Siz de kitap okuyan birini görünce kitap okumak istiyor musunuz? Su içen birini görünce aniden susadığımız gibi kitapsadığımız anlar da olabilir mi?

Siz de kitap okuyan birini görünce kitap okumak istiyor musunuz? Su içen birini görünce aniden susadığımız gibi kitapsadığımız anlar da olabilir mi?

uzun süredir ara vermiştim ama tekrar başladım okumaya
yani okuyan görünce okumam gerektiği aklıma geliyor
bulaşıcılık değil de daha çok sorumluluğummuş da yerine getirmiyormuşum gibi hissettiğimden yapasım geliyor :D
Bulaşıcı diyelim biz yine de hatta kelebek etkisi daha güzel bir söylem olur. Sorumluluk insana yük gibi hissettiriyor çünkü.
tamam öyle diyelim seni mi kırcaz 😂
Elbette olabilir özellikle zaten içinde kitap sevgisi olan insanlarda olur elinde r kitap biri okuyor biliyorsun okuduğu kitabı heyecanlanıyoraun bilmiyosun kitabı merak ediyorsun.
Sonuçta çocuklarda birbirine bakarak yemek yerler değil mii? Tamam biraz garip bir örnek ama insanlar gördüğü şeyleri tavsiye aldıkları şeykere göre daha çok yapma eğilimindeler.
Kesinlikle mesela toplu taşımada biri kitap okuyunca senin de çıkarıp okuyasın geliyor. Mutluluk gibi bulaşıcı aslında
Evet geçenlerde başıma geldi bir abi kırmızı kapaklı bir kitap okuyordu ne yazdığını göremedim uzaklıktan meraktan öldüm yanımda kuyucaklı yusuf vardı açtım onu okudum mxmxmx
Teşvik olmuş sana da bazen bende bir dakika bir adına bakmam lazım demek istiyorum ama sonra utanıp vazgeçiyorum
Hemde ne teşvik en sıkıcı kısmını en sonunda okuyup geçmiştim karşıdaki insanın tepkisini tahmin edebilsek ne güzel olurdu yaa utanmazdık en azından ama içte bir sürü teori var
Tabi ki terslenmek alacağımız en garanti tepki ama insan yine de denemek istiyor bazen
Maalesef öyle ama bir gün denk gelirsem tekrar deneyeceğim öyle de deli cesareti var işte
Bu umudunu kaybetme sor terslerse de kendi hatası en azından içinde kalmamış olur
Ndkdnd neler içimizde kaldı bu kalmasın tabii bu kadar basit bir şey için sürekli merak duymak daha zahmetli olur
Kesinlikle zaten ucunda ölüm var içimize atarsak da sonunda patlarız o yüzden sen sor direkt
Ben sorarım da sende denemek ister misin ndndmdm hayat zati zor bir gün mutlu olmak lazım
Denerim bende bazen denk geliyorum kitap okurken merak edip bakıyor yanımda oturan kişi bilerek kapağını açıp kapatıyorum başka bir şeyle ilgileniyormuş gibi yapıp. Aynısını yapanlar olur umarım
Umarım bu kadar iyi düşünceli insanlar olur ndmxm benim hiç aklıma gelmemişti yanımdakiler hiç merak etmrdiğinden sanırım ince düşünmüşsün denemek güzell
Teşekkür ederim, umarım
Ne demek
Cevap
4Cevap
Bulaşıcı değildir.. herkes okuyabilir.. sadece içinden istemesi yeterlidir
Kitap okuduğumu gören annem yeter gözlerin bozulacak diye beni uyarmaktan başka bir şey yapmıyor
Evet bulasicidir. Ayni biri seker yiyince canin çekmesi gibi. Kitap okuyan görünce insanin cani kitap okumak istiyor.
Kesinlikle özendirilmesi de gerekiyor aslında ama okuyan maalesef çok az
Evet maalesef..
Bulaşıcı değildir hayır. Kitap görünce okumak isteyen kişilerin zaten alışkanlıkları vardır.
Birileri beni bir şeye teşvik etmiyor, kendim istiyorum ve okuyorum.
Ev içinde bulaşıcı özelliği var
Hayır
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?