"Tehdit esasına dayalı ahlak, ahlak olmadığı gibi güvenilir de değildir." Mustafa Kemal Atatürk.
Size bir Kitap alıntısı, Söyliyim miiiii?
"Tehdit esasına dayalı ahlak, ahlak olmadığı gibi güvenilir de değildir." Mustafa Kemal Atatürk.
Esenlikler dilerim, Bu aralar kitaplara merak saldım içimden geleni söylemek istedim.

İnsana duyulan korku ile birlikte, ona olan sevgiyi, hürmeti, umudu ve evet, ona olan istenci de yitirdik. İnsana bakmak yoruyor artık. Bugün nihilizm bu değilse başka nedir ki? İnsan yorgunuyuz...
Korku, her zaman iyi bir yönetim biçimi olmuştur. Korku olmadan, din tacirleri insanlığa hükmedemezdi. Din tacirleri önce tanrıyı oluşturdu. Sonra tanrının günahlarını ve sevaplarını ve ardından cenneti ve cehennemi. "Biz tanrı elçisiyiz" dediler. "Tanrının cennetine girmek istiyorsanız, bize hürmet edeceksiniz. Biz sizi abat edeceğiz, bize güvenin ve inanın. Tanrının merhametine şahit olacaksınız. O sizi cennetle mükafatlandıracak. Eğer iktidarımıza karşı çıkarsanız veya bizi tanımamızlıktan gelirseniz, tanrı sizi cezalandırır ve cehennemine koyar."
Tanrı... madem bu kadar merhametli, neden savaşlar oluyor, neden insanlar ölüyor? İnsanlık neden tanrılardan korkmak zorunda bırakılıyor?
İnanlara sorgulamak yasaktır. Çünkü sorgulamak insanı özgür kılacaktır. Hiçbir din taciri bunun olmasını istemezdi ve önlem olarak "Bunu yaparsanız, tanrı sizi cezalandırır" dediler.
Karşılıksız olmasını istemedim. Bu yüzden ben de bir alıntı paylaştım.
Senin alıntını bekliyorum.
Aklıma Beyaz zambaklar ülkesi kitabı geldi ordan alıntı yapıcam.
Pekala bekliyorum. 😊
Ülkede kültürle uğraşan sanatçılar yoktu. Toplum düşüncesi uykuda; cehalet ise zirvedeydi. Bunun yanısıra nüfus artışıyla birlikte yoksulluk da artıyor, devlet gücü zayıflıyor, ahlâkî, fikrî ve ticari hayat yok olma tehlikesi yaşıyordu.
Beyaz Zambaklar Ülkesinde - Grigory Petrov
Çok güzel.
Bu kitabı önceden okumuştum ama içimde tekrar okuma isteği uyandı.
Paylaştığın için teşekkürler. 🍂
Tekrar tekrar okumayı hak eden bir kitap Atatürk de bu kitabı önerdi diye hatırlıyorum öyle bir şey vardı.
Evet biliyorum. Atatürk bu kitabı okuduğunda, Fin aydınlarının mücadelesine hayran olmuş ve askeri okulların müfredatına konulmasını istemiş, okunmasını istemiştir.
Olur. Umarım bu merak ateşin hiç sönmez. 🤩
Erkeklerden nefret etmeme gerek yok, bana zarar veremezler. Hiçbir erkeğe yaltaklık etmeme de gerek yok; bana verecek bir şeyi yok onların.
Kendine Ait Bir Oda - Virginia Woolf
Veeee teşekkür ederimm
Tekrar tekrar teşekkür edip bunaltmak istemedim, o yüzden sıradaki teşekkürümün benim kalbimden senin kulağına iletilen bir melodi olmasına izin ver lütfen. 😻
https://youtu.be/I85ADP6kwHk?si=YQhgVtaVkIPoQRW_
Cevap
18Cevap
Söyle bakalom bir kitap alıntısı. Mümkünse Atsız olsun.
Hiç hayır demem keyifle.
Açığmakün ve Burkay arasındaki efsane sözlerden biri ne de ben hayır demem.
