- Kültür & Sanat konusunda 482 cevap paylaştı.
+1 yılTabii isterim, belki de en çok ben isterim.. Hangi kitap karakteriyle müsemma görüyorsunuz beni? Ben de o kitap karakterini tanıyıp tanış olmak isterim kendisiyle.
16 Yorumla
Soran+1 yılNezaketiyle çevresinde hayranlık uyandıran Anna Karenina.
- +1 yıl
Bu kadar mı olur yahu ☺ Anna Karenina her yerde karşıma çıkıyor, işaretleri takip etmek lazım, kitabı alacaktım. Simdi daha çok merak ettim Anna Hanım'ı
Soran+1 yıl:) O da sizi merak ediyordur.
- +1 yıl
O vakit tanışalım kendisiyle 😊
Soran+1 yılHer iki kesiminin de teşerrüf edeceği tanışma olmacaktır. Keyifli okumalar üstâde.
- +1 yıl
Müteşekkir 🌺
En İyi Cevaplar
Evet evet isterim.
11 Yorumla
Soran+1 yılEtrafını gözlemleyerek, başına gelen olayları ve bu olayların sebepleri üzerine düşünerek aradığı ilhamı bulmaya çalışır. Yaşanan tüm; sefalet, ekonomik sıkıntılar ve ırkçılığa rağmen Arturo Bandini, kendi rüyasını yaşamak istemektedir.
+1 yılYapın bakalım
13 Yorumla
Soran+1 yılMrs Dalloway düşündükçe anımsıyor, anımsadıkça sorguluyor, bilincinin akışıyla bizi düşüncelerin labirentine sokuyor. Sürekli yeni bir kahraman ve yeni düşünceler karşılıyor bizi, her seferinde yeni kahramanın gözleriyle bakıyoruz olaylara. Sonunda hepsi tek bir kişide birleşiyor, Mrs Dalloway’da.
- +1 yıl
teşekkürler
Soran+1 yıl🌿
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 24,4b cevap paylaştı.
u +1 yılSöyleyebilirsin.
11 Yorumla
Soran+1 yılAleksey'in değerini bilemeyebilirmişiz, ama biraz daha emek ve dikkat vermeliymişiz Aleksey'e
+1 yılAaa daha önce reelde beni hayallerinde betimlediği roman karakterine benzeten biri olmuştu. İsterim tabii ki..
13 Yorumla
Soran+1 yılToplumunun katı ve ikiyüzlü geleneklerini sorgulayan Emma.
- +1 yıl
Teşekkür ederim 🌸
Soran+1 yılRica ederim.
Kültür & Sanat konusunda 503 cevap paylaştı. Teşekkürler şimdiden ve emeğine sağılık tabikide isterim 😃😃😃
@sozsuzzaman seninde pp merak etim 😅😅
@karanlikdunyam_
110 Yorumla- +1 yıl
Etmiyor ki 😂
- +1 yıl
Soruda ne diyor 😂
- +1 yıl
😂😂😂 günaydınnnn 😂
- +1 yıl
Gel anlat şunu ne oldu 🥲
Soran+1 yılOldukça yetenekli ve etkileyici bir kadın Milena Jesenská.
Soran+1 yılRica ederim
+1 yılOlur da daha Tutunamayanlar var bitirmem gereken neyse ama bunuda sıraya koyarım 😅
21 Yorumla
Soran+1 yılRodion Romanoviç Raskolnikov / Suç ve Ceza
Sana en çok bu karakteri yakıştırdım. :)
+1 yılÇok isterim. Nasıl görünüyorum, ne görüyorsun.
13 Yorumla
Soran+1 yılMutsuzluğu bir kader olarak kabul etmeyen Madam Bovary.
- +1 yıl
Bu kadını sevdim.
Soran+1 yılBen de.
+1 yılBu fotoğraftaki film çok iyi filmdi. Los lunes al sol.
14 Yorumla
Soran+1 yılHiçbir şeyi iplemeyen baş kahraman Meursault.
- +1 yıl
Javier Bardem oynuyordu değil mi onu? Enteresan bir öfkesi vardı aslında umursamazlığın yanında. Güzel karakterler vardı. Rus astronot da iyiydi, mazlum bir dahi...
