Hani diyor ya Reşat Nuri Güntekin Çalıkuşu romanında, "Eğer bana evet dersen; baştan aşağı mutluluk olurum. Bırakırım şâirliği, şâirlik zaten mutsuz adam işi. Senden âlâ şiir mi var? Senin yüzünden âlâ?" diye. Bence kısmen doğru. Siz ne düşünüyorsunuz?
@Vincenzocorleone kıymetli bir şiir, edebiyatımızda değerli bir yeri var. Anlam kapalı olduğu için anlayamamış olabilirsiniz ama lütfen şiire ve şaire saygıdan dolayı kibarca eliştirin. Ayrıca size fikriniz sorulmadığı sürece fikrinizi paylaşmamayı öğrenin lütfen.
Şöyledir eğer bu adam ünlü bir adam olmasaydı veya bu şiir yazan adam mesael abdulrezzak mahmutoğlu olsaydı sen muhtemelen ya okumayacaktın ya da okuyup geçecektin haksızmıyım
@Vincenzocorleone ünlü değil şiirlerle ilgilenmeyen bir adam hayatında adını bile duymamıştır şiirleri seven insanlar ise kendisini gayet sever ve sayar senin aksine
Peki o halde hadi sen İnternete en iyi 10 türk şair yazıp sonra o en iyi on şairden birinin en iyi 10 şiirini aratıp sonra o en iyi 10 şiirin hepsini ayrı ayrı ama en çokda 1. Sıradakini beğenmeye devam et
Benimde çok beğendiğim şairler vardır yerli yabancı ama kalıpta yukardakine şiir demem çünkü şiirle uzaktan yakından alakası yok. bir şiir yazdım beğenirmisin acaba
"Küflü olduğunu bilseydim yermiydim hiç ekmek? Ah bir bilseydim yermiydim hiç ekmek? -Küflü? -ya bileydim? Yer:miydim! Hiç:ekmek. 2024
@Vincenzocorleone kardeşim şiiri anlamışsın gerçekten, sandığın kadar ucuz ve basit değil. Anlasaydın şu kadar aşağılamazdın ve artık uzatma. Fikirlerini tavsiyelerini beğenmedik, geç git artık. Yeter ya.
Siz zaten "Hayır şairlik ağzı laf yapan adam işidir" cevabını vermiştiniz, bu yazdığınız başkasının cevabı. Önce özgün olun, taklitçi olmayın sonra kalkın büyük şiirleri eleştirin.
Atsız popüler kültür tarafından parlatılmamış hatta görüşleri nedeniyle karalanmış bir yazardır ama buna rağmen sahip olduğu edebi yetenek onu ölümsüzleştirdi.
Çağrı Beğ’le Tuğrul Beğ’in kurduğu devlet İtalyalı melezlerden üstündür elbet; Bizim eski uşakları alda yanına Balkanlardan doğru yürü er meydanına; Çelik zırhlı kartalları göklere saldır… Fakat zafer sizin için söz ve masaldır… Dirilerek başınıza geçse de Sezar Yine olur Anadolu size bir mezar.
Kesinlikle öyle "Vaktiyle bir Atsız varmış derlerse ne hoş, Anılmakla hangi ruh olmazki sarhoş?" Vaktiyle bir Atsız varmış var olsun. İyi akşamlar teşekkürler.
Şairler, yazarlar ve neredeyse bütün sanatçılar acıdan ve mutsuzluktan beslenir. En güzel eserler sanatçının en ıstırap dolu anlarından çıkıyor genel olarak.