. Aynı zamanda diksiyon veriyor. Daha güzel ve anlamlı konuşabiliyorum. İnsanlar dikkatini bana verebiliyor ve sıkılmadan dinleyebiliyorlar. Ondan ziyade şiir söz deneme gibi türler yazan birisiyim. Kitap okumak , bana yeteneğime ilham vererek daha güzel daha anlamlı ve daha bir üst seviyeye çıkaran duygular kelimeler verebiliyor. Herşeyden öte kitap seni dinleyen bir dost , seni anlar ve sana öğretir. Yalnızlığımı paylaştığım ve güvenimi sonuna kadar hak eden , sorgulamayan ve daima insanların her ruh halini bana aktaran beni hayata karşı büyüten ve geliştiren bir bilgi kütüphanesidir. Mesela , eskiden sohbet ederken selam nasılsın gibi başlardık. Şimdi bu kitaplar sayesinde sohbetin bundan ibaret olmadığını bilgi sevgi saygı ve anlayış yoluyla sürdürüldüğünü. Konuşurken konuşma hakkı tanımak gerektiğini , yerinde dinlemek ve yerinde söze girmek kavramını benimsettiği için okuyorum. Bugün bu olgunluğu ona borçluyum. Ve bence psikolojini en sağlıklı tutma yoludur. Zihninin oyun merkezidir. Zihnini en iyi boşalttığın ve rahatladığın en iyi alandır. Birde yanına fon müzik koyarsan o rüyadan uyanma isteği olmaz. Bambaşka bir şey. Özellikle kitap okuduğumuz da uykumuz geliyorsa bilin ki zihniniz çok dolmuş. Uykumuz gelmiyorsa bilin ki size tedavi değil , artık bilgi veriyor.
Ben şahsen kitapları insanlardan yola çıkarak kendimi anlamaya çalışmak, duyguları ve insanı özellikleri anlamak , güzel bir ifade edilir tarzına sahip olmak, toplumları anlamaya çalışmak ve geçmiş ile gelecek arasında bir köprü kurabilmek için okuyorum. Az çok ne tür kitaplar okuduğumu anlamışsındır. Roman okuyorum. Her insan kendi amacına, hayat yoluna göre okumalar yapar. Ben de böyle okumalar yapıyorum
Kitaplar, hem ruh sağlığı ve gelişimi açısından hem de kişisel gelişim ve bireysel öğrenme açısından fayda sağlar. Hangi türden olursa olsun bir kitap hiçbir şey öğretmese dahî insanlara yeni bir bakış açısı kazandırabilir.
Kitabın türüne göre değişir. Ya da okuma amacına göre.. Bilgi için araştırma-ders kitapları, beslenme için yemek kitapları, alıp başımı gideyim dediğimde romanlar..( ben gidemiyom bari hayalim gitsin) gibi gibi..
hem öğrenmek, kendini geliştirmek. hem beyin çürümesini önlemek (insan beynini çalıştırmayınca: kitap okumak, bulmaca çözmek, matematik vb.) için. hem de yalnız kalınca kendini başka evrenlere götürmek için. kitap okurken kendimi marvelda ki watcher gibi hissediyoprumm babaaaa?
Kendimi geliştirmek için. Kültür düzeyimi yüksek tutmak ve cehaletten uzak olmam için okumam gerekiyor. Zaten yobaz bir şehrin içindeyim, en azından onlardan farkım olsun.
Araştırma yapacağım kitapları okuyorum. Edebi dili yüksek kitaplar da dahil. Diğer türlüsü boş vakit öldürür. Tarihi kitaplar, derin psiko analiz kitapları önceliğim.
Bana göre boş kitap diye bir şey olmamalı. Her insan kendine göre bir hayat yolu seçer. Ona göre izler, okur, yazar, çizer. Her insanın bir okuma anlayışı vardır diye düşünüyorum
Öyle tabiki. Kitap var kitap var. Haklısın bu konuda. Lakin yine de boş kitaplar dememeyi tercih edelim. O da bir kitap. Biz okumayalım. Başkası okusun. Roman okuyor musun hiç?
Vakit öldüren bir kitap boş bir kitap değil midir😄 Romanlar güzeldir. Sefiller bir başyapıt. Anlamlı, duygulu, ince bir kitap. Okumanıza devam edin. Ben de kendime göre romanlar okuyorum