- +1 yıl
Filmden girince ordaki adamı dedin sandım sonra ismin Fransızca oluşundan dank etti. Yabancıyı diyorsun. Çok olmuş okuyalı, zor hatırladım. Güzel seçim. Daha önce de ona benzeten olmuştu
Soran+1 yılNe güzel denk gelmiş.
Kültür & Sanat konusunda 317 cevap paylaştı. olur ama büyük ihtimalle ben sokak nobetcilerindeki lal'im..
helinde olabilirim..01 Yorumla
Soran+1 yılKendi benliğini kaybettiğini onlarda gördüğü parçalarla fark eden Helin.
+1 yılOlur samimi bir yorum bekliyorum🙂🙏🏻
12 Yorumla- +1 yıl
Sende benim sorularıma gel 🤭
Soran+1 yılAdı : Aylin
+1 yılProfilim çok yeni ama merak işte :)
12 Yorumla
Soran+1 yılTembellik ve boş vermişliğin sembolü Oblomov.
Xper artınca değişir :)- +1 yıl
Deme be daha dün üye oldum bismillah 😀 Oblomov severim de :)
+1 yılOlur buyrun efendim🙂
13 Yorumla
Soran+1 yılGüzel terbiye alan, bilgi peşinde koşan Handan.
- +1 yıl
Harika, teşekkür ediyorum 🙂🙏
Soran+1 yılRica ederim 😇
+1 yılOlur isterim..
13 Yorumla
Soran+1 yılSevimli, tatlı, cesur, bir o kadar da güçlü Çalıkuşu.
- +1 yıl
Teşekkür ederim..
Soran+1 yılRica.
+1 yılOlur tabi..
13 Yorumla
Soran+1 yılKendisini tanıdıkça başaramayacağı hiçbir şey olmadığına inanmaya başlayacağımız karakter Nicholai Hel.
- +1 yıl
Teşekkürler 🙏
Soran+1 yılRica ederim
İsterim tabii ki ✨
13 Yorumla
Soran+1 yılYaşamın kurallarına ve sınırlandırmalarına başkaldıran Tante Rosa.
Soran+1 yılRica ederim 😇
Hadi bakalım, merakla bekliyorum ben de isterim ✨
11 Yorumla
Soran+1 yılKültürlü, karizmatik kendini intikama adamış kahraman. Kendisi erdem demektir, sabır demektir, güç demektir, intikam demektir, Edmond Dantes.
- Kültür & Sanat konusunda 480 cevap paylaştı.
+1 yılOlur..:))
12 Yorumla
Soran+1 yılTravmatik zamanlar travmatik sanatçılar doğurur, o travmatik sanatçıların bazılarıysa travmatik yapıtlar. Ama Kafka’nın Joseph K.’yı içine soktuğu dünya bütün öteki distopyalardan çok daha karanlıktır.
- +1 yıl
🎈🦋🙏
Kültür & Sanat konusunda 387 cevap paylaştı. Evet, isterim.
12 Yorumla
Soran+1 yılİnsanların aklında yer etmeyi başarmış, kokusuz karakterdir. Belki dünya üzerindeki en orijinal intihar şeklinin de sahibi Jean Baptiste Grenouille
Çok hoş olur yine 🌸
17 Yorumla
Soran+1 yılEvet, Kayra çok iyi bir yazar olabilirdi. eğer bu kadar nefret etmeseydi mürekkepten ve bu kadar uyumasaydı...''
Soran+1 yılEvet.
Soran+1 yılYorumu sonraya bırakıyorum, döneceğim. Diğer görüşünüz için kıymetli insanlar var sağ olsunlar. En az sizin kadar. Saygılar.
isterdim
11 Yorumla
Soran+1 yılYazar olan Calvin son romanında kendisinin seveceğini düşündüğü bir dişi karakter yaratır ve adını Ruby koyar. Fakat bir hafta sonra Ruby kanlı canlı salondaki kanepede oturuyordur!
Olur isterim
11 Yorumla
Soran+1 yılZorlu bir yaşam süren yapayalnız bir genç kız Jane Eyre.
