Haymatlos nedir, nereye başvurmam gerekiyor? Hangi şartları yerine getirmeliyim.sonrasında ne gibi zorluklar beni bekliyor.bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Selam,
Haymatlos kavramını belki çoğu kişi bilmiyor olabilir. Biraz araştırma yaparak haymatlos kavramını anlatacağım.
Haymatlos ne demek?
Haymatlos nedir diye kısa bir tanım yaparak bu kavramı açıklayabilirim. En basit tabirle hiçbir ülkenin vatandaşı olmayan birey diyebilirim. Diğer bir tabir ise vatansız olmak olabilir.

haymatlos ne demek Haymatlos kimlere denir?
Kimler haymatlos olarak tanımlanabilir dersen kısaca hukuksal açıdan hiçbir ülkenin vatandaşı olmayan kişiler diyebiliriz. Devlete uyruk bağı ile bağlı olmayan ve vatansız statüsü olan kişiler haymatlos olarak bilinir.
Ayrıca vatandaşlık bağını kaybedenler bu bağı tekrar kazanamaz. Örneğin ülkemizde haymatlos olan kişiler, ticari türdeki eylemlerden yararlanamıyor. Bir kişinin haymatlos statüsünde olmasında şu nedenler olabilir;
- Yüz kızartıcı suçlar,
- Dolandırıcılık
- Hukuk kurallarını çiğnemek
- Kanun değişikliği sırasında hak kaybına uğramak gibi farklı durumlar olabilir.
Vatansız yani haymatlos olunca ne olur?
Bir kişi haymatlos yani vatansız olursa; eğitim, sağlık, hareket özgürlüğü ve istihdam gibi haklarına erişimde zorluk yaşayabilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Tc vatandaşı iken üstüne aldığın, miras kalan, satın aldığın ev haymatlos olduktan sonra elinden alınır mı
En İyi Cevaplar
Vatandaşlıktan çıkma şartları belli, bu şartların arasında başka bir ülkenin vatandaşlığını kazanmış olmak ya da kazanabilceğine dair belirti olması gerek.
Dolayısıyla haymatlos olmak diye bir şey yok.
Vatansız olmak için vatandaşlıktan çıkarılman gerekir.
Vatandaşlıktan çıkarılmak için herhangi bir eylemde bulunmayacaksan, hukuki olarak böyle bir şey mümkün değil.
Böylece seni bekleyen zorluklardan bahsetmeye de gerek yok. :)217 Yorumla- +1 yıl
ben harhagibir devletin vatandaşı olmak istemiyorum.vatandaşlıktan çıkmak için illede insanlıktan çıkmakmı gerekiyor.
Bir arsa satın alıyorum , devlet arsa bedelinin haricinde benden para istiyor.Üstüne alınterimle çalışıp kazandıgım vede vergisini verdiğim kazancımla ev yapıyorum , ruhsat bedeliydi oturma izniydi çevre bilmem nesiydi tapu işlemleriydi bi ton para istiyor.kullandıgım telefonuma bile telsiz kullanım ücreti diye bi şey geliyor her ay.oparatöre zaten veriyoruz gerekeni htta fzlasnı - +1 yıl
İstemiyor olabilirsin de, şu an ütopik bir şeyden bahsediyosun. Vatansız olmak için vatandaşlıktan ÇIKARILMA dışında bir alternatif yok. Başka bir ülkenin vatandaşlığına girebilirsin istersen. Bir de haymatlos olunca zaten bu bahsettiğin şeyleri para verip yapamayacaksın. Vatansız biri olarak herhangi bir vatan toprağında mülk edinme hakkın yoktur. Haksız alınan vergileri, bahsettiğin bedelleri herkes ödüyor. Kimsenin gıkı çıkmazsa dahasını da alırlar. Az karakter kaldı daha fazla yazamıyorum.
- +1 yıl
hukuk ögrencisi olsanız bile hukukçu kimliğinize saygı duyuyorum ; ancak vatansız olabilmeyi seçme hakkımın yasalarca engelleniyor olması bile kişisel hak ve hürriyetlerimin engelleniyor olması anlamına gelir ki buda suçtur.Size sorum şu : insan hakları mahkemesine gitsem bir sonuç alabilirmiyim?
eger sonuş alamazsınız diyorsanız ; başka bir ülkenin vatandaşlıgına geçip o ülkenin yasaları dogrultusunda herhangibir koşu sunulmaksızın. o ülkenin vatandaşlıgından çıkmam sözkonusumudur. - +1 yıl
birde mülk sahibi olamazsınız demişsiniz.mülk sahibiyim ve mülklerimi yakınlarıma devretme yada bagışlama imkanım var sanırım..mülk konusu önemli değil yani.ancak kafama takılan soru çalışma imkanım olabilecek mi?yoksa yasalarımız bu hakkıdamı elimden alıyor.yani madem vatansızsın yaşama demeyemi getiriliyor.nedir durum .açıklarsanız sevinirim.
