Sabah bir gideceğiz, ayaklarımız şişene, bir de çayımız soğuyana kadar didik didik edeceğimiz o müzeyi bilmek ister misin? Kim bilir beraber olmasa da bir gün yolun düşer, hoş bir sâdâ kalır hafızalarda.
Yurt dışı istemeyen Türkiye diye belirtsin 😂

Sabah bir gideceğiz, ayaklarımız şişene, bir de çayımız soğuyana kadar didik didik edeceğimiz o müzeyi bilmek ister misin? Kim bilir beraber olmasa da bir gün yolun düşer, hoş bir sâdâ kalır hafızalarda.
Yurt dışı istemeyen Türkiye diye belirtsin 😂

Müslüman yurdu olmayan yerlerdeki çalıntı Tarihi eserler ile oluşturulan müzeleri görmek istemediğimi, onun dışındaki her Müslüman ülkesindeki müzeleri ziyaret edebileceğimizi belirtmek istiyorum. 😊
O hâlde hazırlan, İstanbul Modern Müzesi'ne, kitap ve fotoğraf sergilerine bakmaya gidiyoruz.
https://imgyukle.com/i/yUo35o
Mutlaka :)
Ben müzeleri gezmedim ve çok isterim, çay ayrı bir keyif olur 🙏🏻😊
O zaman hem ilk hem de çaylı olacak olan bu turumuza, Van Gogh, Picasso, Monet, Caravaggio ve Pollock gibi çok sevdiğim sanatçıların olduğu müzeden başlayalım;
Metropolitan Sanat Müzesi, New York
https://imgyukle.com/i/yUo4of
Çoğu yeri gezdim çok şükür. Teşekkür ederim ☺️
Rica ederim.
Çay varsa ben de varım.. 😄
Çay olmaz mı üstad? Hem sınırsız hem de ücretsiz :)
Van Gogh Müzesi'ni gezmek çok keyifli olur. Seninle uzun uzun sohbet etmek mutluluk verir :)
O zaman sigaralar da benden.. 🚬
Sen harikasın :)
biliyordum da pekişmiş oldu, teşekkür ederim.. 😄
:) Mütevâzılık da senin gibi olmalıyız 😂😂
utandırdın bak yanaklarım kızardı.. sapşik seni.. 😄
😂😂
Teşekkür ederim..😄
Rica ederim 😇
Cevap
4Cevap
Ben kahve içerek gezmek istiyorum.
Madem kahve içerek gezeceğiz, en uygun müze de;
Metropolitan Sanat Müzesi, New York
https://imgyukle.com/i/yUoUK8
Güzel seçim 👍
:)
Söyleyebilirsin olur
Barış, gel biz senle Ankara 'da Anadolu Medeniyetler Müzesi'ni doya doya gezelim, ne dersin?
Hayatımda hiç müze gezmedim sanırım, belki çok küçükken olabilir, onu da silik silik hatırlıyorum, onun için merak ettim
Madem ilk olacak o hâlde bir daha unutulmayacak müze olmalı. Rafaello'nun Foligno Meryem ile Da Vinci'nin Aziz Jerome eserlerini yerinde görmek çok heyecanlı olacak. Belki çay yetişmez bu eşsiz güzellikleri gezmeye ama varsın soğuyan çay, demlenen yürekler olsun;
Vatikan Müze'leri, Vatikan
https://imgyukle.com/i/yUo8DU
Dünyanın en büyük müzesiymiş, gezmekle bitmez, ilk olup tam olur o vakit 🍀
Of hemde nasıl istenir. Semavere izin verirler mi 🙄
Dışardan doldurur doldurur gireriz sıkıntı etme
Tam bir yol arkadaşı, rota nereydi?
O yarın gelecek :)
Doğal müzeleri listeye alırsan sevinirim.
Bak sen? Oraya sen götür. Bana karışma 🙄
😒 iyi
Büyük bir semaver eşliğinde bizi ancak kesecek, en ünlü ve belki de en büyük müze geldi aklıma, gel haydi gidelim;
Louvre Müzesi, Paris
https://imgyukle.com/i/yUoqoh
Bu piramitin aynısı bursa da da var zafer plaza 😂 gel ben gezdiririm
Konum at.
Attım ya 🙄 bursa zafer plaza
Tamam o zaman
Neyse ki çay hızlı soğur ve soğuk da içilmez. Olabilir. Vatan, Millet Sakarya desek 🤔
Neden sorularıma tamamen olumsuz cevaplar verdiğinizi sorabilir miyim? Bilmeden bir hatam mı oldu size?