Tabi ki
12 Yorumla
Soran+1 yılHerkesin ucundan kıyısından hayal ettiği aşkın kadını Maria Puder.
- Kültür & Sanat konusunda 566 cevap paylaştı.
+1 yılİsterim
12 Yorumla
Soran+1 yılÇıkar dünyasındaki yalnızlığı ve ezikliğini böceğe dönüşümüyle ifade eden karizmatik, bunun yanı sıra ruhundaki mutsuzluğu, zavallılığı, ezilmişliği gözle görülür hale getirmek için böceğe dönüşmekte bir beis görmeyen karakter Gregor Samsa.
- +1 yıl
Ben bu romanı okumuştum ama hayal meyal hatırladım. Teşekkürler 🙏
Sevinirim
13 Yorumla
Soran+1 yılKadınların ne kadar tehlikeli olabileceklerini bir kez daha kanıtlamış olan karizma abidesi karakter Marla Singer.
Soran+1 yılKısmen diyelim:) rica ederim 😇
- Kültür & Sanat konusunda 326 cevap paylaştı.
+1 yılOlur
11 Yorumla
Soran+1 yılSamsa, edebiyat ve sinemada sonraki kuşaklarda sayısız karaktere esin kaynağı olmuş, çok güçlü bir alegorik karakterdir.
Olabilir
12 Yorumla
Soran+1 yılAydınlanmanın bir yolunun da dibe vurmaktan geçtiğini fark etmiş olan karizmatik Tyler Durden.
Yolla gelsin
12 Yorumla
Soran+1 yılŞehirden şehre, kadından kadına, şişeden şişeye bir karakter Henry Chinaski.
olur reis.
11 Yorumla
Soran+1 yılArada kalmış, silik, yerine kim olsa olurdu diyebileceğiniz bir karakter, ama anlatılmak isteneni ondan güzel verenini bulmanız da imkansız olan Hayri İrdal.
- Kültür & Sanat konusunda 559 cevap paylaştı.
+1 yılOlur
14 Yorumla
Soran+1 yılZebercet zamanı durdurmuş gibidir. Peki mekân? O da Zebercet’in kendini içine kapadığı hücre, donmuş gibidir. Yeterince irkiltici, olağandışı bir yaşantısı, dünyası vardır Zebercet’in.
- +1 yıl
Güvensiz, dışlanmış biri olarak mı yani
Soran+1 yılTekrar analiz lütfen.
- +1 yıl
Peki
+1 yılEvet lütfen? 👀
13 Yorumla
Soran+1 yılAhab’ın asıl derdi kendisiyledir. Ruhunda onarılamayacak yaralar açmış devasa beyaz balina Moby Dick’in peşinde ölümcül bir yolculuğa çıkan Ahab.
- +1 yıl
Çok teşekkür ederimm.🫡🙃
Soran+1 yılRica ederim.
+1 yılOlur
13 Yorumla
Soran+1 yılGüzelliği ile ün salan Gabriel Garcia Marquez karakteri adeta gökten düşmüş bir melek gibidir. Ancak dış görünüşe aldanıp aşık olmak her zaman mutluluk getirmez. Macondo’nun gelmiş geçmiş en güzel kadını olan Remedios karşısında, erkekler aşklarından ölüp biterler. Safça dursa bile onunla konuştuğunuzda çok mu zeki yoksa aklı gidik mi tam anlayamazsınız.
- +1 yıl
Hocam güzeldi teşekkür ederim
Soran+1 yılRica ederim.
u +1 yılOlsundu
13 Yorumla
Soran+1 yılKüçük Prens, çocukluğumuzun kahramanıdır ama büyüyüp de okuduğumuzda anlarız asıl anlamını. Gezegeninde tek başına yaşayan küçük bir çocuk, bize hayat hakkında büyük mü büyük dersler verir. Gerçek olsun isteriz bu masumiyet. Öyle ki onun yalnızlığına üzülür, arkadaşımız olsun isteriz.
- +1 yıl
Olur olur 😃
Soran+1 yılOldu.
Buyur..
15 Yorumla
Soran+1 yılAnlaması zor bir insandır ama ruhunuzda bir yerlere tam isabet ettiği için ister istemez çok seversiniz onu; Peçorin.
