Bazı kitaplar su gibi okunurken bazılarına daha fazla vakit ayırıp ağırdan almak gerekiyor. Genel olarak bir kitabı kaç günde bitiriyorsunuz?

#KitaplarKalpKırmaz
Bazı kitaplar su gibi okunurken bazılarına daha fazla vakit ayırıp ağırdan almak gerekiyor. Genel olarak bir kitabı kaç günde bitiriyorsunuz?

#KitaplarKalpKırmaz
Uzun zamandır aldığım kitaplar vardı. Zamanım olmasına karşın okumuyordum. Dün bir el atayım dedim. Sayfası çok değil ama Sabahttin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna’dan başlayım dedim dün. Bugün bitti. Oldukça da güzel bir kitapmış.
Simyacı, 1984 ( daha önce hızlı okuma teknikleri ile okumuştum), İçimizdeki Şeytan, Yeraltından Notlar, Kuyucaklı Yusuf ve Ziya Gökalp’ın Türkçülük ile kitapları var elimin ucunda.
Simyacı’ya göz attım sardı da ama Yeraltından Notlar’a başladım. Sonra sanırım Simyacı ile devam ederim.
Arada sırada böyle yoğun kitap okuma isteği geldiğinde hızlı okuyorum. Aslında gönlümden geçen ilgi çeken, merak ettiğim tüm kitapları okumak. Zamanım da varken değerlendirmem gerek..
Kuyucaklı Yusuf da hoş kitap..
Öyleymiş. Yaşar Kemal’in okunmasını önerdiği kitaplardan bir tanesi. Onu okuyacaktım ama aynı yazardan girmeyim diye Yeraltından Notlar’a devam ettim.
İnce Memed serisini bi okuyamadım ya
İnce Memed’i ben sanırım askerde okudum ama tam emin değilim. Yöresel bi ağız kullanılan bir kitaptı. Sanki 1900’lerin kırsalında geçen tarihi bir film gibiydi.
Okunacak çok kitap var 😇
Hayat bunun için çok kısa
Atatürk 4000, diğer bir iddiaya göre 6000 kitap okumuş. Yaşadığı dönemi ve yaşadıklarını düşünürsek “ hayat bunun için çok kısa” cümlesi anlamsız kalır..
Biz bir Atatürk olamayız 😂
Olamasakta izinden gitmeliyiz. 😊
Umarım..
Şöyle söyleyeyim eğer kitap merak uyandırıyor ve sürüklüyorsa gerekirse sabahlar o kitabı bitiririm.
Kitabin konusu okudukça heyecan veriyorsa,3 günde bitiririm
Cevap
7Cevap
Bir kitabı ortalama 3 4 gün arasında bitiriyorum. Tabi bu kitabın kalınlığına göre değişiyor..
Eskiden okurken genelde 1 ay sürüyordu ama şu an kitap okumuyorum son zamanlarda
Sayfa sayısına göre değişiklik gösteriyor. Ortalama günde 110 sayfa kitap okuyorum.
Kitap ile samimiyetime bağlı. Bazıları bir hafta bazıları bir ay. Çapraz okuma yapıyorsam süre daha da uzuyor.
Çapraz okuma 2-3 kitabı bir arada okumak mı oluyor?
Kürk mantolu Madonna bir haftadır elimde. Meşguliyetlerim müsaade etmiyor. 2 gün pay biçmiştim oysa kitaba.
3 defa okuduğum tek kitap.. Çok güzeldi.
Dün başladım, bugün bitirdim. Kesinlikle okumalısın.
Onceden bazen 1 gunde bitiriyordum, Kurani ve Incil yeni ahiti 2 haftada falan okudum degisiyor
Değişiyor bu durum eğer kitap çok iyi geldiyse bana ve sayfa miktarına göre en kısa zamanda bitiriyorum.
Kitaptan sıkıldımsa çabuk sevdimse sindire sindire aylarca sürer.. Ayrılamam.
Ne kadar okuduğuma bağlı bazen 6 ayda bile sürmüşluğu bile var
Şu an değilde aktif zamanlarımda max 2-3 güne biter.
Ağırdan okunacak kitaplar benlik değil ben elime alınca günlük 100 sayfa akmalı
Sayfa sayısına göre değişiyor. Mesela 500 sayfaysa günde 100 sayfadan 5 gün 400 ise 4 gün vs.
Bir kitabı bitirmek için uğraşmıyorum ya dolayısıyla hiç süre tutmadım.
Ama bir ölçüsü olmalı illaki
@aşksancısı52 kral bir düzene bağlı kalmadan acayip nefret ederim. Mesela diyelim bir kitaba başladım ortasına kadar geldim eğer kitabı sevmediysem bitirmem bırakırım öyle. Çok öyle düzenli bir okuyucu değilim çoğunluk anlamaya odaklı kitabın içindeki önemli yazıtları öğrenmeye odaklı okuyorum.
Yani boşsa bırakırsın. Ama iyi bir kitap var tutup da 5 ayda bitirmek çok geç yani
Kitaba bağlı. Bir günde bitirdiğim de var, 1 ay süründürdüğüm de
Odaklanırsam 3 günde biter.
4 ya da 5 gün
400 sayfa ise 1 haftada
1 hafta gibi
5 gün
Değişiyo
7-10
4 gün ortalama
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?