Bu soruyla alakalı olarak çay pek sevmem. Aslında olumsuz da değil cevabım. Soruyu okuyunca direk cevap veriyorum soruyla alâkalı, sizle değil.
Peki.
160 farklı sanatçının birbirinden kıymetli eserlerinin bulunduğu "Baksı Müzesi'ni / Bayburt" gezelim. Hem de çay soğumadan biter..
Kesinlikle ilgilinç bir yer, teşekkür ederim.
Rica ederim.
Çay değil de kahve olarak değiştirsek uygun mudur 😄
Elbette uygundur. :) Buyurun güzel bir kahve eşliğinde, Antik Çağ, Mısır, Batı Asya, Antik Yunan, Antik Roma ve tarih öncesi İngiltere eserleriyle birlikte Orta Çağ, Asur kabartmaları, Bodrum’daki Halikarnas Mozolesi’nden frizler, Afrika heykelleri, sikkeler, madalyalar, baskı ve çizimler olan o muazzam müzeyi gezelim;
British Museum, Londra
https://imgyukle.com/i/yUo9qS
Ne âlâ.. Benim de en sevdiğim. şehir. Ortada buluşuruz :)
Olur
@sozsuzzaman beraber gidelim
@karanlikdunyam_
Gel seni Beylerbeyi sarayına götüreyim 🤍
Osmanlı padişahları orada kaldı ve şimdi o saray müze olarak kullanılıyor
Üçünüzün bahtına da Ayasofya Camii düştü.. Çay en çok oraya yakışacak.. Bol keyifler, her bir taşına dahi hayran olunacak kutlu mabed..
üstadım buraya gelirsen Zeugma Antik Müzesini şeref ve onur duyarak gezdiririm sana.
Mutlaka seninle o müzeye gideceğim kıymetli dostum...
İsterim abi yolla gelsin
Yolluyorum bak, sıkı tut! Biletler hazır, uçuşa sen hazır mısın? Gidiyoruz Goya, Titian, Caravaggio ve Velazquez gibi üstatların eserlerini görmeye İspanya'ya gidiyoruz, Prado Müzesi'ne!
Vize çıkarsa olur.✌🏻🧚🏼♀️🥹
Kaçak yolla?
Olabilir abi. Ben yanımıza erzak alırım 😂😂
Tamamdır :))
Hiç müze gezmedim ki bilemedim şimdi
İlk olacak, ne dersin, Dünya'nın en eski müzelerinden kabul edilen Hermitage Müzesi'ne gidip, yüzlerce yıl öncesine ait üç milyondan fazla eseri görelim mi?
İsterdim
Niye güldün 🤔
Olumlu.
Ha iyi o zaman 👍🏻🙃
Hadi bakalım gezmediğim bir yer olsun.
Dinazorların son mihenk taşlarını görmeye gidelim biz. Ben de çok merak ediyorum zirâ. :) Hazırlan, Smithsonian Ulusal Doğa Tarihi Müzesi'nde soluklanmaya gidiyoruz.
Rica ederim. Umarım gidebilirsin, gidersen selâm et. :)
söyle tabi kii
olur tabi ki 😄
Anlaştık. :)
Evet olur 🙂
Tam bir sanat ve zanaat aynı zamanda da tarih müzesi olan Rijksmuseum Amsterdam, bize çayın tadını unutturacaktır :)
Uuuu süper 🙂 teşekkürler 🙏
Rica ederim ☺️
Buyrun lütfen..
Üç kez önünden geçtiğim ancak bir kez girmenin nasip olmadığı, her bir mimarisine hayran olduğum, hayallerimin ülkesi İtalya'nın Kapitolin Müzesi'nin önünde birer bardak çay içerek Türk olduğumuzun verdiği haklı gururla harika bir gezintiye ne dersin? :)
Rica ederim, benim için de farklı bir soluk. :)
Olur tabii
Doria Pamphili Gallery Müzesi tam seninle hayatı Tİ'ye alacağımız bir ortam gibi geldi bana, mizacımıza uygun sanırım. :)
Olur
Sanırım seninle İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi'ni gezmek bana inanılmaz huzur verecek sevgili kitap dostum.. Günler sürebilir ama benden demesi :)
Seve seve arkadaşım, bilgiye doyarız ne güzel 😊
Kulağa hoş geliyor
Kulağa hoş geldiği gibi gözlere de yeni bir soluk getirecek olan İskoçya Ulusal Müzesi tam da sanırım merak edilesi ve doya doya gezilesi bir ortam..
Lütfen
Hollanda'nın sayılı müzelerinden olan Maritime Museum, keşfedilmek için bizi bekliyor, kemerleri bağlayalım. :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?