Benim hayatımda en sevdiğim şey kitaplar sanırım insanlardan daha çok seviyorum..

Benim hayatımda en sevdiğim şey kitaplar sanırım insanlardan daha çok seviyorum..

Okurum daha çok kişisel gelişim kitapları okuyorum ve çok iyi oluyor ilgimi çok çekiyor ama tavsiyesi olan varsa şunu oku diye de yok demem valaha 😊sıkıcı olmaması akıcı kitap olması önemli onun dışında her öneriye açığım
İlber Ortaylı oku
Özellikle ikinci el satış yapan sarraflardan alıyorum.. Yaşanmışligi oluyor en azından.. Altı çizili cümleler hoşuma gidiyor. Çok sayıda tarihe ve sayfalarin kenarına yazılan nota denk geldigim oldu.. Ve sayfa aralarına iliştirilmiş belkide unutulan fotograf ve katlanıp itinayla bırakılan kağıtlara.. Özlemi anlatan, sevdadan yakınan, sevincini paylaşan.. Bir günlük bir şiir gibi okudum onları. Kimi zaman hüzünlendim.. Kimi. zaman güldüm... Sayfaları arasında kuruttugum çiçeklerimin olduğu bir kitabı ben de vermek zorunda kalmıştım. Bir de okuyana bir not bırakarak.. 'Çiçeklerime iyi bak..' Garip gelebilir ama benim için bu bir tutku halini aldı..
Sen ne kadar naif ruhlu bir kadınsın ya çevrendeki insanlar çok şanslı olmalılar.☺️
😊 Çok teşekkür ederim.. Kimi zaman ara ara bana gelen melankolik hallerimden yakinsalar da memnunlardir sanırım.. Farkındalığı yüksek insanlarla aynı platformda olmak güzel şey 🌹
Bir iltifat aldım sanırım ben öyle mi? Ah ne hoş cidden sabah sabah içim ısındı değerli hissettim teşekkür ederim. Hüzün yaratılanlar içindir oeygamber bile hüzünlenmişki inşirah suresi inmiş.🐣☺️
😊 Bu hoş bir teselli oldu bana.. sağolasın.
Çok güzel de işte başı geliyor sonu gelmiyor ben de sıkıntı orada sevdiğimi de eğer ince bir kitapsa bir günde bitiriyorum sizi takdir ettim doğrusu bence de en iyi arkadaş kitaptır
Çok teşekkür ederim
Rica ederim
Kitaplarla aram çok iyi ve her gün mutlaka okurum.
şu an ise bu kitabı okuyorum..
Ezel dizisi 😆
Cevap
11Cevap
Okumuyorum
Aferin böyle devam et
Fena değil aslında da bu sıralar vaktim olmuyor pek şimdi hatirlatilmisken okuyayım
Aferin sincaba
Bi ara çok fazla okuyordum, seviyorum ama şu an okumuyorum tekrar başlamalıyım 😄
Umarım
Okuyorum, konuşan her şeyden daha iyi anlaşıyoruz.
Obaaaa
Her gün düzenli okuyorum. Çok seviyorum kitap okumayı.
Cansın minnoş
Aşırı yoğunum. Hatta beni görenler gözlerin altı çökmüş böyle değildin diyenler oluyor
Vatan mı kurtarıyorsun
Vatan kurtarmak benim işim değil. Projeler yazılımlar güvenlik açıkları bi ton şey
Yazılım varsa iyi
Bu aralar Almancaya ağırlık vermiş olsam da, kitap okumayı çok seviyorum. Az insan , çok kitap…
Saygımı kazandın bende Almancaya temel atmıştım ama ileride öğreneceğim inşallah
Biraz odaklanma sorunum var , okuyamiyorum.. Başliycam tekrar.
Dikkat eksikliği büyük sorundur dikkat edin.
ne gibi büyük
Başarınıza engel olur çoğu yerde
bak bu doğru.. hemen sıkılıyorum ve bazen unutuyorum
İşte bak üzücü yani
Çok severim. Roman tavsiyesi verirseniz çok sevinirim bilim kurgu özellikle.
Tabiki hanımefendi ☺️
İyi kitap okuyucusuyum ama yabancı dil okumanız çok hoş
Teşekkür ederim aslında en büyük hayalim Almanca okumak
Azim herşeydir, biraz da merak varsa
Aynen öyle sabah sabah ne güzel söylediniz en iyi cevabı hak ettiniz ☺️
Toplam 277 tane kitap okudum. Az ama okuyorum yine de.
Benim 1000 kitap olmuştur
Güzel.
Severiz
Vayyy
Saran bir kitap bulsam okurum ama ozellikle alacagim bir sey degil.
Bak bak egolara bak
Ego ne alaka?
Sende var biraz ben tanıyorum seni eski hesaplardan
Yıllardır bu hesabi kullaniyorum.
Hayır ben başka hesaplar kullanmıştıkm aşko
Kitap okumak en güzel alışkanlıklarımdan biridir.