Birine de olacak. Yanlış yazmışım 😊
Düşünüp karar veririm artıkk
“İnsanlar okunmamış birer kitaptır. En basitleri hakkındaki hükmü bile tamamının okunmasına bırakmalı. Biraz derince olanların ise, iyice okunduktan sonra üzerinde az veya çok düşünmek lâzım.”
Ruh Adam - Hüseyin Nihal Atsız
Teşekkürler
Söyleyebilirsin tabi ki de.
Hayallerinde bile korkar mı insan? Hayallerinde bile kadınlar, insanı azarlar mı? Hayallerine bile hükmedemez mi insan? Başarısızlığın yarattığı öfke yüzünden hayallerimin düzeni bozuluyordu.
Tehlikeli Oyunlar - Oğuz Atay
Mümkünse tarihi kitaplar olsun, aşk romanlarından alıntılar değil
Gerçek savaşçılar başkalarının üstünde hâkimiyet kurmak ya da onları kontrolleri altına almak için savaşmazlar. Ve onlar asla bir zafer kazanmak, sömürge ya da ganimet sağlamak uğruna da savaşmazlar, onlar kendileri için gerçekten önemli olan tek bir şeyi, kendi içsel özgürlüklerini kazanmak uğruna savaşırlar.
Tanrılar Okulu - Stefano D'Anna
Ruhumuz karanlıkta kalırsa eğer, günahlar çıkar ortaya. Suçlu, günahı işleyen değil; suçlu, karanlığı getirendir.
- Sefiller
Birini seversen, alınması istenen gibi değil, olduğu gibi, her şeyiyle seversin.
Anna Karenina - Lev Tolstoy
Kayığın su aldığını görüyordu ama suyun girdiği yeri bulmuyor; belki de kendisini kandırarak aramıyordu.
İsterseniz kitaplıklarınıza kilit vurun; ama zihnimin özgürlüğüne vurabileceğiniz ne bir kilit var ne de sürgü, ne de kapatabileceğiniz bir kapı!
Yeni bir hayata yelken açıp da eski hayatlarından birazını yanlarına almak isteyenler, kendi geçmişlerine yem olurlar.
İnsanın özgür olabilmesi için, bağlı olduğu ya da ona bağlı olan bir kedi bile olmamalı mı yaşamında... Sevmek mi insanı bağımlı kılan? Acımak mı insanı sinirlendiren? Kısıtlanmak mı insanı sevgisizliğe iten?
Özgür ve bağımsız olmak için, bir canlı, bir tek canlı bile olmamalı mı insanın yaşamında?
Özgürlüğün bedeli bu mu? Bu, yalnızlık mı?
Kadının Adı Yok - Duygu Asena
Tabii söyle, ah yüreğim pır pır etti kitap denilince 🎀 Ben de sana esenlikler diliyorum ☺
Bütün bu yüzyıllar boyunca kadınlar, erkeği olduğundan iki kat büyük gösteren bir ayna görevi gördüler, büyülü bir aynaydı bu ve müthiş yansıtma gücü vardı.
Berserkten bir alıntı olabilir
Savaş Barıştır, Özgürlük Köleliktir, Cahilik güçtür.
1984 - George Orwell
Berserkten bir alıntı aklıma gelmedi.
Olsun
Teşekkür ederim😂🥂
Gönder gelsin ve ablam
Kurtlar ve kadınlar, doğalan, araştırıcılıkları, büyük bir dayanıklılık ve güce sahip olmaları bakımından yakın akrabadırlar. Sezgileri çok güçlüdür, yavruları, eşleri ve sürüleriyle yoğun bir biçim- de ilgilenirler. Sürekli değişen koşullara uyum sağlamakta deneyimli- dirler; tuttuklarını koparmalarının yanında çok da cesurdurlar.
Kurtlarla Koşan Kadınlar - Clarissa P. Estes
Evet çok doğru ❤
söyle bakalım
Bir kere, aile gerçekten varlıklı değilse, ya da soylu değilse bırakın sakin bir odayı ya da ses geçirmez bir odayı, kendine ait bir odası olması bile söz konusu değildi kadının, on dokuzuncu yüzyılın başına kadar durum buydu.
Olur bakalım.
Muhtaç olduğun güç, damarlarındaki soylu kanda mevcuttur!
