Çok okumadan yazamazsın. Okumayı mı tercih edersin yazmayı mı?

Kitap yazmak
Kitap okumak
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çok okumadan yazamazsın. Okumayı mı tercih edersin yazmayı mı?

Çok kitap okuyan herkes de kitap yazamaz ki. Mesela ben yazamam. Kendimi çok zorlarsam belki yine şiir yazarım. Çok önceden yazıyordum ama 10 yıldır yazamıyorum. Roman, hikâye de yazamam.
lisedeki edebiyat hocama bir gün 'hocam neden yazmayı beceremiyorum' diye sormuştum ve bana 'okumaya devam et, bardak dolmadan taşmaz' demişti, şimdilerde ne kadar iyi yazıyorum bilmiyorum ama duygularımı yoğun hissettiğimde kağıda döktüklerimi okuyan arkadaşlarım etkileniyorlar sanırım yazmadan önce okumak lazım fakat herkesin okuması gereken miktar farklı olabilir ✨
Cevap
3Cevap
Yazmayi tercih ederim. Kendimce uzun yillardir yazarim ve bu beni rahatlatan birsey. Sinirli veya kötü hissettigim zaman her hangi birsey yazmak ilaç gibi geliyor.
Günlük gibi mi yoksa hikaye olarak mı yazıyorsunuz?
Her sekilde yaziyorum. 4 Yildir tuttugum bir gunlugum var ve hergun yazarim neredeyse. Hikaye yazarim , siir yazarim bircok sey yazarim. Kalemi elime alip kagida dokmek kendimi dokuyormusum gibi hissettirir.
Güzel bir alışkanlık, yazma becerisinin yanında kendini gözleme fırsatın da oluyor. Bende kazanabilirim umarım
Umarim :))
Aslinda bana da bu aliskanlik hizli yazmamdan geldi.
O zaman bende denemeliyim ısrarcı olursam alışkanlık haline gelir diye ümit ediyorum
Aslina yazmak icin tutku isrardan gelmiyor. Bir duyguyu cok yogun yasadiginiz bir an elinize bir kalem alin ve hissettiklerinizi yazmaya baslayan. O zaman bunun sihrine kapilirsiniz.
Deneyeceğim teşekkür ederim.
Rica ederim.
Yazmak herkesin harcı değildir bence. Okumada daha iyiyim. Oradan devam..
Çok okumadan yazamazsın mı? Hayatında hiç kitap okumadan yazan ve dünya klasikleri arasına giren yazarlar var.
İstisnalar olabilir, genele bakıldığında dolmak gerekiyor. Kitap ne bilmeyen biri nasıl yazabilir?
Roman hikaye okumadan gezerek görerek hayatı deneyimleyerek dolan çok insan var. Örnek iran filmleri ve iran edebiyatı yazarları.
Kitaptan kastım hepsiydi. Anlatımda eksiğim var sanırım, olabilir. Teşekkürler.
Bir eksikliğiniz yok ama bir çok yazarın kitap okumuşluğu var diyemeyiz. Örneğin en ünlü türk yazarlarımızdan birisi olan yaşar kemal ince memed gibi serileri yazarken çobanlık yapan kürt bir vatandaşımızdı. Ama harika eserler yazmış durumda. Bu aynı şuna benziyor. Evde priz bozuldu tamir ettim ama benim elektrik mühendisliği ya da teknisyenliği diplomam yok. Ama tamir ettim. Kısaca bilgi biriki için ille diploma şart değilse yazar olmak içinde kitap okumak şart değildir. Tabiki bir profesyonel yazar gibi noktalama işaretleri vs yapamaz ama baskıya girmeden önce 2 editör inceler sonra şef editör onay verir vermezse hatalar gözden geçirilir peşine kapak tasarımı sayfa tasarımı varsa fotoğraf ya da çizimler eklenir ve baskıya girer. Kısaca kitap okuyan birisi olarak okumanın artısını fazlasıyla savunuyorum ama okumayan birisi de rahatlıkla yazabilir diyorum. bu oyunculuk gibi. seni beğenmezler ya da torpilin yoktur konservatuvar mezunu musun derler ama bi bakarsın hiç bir vasfı olmayan kişi torpille oynuyordur ya da çocuk oyuncu vardır 3 yaşındaki kız ne zaman konservatuvar bitirdi dersin cevap veremezler. sana senaryo ezberleyemezsin derler ama 3 yaşındaki 5 yaşındaki ezberler kısaca bazı işler için eğitim çok gerekli değildir. Konuşma için teşekkürler iyi günler.
Haklısınız, ben teşekkür ederim. Size de.
Yazmayı tercih ederim şimdilerde yazamıyorum pek vaktim olmuyor ben en iyisi kitap okuyum
Ne tarz yazarsın?
Okumayı tercih ederim yazı yazmayı hiç sevmem.
Seni yansıttığını düşündüğün bir kitap önerir mısın?
Adam Fawer Olasılıksız
ikiside tercihim değil bu hayatta daha önemli yapılacak işler var
Yazmak bir tutku
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?