Bak sen minnoşa. Helal ☺️
Ziyadesiyle kitap okuyorum, kitaplarla aram son derece iyidir. Her şeylerim onlar, dert ortağım, neşem, özüm.
Adamsın
Eskiden cok okurdum
Nalet olası sosyal medya hayatima girdiğinden beri bayagi azaldi
Kitap okumak, hayattaki en büyük tutkularımdan biri :)
Akıllıca kuzucuk
Kitap okumayı çok severim, özellikle polisiye romanlar.
Zevkli o tür
En zevk aldığım şeylerden biridir
Ne güzel
Okuyorum , kitap okurken ruhum dinleniyor gibi
Vok severim kitap okumayi. Pahali ama
Ben sana alırım aşko
Hsjjdjd tamam asko
Okuyorum, çok severim
Süpersin
Teşekkürler
☺️☺️☺️
İngilizce mi okuyorsun?
Evet
İngilizceye katkısı var mı?
Düzenli olmasa da arada bir 30 40 sayfa okurum.
O da iyi yine
Hiç okumamaktan iyidir 🙂🙂🙂
Evet ☺️
Sürekli okurum iyi ki varlar
Sen zaten bu sitedeki sayılı adamlardansın.
Kitap okumayı çok seviyorum
Helal sana kuzucuk
✨✨🥳
🥰🥰🐣
Evet okuyorum iyidir aram kitaplarla
Ne güzel olgunca davranış ☺️
Okuyorum bu siralar olabildigince.
Çok güzel ☺️🐣
Çok severim
Süpersin
Severim ama şu ara okuyamıyorum
Yeniden başlamalısın
Biliyorum ayırıcam teşekkürler
☺️☺️
cokk iyiii
Ne oldu kuzucuk?
Aferin sana o zaman
evet çok okurum
Karşılıklı kitap önerileri yapabiliriz ama ben İngilizce okuyorum tabi☺️
iyi yapıyorsun. iki dilde de okuma yapmak daha faydalı olur. rahat ve akıcı okuyorsan harika. ama ben takıldım mı zevk alamam, o yüzden romanları Türkçe tercih ederim. olur, önerilere açığım ben :d
Takip ettim hanımefendi
burdan şey yapsaydık :d
Peki özür dilerim
Roman seviyorsan ve okumadıysan Anatole France'i öneririm mesela. Emile Zola okuyorsan Kafka, Zweig, Hugo vs gibi isimleri illa okumuşsundur, daha az bilinen birini önereyim dedim o yüzden. Ya da oyun seviyorsan ki ben çok severim Shakespeare'i, Çehov ya da Moliere (kalp koyayım) okuyorsundur, okumuyorsan şiddetle önermekle kalmam, eğer İstanbuldaysan
okuduğun birçok kitabın tiyatro oyunlarını bulursun onları da izlemeni şiddetle tavsiye ederim. Harika bir zevktir.
bu arada batılı yazarları tercih ediyorsun gibi duruyor, ama ben yine vurgulamadan geçmek istemem,, eğer toplum bilimlerine, sistemlere ve yakın tarihe, özellikle Sovyetlerdeki koşulları anlamaya ilgin varsa da Aytmatov'un tüm yapıtlarını yine şiddetle öneririm.
Tiyatroda var sende vayyy işte ruh öküzüm ☺️☺️☺️🐣
senden yok mu öneri :d
Bence sen harari okumalısın
okudum tabii ki. onlar roman değil sadece. alanım zaten toplum bilimleri. ben, zevk adına okunan kitaplar olarka mnerş yaptım sana Zola okuduğuny da görünce. yani hem keyifli hem öğretici edebi yapıtlar. ne tür ağrılıklı okuduğunu bilemem tabii.
Ben turgenyev sonra Zülfü Livaneli okudum son zamanlarda bu ikisinin kitaplarına da bak he birde Gogol
Rus edebiyatı da okuruz tabii. Hatta birkaç ay önce Gogol'un mezarı başındaydım :) Ordan çıkıp Puşkin'in müzesine de gittim. Fakat tabii bu adamların hiçbiri Aytmatov etmez, böyle de büyük bir söz deme hakkı görüyorum kendimde çünkü Aytmatov bir toplum bilimcinin gözünden okununca bildiğin en yalın dille yazılmış bilimsel kitaplar oluyor. Hem roman hem bilim. Ve son olarak sana, Harari'ye de girdiğin için, jared diamond'u da önereyim. Tüfek Mikrop Çelik ile Çöküş kitaplarını özellikle.
Hangi okul mezunusun? ☺️
üni olarak soruyorsan lisans 7tepe ve mastır Nankai :d
Japonya mı? ☺️☺️
Çin
Maşallah burs ile mi gittin ,,?
ne burs aldım ne öyle para ödedim.
Hmm kendi imkanlarınızla Çin’de eğitim almış bir sosyologsunuz o zaman doğru mu?☺️
bu adamların zaten bizim üniverstede bir enstütüleri vardı. onlar vasıtasyla daha kolay oldu. Çin, yabancı öğrencileri bir dönem hatta muhtemelen corona sonrası hala aynı şekilde, kendine çekmeye çalışıyor. gidin orada eğitim alın vs istiyor. ee bana da uzak bir medeniyet ve ülke çekici geldi. Her ne kadar ciddi zorlansam da yaşarken, iyi bir deneyimdi diyelim.
senin hangi okul?