Nutuk - Mustafa Kemal Atatürk
Olur söyle
Rahat ol! Dışarıda hiç düşman yok... Aslında, her zaman sensin kendini tehdit eden..
Soyle bakalim
Bize bakıp: "Siz!" diye tekrarlayacak. Siz ki şeytanın işaretini taşıyorsunuz, Sizde affedildiniz. Gelin bakalım." Bilgeler itiraz edecek buna :" Tanrı'mız! " diyecekler, " Ne diye alıyorsun bu günahkarlar içinde en günahkar olanları huzuruna?" Tanrı kendinden emin, cevap verecek:" Çünkü hiçbiri affedilmeyi aklından bile geçirmiyordu."... Cennet ne güzeldir kim bilir.
Suç ve Ceza - Fyodor Dostoyevski
Söyle tabii
Yöneticiler iyi veya kötü olsunlar, kahraman veya zalim olsunlar, onlar kendi milletlerinin birer yansımasıdırlar. Onlar, milli ruhun birer kopyasıdır, halk kitlesinin İçinden doğmuştur. Bir millet nasılsa, devlet adamları da onlar gibidir. İşte bu nedenledir ki eskiden beri "Her millet, layık olduğu idareye ve devlet adamlarına sahip olur." denilmiştir.
Söyle
Acımak da ne demekmiş? Çarmıha gerilmeliyim ben. Acımak yerine çarmıha gerin beni!
Suç ve Ceza - Fyodor Dostoyevski
Çok güzel şu anki benim duygumu ifade ediyor çünkü benim affetmemi bekleyen bir canım var başımda.
Anlıyorum umarım her şey yolluna girer.
İnşallah
Söyli
Aydın olmak demek, modaya uygun elbise, şapka giymek ve kolalı gömlek giyinmek demek değildir. Aydın kesim, halkın beyni konumundadır.
Halkımız sizi iyi bir eğitim aldıktan sonra yüksek bir gelir elde edesiniz, geceleri eğlenesiniz diye sizi o konuma getirmemiştir. Böyle olanlar gerçek aydın olamazlar. Onlar yozlaşmışlardır.
Söyleyebilirsin
Gazali diyor ki : "Cihan, o cünün bizi çok aldattı. Fakat, gözleri mizin önünden şekillerin, güzel tayfların geçtiğini gördük ve onları temaşa ederek hülyalara daldık."
Fatih Harbiye - Peyami Safa
Payını alıyım
Büyük bir kısmını oluşturan kesim nasıl dışlanmıştı, ne kadar dar kafalı, ne kadar güçsüzdü? Kendi gücünün bilincine varamayacak kadar uyuşturulmuş, ülkenin bütün zenginliklerinden habersiz, cahil bırakılmıştı! Birbirlerinden yalnızca birkaç mil uzakta olan köylerin arasında ne büyük uçurumlar vardı! Kendi yarat- tıkları düş ürünü engellerle kendilerini dünyanın bütün gelişmelerinden uzakta tutmuşlardı.
Gora - Rabindranath Tagore
Söyle bakalım
Şimdi dinle, Türkçe bir atasözü, başından çok şey geçmiş olan bu ak sakallı ne der:
'Ey devletli, sen bu boş devlete güvenme; ey namlı, sen bu devlete inanma.'
Kutadgu Bilig'den Seçmeler - Yusuf Has Hacip
Teşekkür ederim
Söyle
Mutlu muyum? Aslında küçüklüğümden beri insanlar sürekli şanslı biri olduğumu söylüyor ama bana sorarsanız cehennemde gibi hissediyorum, bana şanslı olduğumu söyleyenlerse benimkiyle kıyaslanamayacak ve ölçülemeyecek kadar mutlu görünüyorlar.
İnsanlığımı Yitirirken - Osamu Dazai
Olur söyle bakalım
Beni hemen anlamalısın, çünkü ben kitap değilim, çünkü ben öldükten sonra kimse beni okuyamaz, yaşarken anlamaya mecburum...
Tehlikeli Oyunlar - Oğuz Atay
Bu anime echimi kapaktaki
Uzun lafın kısası, kendimi bok gibi hissediyorum, ama harika görünüyorum.