Soran+1 yılTüm pembeliler kadın karakter değil, erkek olanlar da var. Sadece karaktere göre kişisel bir bakış açısı kattım. Cinsiyetten ziyade kişilik odaklı gittim. :)
Soran+1 yılRica ederim.
+1 yılEvet
13 Yorumla
Soran+1 yılZorba’nın, yüreğinin sesini dinleyip hayat deneyimlerini kullanarak ulaştığı ve Patron’a son derece ilginç gelen yaşam felsefesi -yenilgilere karşı kayıtsızlık- ve aslında yenilgilerin, hayatın tadını çıkarmak için bir noktada mutlak bir gereklilik olduğu fikri, düşünen beyinlere şaşırtıcı bir çıkış yolu sunmaktadır.
- +1 yıl
Birkaç senedir o yenilgilere kayıtsızım evet, teşekkür ederim.
Soran+1 yılRica ederim.
Buyur
13 Yorumla
Soran+1 yılAynı zamanda tam bir hayalperest olan Bastian, ne yazık ki sahip olduğu bitmek tükenmek bilmez hayal gücü nedeniyle etrafındaki diğer çocuklar tarafından dışlanmaktadır. Bu durumu değiştirmek için de Bastian’ın elinden hiçbir şey gelmemektedir.
Soran+1 yılRica ederim
Kültür & Sanat konusunda 683 cevap paylaştı. Bekliyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılİsmi Türkçede her ne kadar esmer bir kadını çağrıştırsa da kumral olan Esmeralda’ya ilk bakışınızda onun, bir insan mı, bir peri mi yoksa bir melek mi olduğuna karar veremezsiniz.
+1 yılTabii isterim
13 Yorumla
Soran+1 yılKendi büyüleyici portresine baktıkça sonsuza dek genç ve güzel kalmak istediğini fark eden Dorian, sahip olduğu güzelliği günün birinde yitireceğinin de farkındadır. Bu sebeple içtenlikle bir dilekte bulunur: Kendisi yerine portresinin yaşlanmasını ister. Dorian’ın arzusu gerçekleşir. Fakat ebedî güzelliğinin bedeli ağır olacaktır.
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim 🦋
Soran+1 yılRica ederim 😇
+1 yılNedir o 😂
12 Yorumla
Soran+1 yılKalabalığın isteklerini saçma bulduğu için onlardan sıyrılan bir martıdır Jonathan. İnsana sürünün dışında bulunmanın iyi bir şey olduğunu öğretir daha küçük yaşlarda.
- +1 yıl
Çok doğru tam isabet 😎
İsterim
11 Yorumla
Soran+1 yılİngiliz dedektif Sherlock, düşünce ve mantık için yaşar. Bir saç telinden ayakkabı numarasını anlayabilir. Ruhsuz gözükür, çünkü çok soğuk kanlıdır. Gerçek hayatta olsa muhtemelen anlaşamazdık onunla ama muhteşem zekası yüzünden hayranlığımızı da saklayamazdık kendisinden.
Olur😊
11 Yorumla
Soran+1 yılTutkulu, güçlü, sert, acımasız ama bir o kadar da duygusal biridir bakışlarıyla insanı delip geçen Julien.
+1 yılİsterim
14 Yorumla
Soran+1 yılGizli üyelere maalesef.
Soran+1 yılKüçücük bir bilgedir Zeze. Kendi hayal dünyasında eğlenen, hüzünlü, duygusal bir çocuk. İhtiyacı olan sevgiyi asla babasından göremeyen; bir portakal ağacına, bir kurbağaya olanca sevgisini dökebilen bir çocuk.
- +1 yıl
Teşekkür ederim.
Soran+1 yılRica ederim.
+1 yılSevinirim.
13 Yorumla
Soran+1 yıl“Tırpan” isimli romandaki bu karakter, görmüş geçirmiş; akıllı; bir o kadar da inatçıdır. Yüreğinin sesini dinlemeyi öğütler; esprilidir. Ezilen insanı ayağa kalkmaya davet eder Uluguş Nine
- +1 yıl
Teşekkür ederim
Soran+1 yılRica ederim.