Belli sizi ülke seviyesinin baya üstüne çıkarmış saygı değer biri olmuşsunuz ☺️
Ben Erciyes ve Anadolu üniversitelerini bitirdim 2 farklı bölüm olarak ama daha çok başka okullar okuyacağım hedefliyorum.
yalnız benim ailemde bir antropolog bir de fizikçi var :d.
Waowww hadi ya kim peki o şahıslar? ☺️
ablam marmaradan devam edip güney afrikaya gitti. fizikçi olan babam.
Maşallah ikisi de çok fantastik insanlar olmalılar 🥰😆
Sonuçta eğitim aileden gelen bir şey bence. Bu arada dedem bir edebiyatçıydı. Yani edebiyat bölümü mezunuydu. ha kendisini maalesef ben küçükken kaybettik o ayrı konu.
Evet İlber hocanın dediği gibi 3 kuşak üniversite mezunu olursa o aile Aydın entelektüel bir aile oluyor
bizde babam hariç herkes sosyal bilimlerde aslında. babamlar küçükken dedem, yani kendi babası tarafından çok şey öğrenmiş edebi eserler konusunda. ilaydayı vs anlatıyormuş çocuklarına masal anlatır gibi. ama babamın alanı bambaşka tabii ve akademisyen olduğu için açıkcası biz babamızı gören cennetlik gibi büyüdük. fakat dedem hala yaşasaydı bize de nasiplenseydik diye büyüdükten sonra daha iyi anladım değerini.
Bende erken yaşta kaybettim atalarımın kadınlarını dedelerimi ise hiç görmedim ve tek çocuk olarak büyüdüm ama bunlar bizi yıldırmadı yıldıramayacakta. Bu arada babanız Hangi okulda hoca?
benim mezun oldığumda:d ama çok yer değişti onu söyliim. hani az dolaşmadık biz de :d moskova senin leningrad benim :dd
Vayyy ne güzel baban sayesinde Rusya’yı da tanıdın demek öyle mi? 😂😂
öyle oldu. ama okul öncesine kadar. sonra anamıza geldik. sonra annemizi kaybettik, tekrar babamızla yaşadık, babamız da geldi falan filan fistan... neyse, çok şey yapmaya gerek yok. sonuçta hayat, ama şu bir gerçek ki hayatı dolu dolu yaşatacak şeylerden birini yapıyorsun kitap okuyarak. entelektüelliği vs bir tarafa bırakırsak şuanki postmodern dünya, yani modernizmin bitip yaklaşımların tüm analitik bağlamlarından koparılarak yağmalandığı bir çağda, bu çevre koşullarından sıyrılmanın ve diğer insanlardan daha farklı olarak hayatla bağ kurmanın en güzel yollarından birini uyguluyorsun. hangi şehirde yaşıyorsun bilmiyorum ama çok basit bir örnek vereyim, kafka'nın gregor samsa'sından dostoyevski'nin yer altına kadar birçok eseri, İstanbuldaysan gidip izlersin okuduktan sonra tiyatroda. bu da apayrı keyiftir, onu da vurgulayayım.
Ben tiyatroda oynamayı ve tiyatro oyunları yazmayı yani dramaturgluk yapmayı düşünüyorum canım ☺️✋
hadi hayırlısı, başarılar dilerim şimdiden.
Teşekkür ederim başaracağız ☺️ iyi bir insan inşaa edeceğiz
ne mutlu sana, amacın güzel 🙂
Daha ne amaçlarım var mesela en kötü yüksek mühendis senarist ve aktör olma üçünü aynı anda yapma planlarım var.☺️
elinden geleni yapmalı tabii ama bazı alanların sektörleri çok da saf ve temiz değil. bunların gerçekten içine girdiğinde kırılmamalısın. ya da zevk aldığın şeylerden kopmamalısın. maalesef sanat ya da santa değer şu devirde pek kalmadı, bu gerçeği de aklında bulundurmalısın.
İşte bizde marjinal biri olarak fark yaratacağız ki değerimiz bilinsin yoksa Zor dünyalar olduğunu biliyorum ve kendimi ona göre hazırlıyorum.
başarılar dilerim şimideden
Teşekkürler arada uğra
Açıkçası çok kitap okuyan biri değilim
Neden peki?
Sanırım o kadar ilgimi çekmiyor. Daha doğrusu ne tür kitaplar ilgimi çeker onu bilmem lazım önce.
Onu sen bulacaksın
İşte henüz bulamadım
Kitapsız bir hayat... mümkün değil.
Bencede
Okuyoruz Türkçe
Neden Türkçe
Türk'üz ondan
Niye ben ecnebi miyim?
Töbe sen de Türksün donanımlı ecnebi dili bilen Türksün
Canımsın
Seviyorum bu ara Ahmet Rasim okuyorum
Güzel