- +1 yıl
Bakın sizin dediğiniz, ideal dünyada olabilecek bir haktır. Dünya üzerinde hiçbir vatandaşlıkta böyle bir durum söz konusu değil. Vatansız olmak diye bir şey yok, vatansız BIRAKILMAK var. Bu statüde devletin sana sağladığı hiçbir haktan yararlanamazsın. Türkiye'de yaşamaya devam etmek ve çalışmak için ikamet izni alman gerekir. Vatansızlık hak ve özgürlükler kapsamında değildir, AİHM'de bunun için dava açamazsın zaten. Çünkü bu devletin sana sağladığı bir hak değil, dolayısıyla hak ihlali yok.
- +1 yıl
Hukukçumuzda bu kadar kabullenmiş , sindirmişse bu durumu ben öleyim ozaman.Kendim olmam engelleniyorken nasıl tahammül edebilirim bu düzene.Farkındayımki yaşadıgım hergün dogru bildiklerim deformasyona ugruyor.Saygı duymadığım birilerine dönüşüyorum.İşkenceden daha agır bir zulüm altında kendi benliğimle eziliyorum ve yapacak hiçbir şey yok uzül böyle diyor baktıgım ve bakamadıgım her surat.eee ben öleyim o zaman.
- +1 yıl
Ölme, kimliğini vatandaşlığını sadece kağıt üstünde görmeye devam edebilirsin. Kafanda kendini ülkeden çıkardıktan sonra gerisinin önemi yok. Önceki yorumlarında devletin haksız kestiği hesaplardan bahsetmiştik, o hesaplar dışında başka bir zararı yok kağıt üstünde olan bir şeyin. Benimki kabullenmek değil, sınırların, ülkelerin olmadığı bir dünyayı hayal etmiyorum açıkçası. Şu anki sistemden memnun olduğum anlaşılmasın ama ülkeler ve belli bir bürokratik sistemin olması gerektiği kanısındayım.
- +1 yıl
ülkeler olsun.brokrasi ve yasalarda olsun.hatta zorunluluklar ve yaptırımlarda olsun.Benim şikayetim bunlar değil.paranında canı cehenneme.neyim varsa alsınlar.ondanda vazgeçtim.
ama ruhuma dokunmasınlar.içimi acıtmasınlar.merhametsizlik etmesinler.madem içlerinden çıkarmıyorlar o halde beni dışlamasınlar.fikirlerim düşüncelerim hayallerim yokmuş gibi davranmasınlar.
aslında haklısın.benim sorunum devletle yada ülkelerle değil.Benim sorunum insanlıktan nasibini alamamış insanlarla.ufkumu açtın. - +1 yıl
Saygısız insanların arasında yaşamak gerçekten güç, çok farkındayım, yaşıyorum. Ama tahammül ediyorum, göstermedikleri saygıyı ben gösteriyorum onlara. Çünkü saygısız olan kendileri ama bunun sebebi kendileri değil. İnsanlar doğuyolar ve ne olacağını bilmeden büyüyüp ölüyolar. Geçim derdinden başka bir şeyi oturup düşünecek vakitleri kalmıyo. Sebep, satranç senaryolarından hallice, şahlar vezirler büyük büyük adamlar ve piyonlar var. Açık konuşmaya gerek yok bu konuda.--->
- +1 yıl
Oyun oynadılar, oynuyolar, oynayacaklar. (bkz. Köy Enstitülerinin kapatılması)
Farklı insanları dinle. Dertlerini dinle, sen derdini anlat. Bazı insan diye gezinen ahlaksızları zaten insan diye almak zorunda değilsin. Sadece düşünen ama senden farklı düşünen, okumayan ama düşünen, vicdanı olan, saygılı insanları dinle. Lise hayatımda ben akla hayale gelmeyecek yerlere girdim çıktım.---> - +1 yıl
Sırf dinlemek için ülkü ocaklarına gittim, alakam olmamasına rağmen tkp okumalarına gittim, anadolu gençliğin toplantılarına gittim. Ülke dışında ülke içinde farklı farklı bir sürü fikirle tanıştım. Böyle böyle, tahammül etmeyi öğrendim. Tahammül edip derdimi anlatmayı öğrendim.
