Güncellemeler
+1 yıl
okuyanların analitik yaklaşımlarını bekliyorum
Güncellemeler
+1 yıl
şu an 3 tane yorum gelmiş 3ü de okumamış ama oludum yazmış! kitap okuyan insanla okumamış insanın yorumunu ayıramayacak kadar cahil mi sanıyorsunuz herkesi kendiniz gibi. bir de okudum deyip takip atmış biri. aynen inandık okuduğuna!!!
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Çok güzel kitap. Türk ve dünya klasiklerinden devam etmeni tavsiye ederim. Iş bankasi kultur yayinlarindan Monte kristo kontu acil tavsiyem.
👍👍
İyi bir kitap ama başlamak için değil :D Derin psikolojik analizler ve felsefi sorgulamalar var. Ahlaki sorgulamalar da var. :D Yani bilemedim :D :D
bilemedin. hımm.
Seni tanımıyorum ne bileyim ağır mı gelir, sever misin sıkılır mısın :D
ağır gelmez, felsefe mezunuyum ben. temasal açıdan yorumlaya bilir misiniz peki romanı? en karmaşık dille de yorumkayabilirsiniz, ben anlarım.
peki o zaman, hmm bi bakalım, ahlaki değerleri ve suçluluk duygusunu derinlemesine işliyor. Ana temayı sorarsan, Raskolnikov'un (adını yanlış yazmış olabilirim) cinayet işlemesinin ardındaki içsel çatışma ve suçluluk duygusu
Cinayet sonrası adalet kaçma ve kendisi ile yüzleşme. Toplumun ekonomik durumlar ve toplumsal konumlar, onların davranışlarını ve seçimleri.
Ayrıca dini inanç ve manevi kurtuluş gibi konular da var.
ne kadar cımbızlama bir yorum oldu bu :)
12 sene önce okuduğum kitabın tam özetini çıkarmamı beklemedin sanırım? :D :D
Ama illede istiyorsan, suç ve ceza eseri, bireyin ontolojik varoluşunun sınırlarını zorlayan, ahlaki belirsizliklerle örülmüş bir metindir. raskolnikov un epistemolojik sorgulamaları ve etik normların ötesine geçme çabası, aslında insanın içsel dünyasının kaotik doğasnı ve metafiziksel sorgulamalarını açığa çıkarır. roman, bireyin kendilik bilincine ulaşa sürecinde karşılaştığı nihilist engelleri ve bu engellerin diyalektik bir süreç içinde aşılmasını resmeder. yoksulluğun sosyo-ekonomik determinizmi altında ezilen karakterlerin trajedisi, toplumsal yapıların birey üzerindeki hegemonik baskısını gözler önüne serer. :D :D
nerden kopyaladın 😂
Nöronlarımdan :) Kopyayamış :D :D Sen kumda oynarken biz bunları okuyorduk :D
Google da ara bakalım bu şekilde bir yazı bulabilecek misin.
aha klasik aşağılayarak üst çıkma, öyle değilmiş gibi gösterme çabası. aynen abicim aynen
Çok güzel. ilk 60-70 sayfa sıkıcı gelebilir ama sonrası güzel sarıyor.
Bakış açın degişecek
hangi açıdan hangi temasal yaklaşımla?
O kendin farket
Tavsiye ederim uzun ama güzel
nasıl yorumlarsın romanın bütünün temasal açıdan?
Teması da güzel spoi vermeyim ki heyecanla oku
:/
İki serisini okudum detaylı şey yaparız istersen
yorumlamakla spoiler vermeyi aynı şey mi sanıyorsun. kesin okumuşsundur
Spoi istemedin mi kitapların fotoğrafini atarım ister inan ister inanma kendimi kanıtlamaya çalışmam
insan okuduğu yorumlayamaz mı? film mi bu da spoiler veresen. temayı soruyorum sana tema? hikayeyi sormuyorum
Okudum
ee yorumlarsan temasal açıdan?
Bunun ne önemi var
anladım, okumamışsın!