Ben yaşadım önüme gelenler oldu. Ben kendim olmayı 9 sene önce farkettim bakış açım değişti, duygularım zihnim düşüncelerim değişti. Siz kendin olmayı başardınız mı?
Evet ben her zaman kendim olmayı başardım.. bununla da gurur duyuyorum.. kimseye göre hareket etmedim ya da kimseyi örnek almadım kendime.. hatam varsa bile bunu kendim deneyimleyerek tecrübe ederek hatalarımdan dersler alarak öğrendim.. ama günümüzde çoğu kişi özenti
Evet kendim olmayı başardım, ayaklarımın üzerinde durmasını bildim, güçlü oldum her zaman, kimseye hayatımdan taviz vermedim. Yoruldum bazen ama nasıl çıkmasını bildim. Acılar da çektim yeri geldi, her türlü savaştım. Şimdi yoluma bakıyorum en iyi ve güçlü halimle…
Evet çok sevdiğim yazarların kitaplardan öğrendim hayatım değişti. Ben kim olduğumu farkına varana kadar çok zaman aldı ama değdi.. Siz nasıl öğrendiniz?
Kitap okumayı çok severim. Özellikle kişisel gelişim kitapları okuyorum ve halada devam ediyorum. İnsanları gözlemliyorum ve ona göre davranıyorum. Seyahat etmeyi sevdiğim için farklı kültür de ki insanları analiz etmesini seviyorum. Buda gelişimde baya etkili oluyor. Hayata bakış açımızı değiştiriyoruz..
Bu anlattıkları bende cok seviyorum. Dediğiniz gibi insanların kişiliğini bakıyorum ona göre davranırım kimseye anlam yüklemem ve bağımlı kılmam seviyeli davranırım. Seyahat etmeyi pek imkanım yok ama yakın zamanda olacak Allah nasip ederse. Mesela hiç bilmediğim yerleri değişik şehirlere gitmek isterim manzaralar, insanların kültürleri vs yeni şeyler öğrenmek hobi edinmek.. buda bizi geliştirir. Nasip olursa gezeceğim.
Evet kişilik ve seviye gerçekten önemli olduğunu düşünüyorum. Hemen bir insana bağlanmak ve hayal kurmak zor bir şey. Çoğu insan bunun farkında değil. Kendilerini kontrol edemiyorlar maalesef. Umarım nasip olur ve gezersiniz. Gezdiğiniz yerlerin resmîni çekin, doğa ile ilgili analizlerde gelişimin birer parçası. Yeni bir kültür öğrenmek, yeni insanlar tanımak müthiş bit deneyim katacaktır size de…
Evet insanlarin en temel sıkıntıların bir tanesi kimseye kendinden çok daha değer verdiği için hayal kırıklığı uğruyorlar, yalnız kalma korkusu yaşıyorlar. Halbuki yalnız değildir iç özüyle alakalıdır. Asıl gercek şu ki kendin olmak gerçek dürüstlük bir insan kaliteli bir yalnızdır, farklı bir boyuta bakarsan. Ne yazık ki kimse iç özünde farkında olmadığı için sanıyor ki yalnız kaldım duygusu.. Evet dediğin gibi yeni kültürleri öğrenmek için birçok yerleri gezeceğim hayırlısı kendime değişim olacağına inanıyorum bana iyi gelecek. Tanıştığıma memnun oldum bu arada.
İnsan önce kendine değer vermeli ve bunun bilincin de olmalı. Elbette karşı tarafa değer vermek, zaman ayırmak gerekiyor ama bunlar zamanla ve karşılaşılıklı olduğu zaman güzel. Çok acele ederek yapmaya çalıştıkları için bir şey elde edemiyorlar. En büyük problemden birisi de iletişim kuramamak kendi aralarında. Dinlemeden, anlamadan yargılamak… Eminim sizin için çok güzel olacak. Bende çok memnun oldum sohbeti güzel olan birisine denk gelmek gerçekten zor burada…
Önceliğin kendine değer verseydin başkalarında sana değer verirdi. Neyi enerji verirse o enerji sana geri döner derler. Tabi anlayana bu herkes için geçerli..
En İyi Cevaplar