Sözleri özellikle seçip atmıyorum şahsınıza artık ne denk gelirse beğenmeseniz bile beğenmiş gibi yapın😁😅😅😅
Şimdiden beğenen yorum atan herkese bol çiçekli teşekkürler🌺🌹🌷

Sözleri özellikle seçip atmıyorum şahsınıza artık ne denk gelirse beğenmeseniz bile beğenmiş gibi yapın😁😅😅😅
Şimdiden beğenen yorum atan herkese bol çiçekli teşekkürler🌺🌹🌷
beğensem nolcak ki sen sözü anladınmı önce onu söyle?
al buda benden olsun :D
Iyi niyetli bir kadınsan saf aptal , erkeksen enayi yerine konulursun. Niyetlerine göre de muamele etmeye başlayınca sinsi ya da iki yüzlü olmakla suçlanırsın. Ayrıca saflık iyi olmak değildir kötülüklere kör olmaktır ya da kötülükle hiç karşılaşmamış olmaktır. Önemli olan ögrendikten sonra da iyi kalabilmek kötu olmayı tercih etmemek.
hayır mesela ben veletken benim yaşımda çocuklar 7-8 yaşında kedilerin gözlerini kör , kulaklarını sağır ediyorlardı ve ben hiç bir şey bilmeden bunun "his-içsel" olarak olmaması gereken bir şey olduğunu algılıyordum ve ben asla yapmadım ailem de bu konuda bana bu kötüdür şeklinde asla bir şey öğretmedi zaten abilerim de kötü aslında. saf dediğin çocuklar net olarak kötü çocuklardır. birşeyin doğrusunu öğrenerek doğruyu yapmaya çalışan veya yapan insan "zihinseldir" herşeyin doğrusunu öğrenmek zorundadır ve bu doğruları öğrenene kadar başka insanlara çok büyük zararlar verebilir ya da çok az doğru öğrenir ve hayatı boyunca başka insanlara zarar verir. iyilik "tanrısaldır"
Bununla ilgili bilimsel bir arastirma vardı cocuklarda kötulüğün kaynagiyla ilgili bebekler üzerinden arastirma yapıliyor. Açıkcası cocukluk anındakiyle aynı seyi söylüyorum saflık iyi bir şey değildir bir insanın kötülüğü bilmemesi hiç yapmayacağı anlamına gelmez taklitle de yapabilir önemli olan ögrenip iyiyi seçmesi iyiyi ne belirliyor toplumsal normlar din ahlak anlayısı bu açıdanda istediğin sekilde iyi ve saflik yer degistirebilir
Evet zaten kurallar ve yasaklar genelde eyleme geçen insanlar icin vardır ve insanların birlikte yaşamsının eylemsel etkilerine ve sonuclarina odaklanarak bakabiliriz. Hiç kimse eyleme gecirmedigi iyilikten ve kötülükten sorumlu tutulmaz. iste bu yuzden kötulüğu bilip yapmayan insan iyi atfedilir.😄😄
kafanı karıştırmadan günümüzden örnek verelim. kolay para kazanma yöntemleri var, zengin daha zengin, fakir daha fakir hale geliyor (bunca kitap ve bilgi birikimine rağmen) yani herkese "doğru" ne öğretildi veya birşekilde doğrunun ne olduğunu biliyor. tabi bu sadece gelir eşitsizliği.. her anlamda çok dezavantajlı hatta açlıktan ölen insanlar var ve uç noktada yüzmirlarlarca doları olan insanlar var. yani hiç bir şekilde "öğreti" insan zihninin kötülük yapmasına engel değil. ben bunu düşündüğümde üzülerek şunu söylemek istiyorum insan zihni "yaratıcıya si.. ktir" çekmiştir. ve aslında senin gibi "doğruyu ve iyiyi" gören insanların başka insanları (kötüleri) görmezden gelmesi ve/veya onları değiştirmemesinin temelinde bu var yani sende akıl yolundasın , onlarda aklın yolunda.. herhangi bir insan zihinle yani akıl-zeka-bilgi ile asla "tımar" olmaz. olsa bile "kötülere" göz yumacaktır ee zaten kötüye göz yumduğunda tüm senaryo değişir ve zaten öyle olmuş.. 2. dünya savaşında bile ne bilim insanları felsefeciler vs varmış (öncesinde) aama kimse 2. dünya savaşının çıkmasına engel olamamış, istedğin kadar doğruyu ve iyiyi bil, hayatını kaybetmen sadece basit bir insana "sırtını" dönmene bağlı, yani saf olmamakla kendini insan zihninden kurtaramazsın.