Raskolnikov olayımmm
14 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlarda türlü türlü duygular uyandıran ve bir kere tanışıldıktan sonra kendisini asla unutturmayan, düşündükleriyle insana sürekli bir şeyleri sorgulatmasıyla meşhur Rodion Romanoviç Raskolnikov.
Evet isterimm
13 Yorumla
Soran+1 yılMurathan Mungan’ın, üzerinde 10 yıl çalıştığı ve bu kitabı tüm kadınlara yazdığını söylediği bir kitaptır Yüksek Topuklar. Kitabın baş karakteri Nermin, sessiz ama çok derin bir kadındır. Bir kız çocuğuyla beş gün geçiren Nermin anlatır depreşen anılarını ve o döktükçe içini, siz kendiniz zannedersiniz Nermin’i.
Soran+1 yılRica ederim.
+1 yılOlur..
13 Yorumla
Soran+1 yılHer şeye 'karşı' duran, 'karşı' çıkan,' karşı' olan, sıradanlığa, tekdüzeliğe, alışılmışın kolaycılığına hiç katlanamayan, hem farklıyı, hem doğruyu arayan, bir ismi bile olmayan Aylak Adam.
- +1 yıl
Aylak bir miktar üzse de gerisi doğru.. 😄
Soran+1 yılOna takılma :))
Gizli Üye(30-35)+1 yılolur isterim
13 Yorumla
Soran+1 yılKendini seyreder gibiydi. Gözünün önünde bir hayal görüyordu. Kürek mahkumu Jan Valjan, etiyle kemiğiyle, elindeki sopası, arkasındaki çalınmış şeylerle dolu çantasıyla ve karanlık fikirleriyle beraber gözünün önünde görüyordu
Cevap sahibi+1 yılteşekkürler ✨
Soran+1 yılRicalar.
+1 yılBenzet
11 Yorumla
Soran+1 yılHolly; güzel, çekici, alımlı, çocuksu, saf, bağlanmaktan korkan hatta aşk ile birine bağlanmanın kafese kapatılmaktan farksız olduğunu düşünen, elindekini kaybetmeden onun değerini anlamaya yanaşmayan bir kadın.
+1 yılOlur.
01 Yorumla
Soran+1 yılSizi bir kitaptan ziyade gerçek kahramana, karaktere benzetmek istedim, Halide Edip Adıvar.
Lütfen ☺️
04 Yorumla
Soran+1 yılKelebek.
Soran+1 yılBaşkası güler diye, sen kelebeksin :)
+1 yılOlur hadi benzet🤣
01 Yorumla
Soran+1 yılFyodor Dostoyevski'nin 1869 tarihli The Idiot adlı romanının baş kahramanı Nastasya Filopovna
Olur
01 Yorumla
Soran+1 yıldijital dost Micus :)
+1 yılOluur :))
01 Yorumla
Soran+1 yılKörlük / Doktor
Kültür & Sanat konusunda 346 cevap paylaştı. Olabilir.
01 Yorumla
Soran+1 yılJ. K. Rowling tarafından yazılmış Harry Potter serisinin kurgusal karakteri Hermione Jean Granger
Kültür & Sanat konusunda 556 cevap paylaştı. Benzet evet
05 Yorumla
Soran+1 yılUzun boylu ve zarif genç bir kadın. Alışılmamış bir güzelliğe sahip olan Salomé, fiziksel güzelliğinin ötesinde; akıllı, güçlü, cesaretli.
Soran+1 yılNietzsche Ağladığında
Soran+1 yıl🙄
Evet lütfen
01 Yorumla
Soran+1 yılRaskolnikov’un gölgesinde kalmış ama aslında en can alıcı kahramanlardan biridir Razumihin
+1 yılOlurr
00 YorumlaOlur
01 Yorumla
Soran+1 yılKorkma Ben Varım / Şebnem
+1 yılOlur
01 Yorumla
Soran+1 yılAlmanya'ya çalışmak için giden Raif'in karşısına çıktıktan sonra bir daha hiçbir şeyin eskisi gibi yaşanmasını mümkün kılmayan Maria Puder.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar