Güncellemeler
+1 yıl
30 sayfalık proje ödevim var ve yetiştirmeye çalışıyorum yardımcı olursanız çok mutlu olurum
lütfen orta uzunlukta bir özet olursa sevinirim ve uzun yazıları özet haline getiren siteler veya programlar varsa neler biliyorsanız yazın. Birde diyaloglar olduğu için bazı siteler onları da eklediği için özet haline getiremiyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Hikaye, kahramanımızın gittiği kahvehanede mahalle sakinleriyle ölenler, kalanlar ve mahallenin olayları hakkında yaptığı sohbetleri konu alır. Hikaye, insanlar ve iskambil kartları arasındaki benzerlikleri eğlenceli bir dille anlatır. Örneğin, Kupa Papazı’nın babacan ve cana yakın biri olduğunu, Kupa Kızı’nın beyaz ve dolgun, hanım hanımcık bir kız olduğunu vurgular. Maçalar ise bir Ermeni ailesini temsil eder. Bu hikaye, Taner’in keskin zekâsı ve kıvrak üslubuyla, okuyucuya hem serüven dolu anlar sunar hem de karakter analizleriyle düşündürür. Hikayeler kısa olmasına rağmen, içerikleriyle uzun süre akılda kalır ve okunması gereken eserler arasında yer alır..
bu hikaye o değil
Hangisi?
Yapay zeka ile oluşturdum bu özeti
onu bende yapıyorum ama yanlış yapıyor benim dediğime çelişiyor onun yazdığı
soruda detaylı yazdım istersen bak
Kitabı okumaya üşenmişsin hadi onu anladık. Özeti de okumaya üşenmişsin.. 😅
kitabı okudum proje ödevi yapıyorum 30 sayfalık ve bir sürü hikaye var daha yapacağım yargılamadan önce sor
Güzel insan armut piş ağzıma düş mantığıyla gemi yürümüyor. Yukarıda soru sormuşsun düşüncemi belirttim. Fazla hikaye olması bu yanlışını örtmüyor.. Bol şans.
pardon ama ne yanlışından bahsediyorsun? Bunun yanlışla ne ilgisi var? Birde soruyu cevaplamayacaksan boşuna yer edinme çünkü zamanımı alıyorsun burada bana özet çıkarır mısınız dedik projeme koymak amaçlı konuyu uzatma
O zaman cevap yetiştirmeyi bırak ödevine konsantre ol.
yardım almakta suç oldu baksana ya
😅 Benim demek istediğim öğrenerek yapman aslında da neyse.
Bir ikindi vakti emekli kantar kâtibi Ali Rıza Efendi, Tellal Kasım, kahveci, işten ayrılmış postacılar, tahsil memurları, daha birkaç kişi istasyon büfesinde, masadan masaya, bir gün önce ağaçtan düşüp kolunu kıran istasyon memurunu mevzu ettikleri sohbeti konu edinir Kantar Kâtibi Ali Rıza Efendi adlı öykü. “Felek demişler buna… Kimisini azdırır, kimisini üzdürür, kimisini ezdirir, kimisinin de şair Nesimi gibi derisini yüzdürür.” (s.30) diyaloglarla ve öykü kişilerinin hoş sohbetiyle örülü öyküde “şom ağızlı baykuş, on parmağında on kara, bir maşallah nice kazayı önler, akacak kan damarda durmaz, hinoğluhin, * dinli…” gibi söyleyişlerle günlük sıradan kişilerin, günlük konuşma diline yer veriyor Haldun Taner. Demokrasinin insanları nasıl geliştirdiği ve demokrasi sayesinde sohbet edebildiklerini, o günün batıl inanışlarını yine istasyondaki bu dost meclisindeki konuşmalardan öğreniyoruz.
Bak bakayım bu mu?
evet teşekkür ederim.
sadece çok hikayeyi kendim yaptım ve yoruldum bu yüzden biraz yardım istemiştim
Şimdi abiye ters yaptığın için bi özür dile bakayım :D Rica ederim
Link atayım oradan bak özetlere.
www.aksisanat.com/.../
haha özür mü başta sen sert yaptın ama
Öyle olsun bakalım iyi dersler 😅
sağol :)