Evet dediğin düzenin değişmesi için iyi insanların kötü insanlara kötü olmasi verekir ancak önceki yazında geçtigi gibi insanı iyi olmaya iten içsel bir dürtünün de var olduğunu düşünüyorum bunun için vicdan iyilik tanımlarınin değismesi gerektirğini düşünuyorum iyi olmak çoğu inanış ve felsefi temelde eylemsizlikle ya da sadece iyi eylemle sınirlandírilmış. Biz bizden öncekilerin felsefi hayata bakısina göre yol alıyoruz o zaman da onlar da öyle yapmış. Tek tük kavramlardan bağımsız davranan iyi insanlar çıkar ki genelde dalga etkisi yaratirlar tabi kötuler de öyle. Ama kötulerinde de bir cok iyi şeye etkileri olmuştur bu yüzden onlarla tamamen mücadele etmek insanlık tarihini durdurur.
Mesela japoya ya atom bombasi atilmasi 2. Dunya Savasini 2 yil kadar bir sure kisaltmistir ve tahminlere göre cok daha fazla insan ölebilirdi. Bu bazı insanlr icin iyi japonlar icin kötu bir dururm bir şeyin etkilerini sonuclarini a anlamiyla kavrayamadan iyi ya da kötu olarak tanımlayamayiz. Bu yuzden şahit olunan bilinen kötülükleri imkan dahilinde önlemeyi tercih ederim
Yapıştır gelsin
Cevap
17Cevap
Olur atabilirsin.
"Büyümenin ve değişimin en güçlü etkeni herhangi bir teknikten cok daha basit bir şey: Kalpteki değişim"
John Welwood
ben de isterim... ayrıca karşılığında ben de sana bir şiir yazabilirim belki
İyilikle yaşamak ne büyük bir nimettir,
Diğerlerine umut olmak, sevgi saçmak en yüce erdemdir.
Rica ederim, beğenmene sevindim pingu
Tabii, tabii. Bana da rastgele bir söz atıver hadi
"Sükunet sahip olduğun bir lütuftur." John Le Carre
Ne güzel rastgele bir söz olmuş 🌿
😄😄🌱🌺
Lütfen pingu.
Olur atabilirsin
💫
Çok özlü söz olsun
At kaptan pengu 🤣
😀sen bana yaşlı mı demek istedin
"Hayat kısa kuşlar uçuyor"
Tesadüf bile bana düşman
Isterim
Tesekkur ederim
gönder pingu
Isterim.
Olur
🤔🤔🤔
olur
Olur tabi..
Teşekkür ederim tam benlik.. 😊
Olur
Olur
He at
Akıt gelsin
Olur kuzum buyur
"Herkes kendi değerini belirler. İnsan kendi isteğiyle büyük ya da küçük olur."J. C. F Von Schiller
Uuu şahane bir söz 🙂 teşekkür ediyorum 🙏
Ben tesekkür ederim😊
🙂🙏❤️
😊🌺🌹
Sevinirim
At bakalım
"Biz vermediğimiz sürece, özsaygımızı alamazlar."Mahatma Gandhi
Kesinlikle
👍
Evet isterim
Bekliyorum 🙂
Doğru demiş Richard Bey 🤭