Amerikan Sapığı - Bret Easton Ellis
Söyleyebilirsin
Zaten bu Türk kızları gülmek nedir bilmiyorlar ki.
Hatta erkekleri de...
Bozkurtlar - Hüseyin Nihal Atsız
O çok güzel beğendim sanada bu yakışırdı 🌹
Olur, söyleyin lütfen
Korku ve bağımlılık aynı şeydir. Bağımlısın çünkü korkuyorsun ve korkuyorsun çünkü bağımlısın.
Bu sınıra saldırmak ve korkuyu alt ederek onu Oluşunda söküp atmak... onunla savaşmaktan daha kutsal bir savaş yoktur.
Gayet düşündürücü bir alıntı oldu.. teşekkürler🌸
Kaydıyşa Kore aşkına sülee 💞🌸🦋🦄
Söyleyiniz..
Senin kılıç dediğin
Türkün oyuncağıdır.
Mersi..
He söyle
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
Nutuk - Mustafa Kemal Atatürk
Ooo severim
Buna sevindim, iyi günler.
Olur
Vatanımın uğrunda ölmeyeceksem, ya ben niçin doğdum? Ben adam değil miyim? Görevim yok mu? Vatanımı sevmeyeyim mi? Ah, vatanını sevmeyen adamdan, sana nasıl sevgi bekleyebilirsin?
Vatan Yahut Silistre - Namık Kemal
Söyle
Milyonlarca halk bedenen, ruhen,
fikren ve ahlaken çöküyor da hiç kimse
bu kokuşmuşluğu görmüyor.
Beyaz Zambaklar Ülkesi - Grigory Petrov
Oyy profil foton hep böyle kalsın aferin laf dinle
Hoştttttt ben senin lafını ne dinlicem beee, ben çıldırtma eskiye dönerim bakğ
Olum ayıp lan hoşt ne
Neyse kotu konusmicqm
Yaaaa konuşamazsın kiiiiğğ sen senn bana kıyamazsın seviyorsun beni xdfcdgve
Ayı gibim olma efendi hanım hanımcık kız ol
Fena kıyarım
Bu arada sen de lazlik var bence
Nerede görsem tanırım bu cinsi
Tüm suyumu sopumu araştırdım selanik ve Bulgaristan göçmeni falan vardı ama lazlık yoğğğ
Trabzonlulara benziyorsun
Görmeden soyluyorum
İstersen uzaylı ol
https://youtu.be/55JZd0ed_QY?si=fYfx_BEdMjpdnH0R
Senin kimliğini acikliyorum
Kafanda kuruyorsun cfgvcfb
Yaaağ öylemiymişşş
Olur..
Delinse yer; çökse gök, yansa, kül olsa dört yan
Yüce dileğe doğru yine yürürüz yayan.
Yıldırımdan, tipiden, kasırgadan yılmayan;
Ölümlerle eğlenen tunç yürekli Türkleriz!
Bu türkü hâlâ göklerde çınlıyor. Kür Şad ve kırk arkadaşı, aylı kızıl bayrağı bekleyerek hâlâ ufukları gözlüyor
Buyrun..
"Gözler ki birer parçasıdır sende ilahın, Gözler ki senin en katı zulmün ve silahın..."
Hüseyin Nihal Atsız
Olur.
En üstün özgürlük: hiçbir şeyin peşine düşmeksizin, hiçbir şeyden kaçmaksızın sürdürecektir yaşam.
Kendime Düşünceler - Marcus Aurelius
Teşekkür ederim. ✨
söyleme
O zaman gelme soruya
babanın sorusu mu
Heee öyle
Olur söyle
hayır
Bu yaralar beni öldürmez Kağan! Ama içime işleyen başka bir yara var.
ince sızım, kalp hırsızım.
Söyle hadi
Süle
Beni Tanrı yarattı, vatan büyüttü. Beni Tanrı besliyor, vatan için besliyor. Ben anamın karnından vatana geldiğim vakit açtım, vatan karnımı doyurdu... Çıplaktım, vatan sâyesinde giyindim. Vatanımın nimeti kemiklerimde duruyor.
Vatan Yahut Silistre - Namık Kemal
olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?