Kitap suali olur da ben gelmez miyim, hem tavsiyede olur bana, kitaplığıma bir kitap daha eşlik etmiş olur bu sual vesilesiyle, eşleyin tabii isterim, kiminle hangi kitabı okuyacakmışım?
@muteselli tartışma dedin odun elimde kaldı şimdi dayanamayıp odunları birilerinin kafasına atabilirim😂 @cαssíєєє ben sana kitabı anlatırım al eline odun şenlik var🤣
@cαssíєєє ben de sesli güldüm neye gülüyorsun diye başıma tünedi paşam😂 @muteselli tamamdır odunları yavaşça kenara bıraktım semaverin altı harlı kalsın, çayı sıcak severim😋 teşekkürler😇
Momo karşısındakileri, aptal insanların bile aklına parlak düşünceler getirecek şekilde dinlerdi... Momo nun yanında oynanan oyunlar başka hiçbir yerde oynanamazdı.
Yaşanılan gün içinde çok büyük bir sır vardır. Bu büyük sır zamandır. Onu ölçmek için saatler ve takvimler yapılmıştır. Ama bunlar hiçbir şey ifade etmez. Herkes çok iyi bilir ki, bazen bir saatlik süre insana ömür kadar uzun gelirken, bazen de göz açıp kapayıncaya kadar geçip gider. Çünkü zaman, yaşamın kendisidir ve yaşamın yeri yürektir.
Zamanınızı çalıyorlar sevgili dostlar, kendi istekleri uğruna sizi kandırıyor ve zamanınızı çalıyorlar... Ama Momo ve çocuklar sizi uyarıyor... Ey insanlık, dinle ve anla... Onikiye beş kaldı... Aç gözünü, tetikte ol... Hırsız çaldı zamanı. Okuyun ve anlayın... Zamanınızı çalıyorlar. Bitmeyecek Öykü ile çok sevilen Michael Ende den efsaneleşmiş bir eser daha... Üstelik yine hem çocuklara hem de çocuk kalmaya uğraşan büyükler...
Momo, büyük bir kentin ortasında yer alan amfi tiyatro kalıntıları içinde, yıkık bir kulübede yaşayan kimsesiz bir kız çocuğudur. Bu küçük kızın nereden geldiğini ve ailesi hakkında hiçbir şeyi bilmeyiz. Momo hikaye kitabı boyunca, arkadaşları ile birlikte yaşadığı yerde, başına gelen olayları okuruz.