İnsanlıktan nasibini almayanlar her yerde var. Dünyanın bi ucunda senin dedelerin benim dedelerimi öldürdü, senle aynı sofraya oturmamı nasıl beklersin diyen canlı var. ---> - +1 yıl
Burada mezhebi farklı diye katletmeyi kendinde hak görebilecek kadar gözü dönmüş canlı var. Daha neler var. Bunlara tahammül etme zaten, görmezden gelmeyi bil. Senin ülkeni bu yaratıklar oluşturmuyor, diğer insanların ülkesini bu yaratıkların oluşturmadığı gibi.
Yoruldum yorum yazarken, huh. - +1 yıl
dogru şeylerden bahsediyorsun.sana katılmadıgım hiç bir bir nokta yok.Ancak tahammülden dem vurma faslını geçtim , onlar gibi olmaya başladım.beni kendilerine benzetiyorlar yada ben onlara benziyorum istemim dışında.Buna eninde sonunda bi çözüm bulucam.neyse fazla uzatmıyım.ilgi gösterdin zamanını ayırdın.iyi bir insan olmalısın.ama senden çok yok yada ben pek rastlamıyorum.değerli yorumların için teşekkürler.
- +1 yıl
Tc vatandaşı iken üstüne aldığın, miras kalan, satın aldığın ev haymatlos olduktan sonra elinden alınır mı
Gizli Üye(36-45)+1 yılvay yoldaş bilmiyorum valla hepimiz güya komünistiz ama böylesine bir konuda bilgi sahibi değiliz...
26 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıltürk vatandaşlık kanununu madde madde oku cevabını bulacaksındır.. şimdi her kafadan ayrı bir ses çıkar bence de askerlik borcunu tamamladıysan vardır diye düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılönemli değil yoldaş ne demek
avantajı nedir? yine belirli hukuk kurallarına göre işlem göreceksin .. resmi işlemlerini yaptırırken sıkıntı yaşayacaksın, bulunduğun ülkeden bir başkasına geçmen mümkün olmayacak .. tom hanks'in terminal filmi gibi .. yurtdışına çıkıp pasapotunu ve seni tanımlayabilecek her şeyi yakarsan ve polise gidip hafızamı kaybettim dersen bu sana yardımcı olabilir .. tabi inandırıcı olması gerekiyor .. gerçi onda da belirli bir süre sonra hangi ülkenin vatandaşı olduğunu, kim olduğunu vb bulamazlarsa seni vatandaş olarak alıyorlar bildiğim kadarıyla ..
10 Yorumla
+1 yılKomunizm biraz da heimatlos luğu simgeler zaten :) Bu arad heimatlos vatansız demektır.Heimat anavatan demektir los kısmı da Almancada yok anlamı verir.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
8Cevap
Hiçbir ülkenin vatandaşı olmamak, resmi olarak "vatansızlık" olarak adlandırılır. Ancak, pratikte bir insanın hiçbir ülkenin vatandaşı olmaması oldukça nadir bir durumdur ve pek çok zorluğu beraberinde getirir.
Vatansız bir kişi olarak, birçok ülke tarafından seyahat ederken sıkıntı yaşayabilirsiniz. Çünkü seyahat etmek için çoğu ülkenin pasaport gereksinimleri vardır ve pasaport başvurusu yapabilmeniz için bir ülkenin vatandaşı olmanız gerekmektedir.
Ayrıca, bir ülkeye giriş yapmak veya orada ikamet etmek gibi temel haklardan mahrum kalabilirsiniz. Çünkü birçok ülke, sadece vatandaşlarına belirli hakları verir.
Bununla birlikte, bazı vatansız insanlar uluslararası koruma altında tutulmaktadır ve bu insanlara belirli haklar ve korumalar sağlanmaktadır. Ancak bu da birçok sınırlama ve zorluğu beraberinde getirir.
Sonuç olarak, hiçbir ülkenin vatandaşı olmak pratikte pek mümkün olmayan bir durumdur ve birçok zorluğu beraberinde getirir. Bu nedenle, vatansızlığı bir tercih olarak düşünmeden önce iyi düşünmeniz ve konu hakkında detaylı araştırma yapmanız gerekir.
01 Yorumla- +1 yıl
+1 yıllink
Bir de buradan dene olur mu bilmem ama :///
İngilizcen varsa yardımcı olabilir22 Yorumla- +1 yıl
dünya vatandaşının nasıl olması gerektiğiyle ilgili bi yazı.paylaşım için teşekkürler.şüphesiz hemfikir oldugum mevzular var.ancak hem dünya vatandaşı olup hem de yaşadıgım ülkenin vatandaşlıgından dolayı o ülkenin sistem girdamına kapılmamak için boguşmak.beni çift karakterli yapacak ve kendim olamayacagım inancındayım.yinede yorum için teşekkürler.herkesin okuması gereken bir yazı.
- +1 yıl
Rica ederim.haymatlos olmak için herhangi bir yöntem bulamadım. En yakını buydu..:)
+1 yılsınırları olmayan bir hayat ıssız bir adada ya da Christopher McCandless gibi çık doğayla iç içe yaşa. gerçi kahramanımızın sonu kötüydü ama..
21 Yorumla- +1 yıl
Alexander Supertramp...adamım benim ya..ne karakterli, ne cesur Bir adamdır ya...saygıyla eğiliyorum önünde ...R.I.P Christopher !
Kültür & Sanat konusunda 426 cevap paylaştı. ortada kalma ihtimalin var, hiç boşuna olma.
illa gidicem diosan ya legal yolla git ya da iltica et.10 Yorumlabilinmeyen bir adada yaşamaya başlarsan olabilirsin
111 Yorumla- +1 yıl
emperyalistler için kapıların kapalı olması yetmiyor.kapıdan kovsan bacadan giriyorlar.kökeni insan açgözlülüğü olan bi sorunsal kominizm.uygulanması mümkün değil.anca işte böyle bireysel çabalarla belki.bütün insanlar vatandaşı oldugu ülkeden haymatlos olarak ayrılırsa belki bu düzen yıkılır :)
- +1 yıl
insanoğlu açgözlüdür. bir yetmez iki verin der :D oportönisttürde . işine gelmeyeni istemez. evet zor ama ütopik değil. kapitalizm eninde sonunda kendini sosyalizme devredecekdir. ama biz göremiceğiz gibime geliyor. umut fakirin ekmeğidir. mücadeleye devam :D herkez bir ırk savaşına girmiş.
Devlet seni vatandaşlıktan çıkarmadığı sürece haymatlos olamazsın.
Kaynak:
www.kimedenir.com/.../...haymatlos-kime-denir.html00 Yorumla
+1 yılDağda kurtların yetiştirmesi lazımmış artık çok geç .
10 Yorumla
+1 yılÜlke ileriye gideceği yere bu saçma sorunlarla dahada geriye gidiyor. ne diyeyimki
00 Yorumlaarama motoruna yazıp döncem neymiş bu haymatlos
14 Yorumlahiç duymadım google dan baktım şimdi cok garipmiş.
14 YorumlaFikirsel olarak olmuşsun zaten. Resmiye gerek yok. Türk değilsin.
00 Yorumla
+1 yılÖyle bi adilik yap ki kimse seni kabul etmesin
12 Yorumla- +1 yıl
sorunuzu yanlış yorumladıgımı düşünüp tekrar yorumluyorum.
herne kadar kendimi bir ülkenin vatandaşı olarak hissetmesemde , insan olmanın gerektirdiklerinin dışına çıkmak niyetinde değilim.bunu başta kendime yakıştıramaz bir ömrü kendime küs geçiremem.tek arzum bana ve bize bahşedilmiş bu dünyayı , parselleyip sadece bizim diyen insanların boyundurugu altında yaşamamak.
Gizli Üye(30-35)+1 yılbeyinsel haymatlos ol sen de
111 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıldin dil ırk ayırt etme. evrensel düşün. al oldun.
Cevap sahibi+1 yılnasıl borçlanıyosun?
Cevap sahibi+1 yılhmm anladım. devlet olayından hoşlanmıyorum çünkü olması gerektiği gibi devlet insan için yok ,insan devlet için varmış gibi... ama en çok zarar veren ne biliyor musun. eğitim sistemi..okula başlamadan üstün zekalı çıkmıştım . şimdi normal. mebe dava açsam kazanırım :D
Cevap sahibi+1 yılaynen. sanki robotmuşuz aynı fabrikadan çıkmışız gibi herkese aynı bilgiler yükleniyor.hacı ilgilenmiyorum desen gelecekte ne halt etceksin..neyse sinirlendim :D
Cevap sahibi+1 yılöyle bi devlet yok yeryüzünde...olmasına izin vermez para babaları . onlar dünyaya kaosun hakim olmasını istiyorlar çünkü..sanırım bir tek ütopyalarımıza karışamazlar.
+1 yılfazla kasma bi gün inş de :D
10 Yorumla
+1 yılHeimatlos :)
10 Yorumlao ne la
16 Yorumla- +1 yıl
Almanca vatansız demek
- +1 yıl
Sanırım :)
- +1 yıl
Ben kısa bir Almanca dersi vermeyi seçtim cevabımda :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılO ne kız jajaha
00 YorumlaNe oluyo acaba
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCudi dagina cik
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSahipsiz mekanlar.ne diger tarafin ne bu tarafin..
takilirsin ortalarda diye dusundum:)
+1 yılO ne gııı
00 Yorumla
+1 yılbilmem
00 Yorumla
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!